БАРИКАДЕ

НАЦИСТИ ЋЕ НАСТАВИТИ ПРИТИСАК НА СРБИЈУ ДА СЕ ОДРЕКНЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ И ПРИЗНА ГЕНОЦИДНУ НАТО-ТВОРЕВИНУ НА БАЛКАНУ!!!


ЕВРОПА НАМИЧЕ ОМЧУ СРБИЈИ!!!

12. 12. 2011.

Од када је председник Србије Борис Тадић јавно открио да су међународни преговарачи вршили притисак на Београд да одустане од Резолуције 1244 Савета безбедности УН и последњем оптимисти је постало јасно да ће се интензивирати уцене из Брисела у наредна два месеца када ће српска кандидатура за чланство у ЕУ поново бити на дневном реду.

Према незваничним сазнањима, ради се пре свега о Немачкој а у стопу је прате Аустрија и Холандија.

Остаје у домену нагађања колико ће тим условљавањима садашњи режим успостављен на пароли „И Косово и Европа“ изаћи у сусрет.

Реч је о условима које је немачка канцеларка Ангела Меркел испоставила београдским саговорницима када је јесенас била у српској престоници.

На том списку су уклањање барикада и примена договора о заједничком управљању границом, захтева се и укидање српских институција а инсистира се на томе да Београд пристане да се на регионалним и међународним скуповима Косово представља као самосталан држава а не „Унмик – Косово“ како то предвиђа Резолуција 1244.

– Они заправо сада желе да је избаце из игре да би могли да се представе као независна држава – каже шеф српског преговарачког тима Борко Стефановић.

За сада је захтев за одрицањем од Резолуције, јединог међународног документа који регулише позицију покрајине до коначног статусног решења, лествица коју се садашњи режим не усуђује да прескочи.

– Ако избори у Србији буду расписани, како је планирано, на пролеће, притисак у фебруару и марту ће бити још већи јер ће ЕУ очекивати да власт у Београду учини све тражене кораке како би добила статус кандидата и тиме себи ојачала позицију на изборима. Потом ће се притисак настављати у сваком даљем кораку – одређивању датума преговора, отварању и затварању појединих поглавља, завршавању преговора, све до потписивања споразума о приступању – каже Маја Ковачевић, бивша директорка савезне Канцеларије за придруживање ЕУ.

Дефанизива и поступна капитулација српске државе на Космету за Србе у покрајини представља упозорење да ће бити препуштени квази – држави Хашима Тачија и отуд још увек постављају барикаде.

– Ми смо свесни да све што Београд тражи јесте испуњавање услова за добијање кандидатуре, а то не значи ништа друго него јачање косовске независности и губљење нашег идентитета – каже Марко Јакшић, потпредседник Заједнице српских општина.

Извор: ТВ Мост

1 reply »

  1. БРАЋО СА КОСОВА МЕТОХИЈЕ НЕ ДАЈТЕ СЕ,ЈЕР СУ НАМ ГЕНИ ОД НЕМАЊИЋА.ПОГУРАЋЕМО ТОЧАК СРПСТВА И МИ ИЗ УНУТРАШЊОСТИ, АКО ЗА БОГА ЗНАМО!!!
    БРАТСКИ ПОЗДРАВ ИЗ ИВАЊИЦЕ!

    Свиђа ми се