ДЕШАВА СЕ...

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ: „Министар Дачић мисли да полиција нема разлога за штрајк!?!?!?“


Полиција већ шести дан у штрајку!

СУБОТА, 17 ДЕЦЕМБАР 2011 08:08 ИНФО НПСС

ФБ страница Независни Полицијски Синдикат Србије-нпсс:
„Полиција већ шест дана у штрајку, никада више слоге и одлучности у полицији за побољшање свог статуса. Министар Дачић мисли да полиција нема разлога за штрајк!?!?!? НПСС му поручује, мишљење је индивидуална ствар, политичари лепо причају и лако обећавају али тешко испуњавају обећања. Синдикати су ту да их натерају да испуне обећано.“
Strajk_i_Dacic

СУБОТА, 17 ДЕЦЕМБАР 2011 08:08 ИНФО НПСС:

У току је шести дан штрајка полиције у организацији једног од два репрезентативна синдиката у МУП, Независног синдиката полиције. По извештајима који стижу са терена, како у НСП тако и у НПСС, велики број запослених, без обзира којој синдикалној организацији припадају је у штрајку.

У току јучерашњег дана преговарачки тим НСП није прихватио понуду Владе, односно министра унутрашњих послова. Влада је понудила линеарно повећање од 01.01.2012.године у износу од 3.500,оо динара за све полицијске службенике као и исплатуу помоћи за све запослене у висини од 10.000,оо динара у првих 6 месеци 2012.године.

У току јучерашњег дана министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је за медије да „Нема разлога за штрајк, потписан је Посебни колективни уговор, који ће почети да се примењује од 1. Јануара и да је положај запослених у МУП-у и полицији већ побољшан”, најавивши да ће помоћ од 10.000 динара бити исплаћивана и у наредних шест месеци.

“Полиција има 11 синдиката и овај штрајк представља покушај наметања ставова синдиката у штрајку чланству”, истакао је Дачић. Он је позвао чланове Независног синдиката полиције да од понедељка престану са штрајком и нормализују ситуацију.

Захтеви које је НСП изнео пред МУП И Владу Р Србије а чије неиспуњење је довело до штрајка, односе се на побољшање материјалног статуса запослених односно на исплату заосталих путних трошкова и дневница, хитну примена ПКУ за полицијске службенике и линеарно повећање плате за све запослене.

ИнфоНПСС!

2 replies »

 1. Да је полиција каква би требала да буде,похапсила би гамад,која је искориштава,и помогла народу да скине зло са трона,јер милиција има оружије,а народ и оружије и масовност,али све је то свако за себе,зато ништа и неће остати од СРбије.

  Свиђа ми се

 2. Наравно да нема разлог за штрајк. Ако полиција није дисциплинована, одговорна, непристрасна и ако је подложна обустави рада да би државу уценила како би се уздигла примањима и привилегијама изнад просечног Србина коме треба да служи, боље нам је да нисмо живи, каквој правди да се надају цивили чија права таква полиција штити?
  Шта је полицију, просветаре, медицинаре брига како преживљава обичан народ.
  Битно им је да напуне своје стомаке и да траже више. Ми нисмо достојни да се са њима упоредимо, ми смо незапослени или живимо од плате од десетак хиљада динара.
  њима је увреда да се просечан Србин с њима упореди, они су државни службеници, проста раја је недостојна и они би да поставе непремостив јаз привилегија сталним приходима вишим стандардом и Љиљана Ћуић

  Свиђа ми се