ДЕШАВА СЕ...

МАРКО ЈАКШИЋ: ИНСТИТУЦИЈЕ НА СЈЕВЕРУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ СУ ИНСТИТУЦИЈЕ СРБИЈЕ А АКО ТРЕБА ДА ДАМО КОСОВО И МЕТОХИЈУ ЗА ЕУ ОНДА НАМ ОНА НЕ ТРЕБА!!!


Марко Јакшић: Довиђења Европо!

19. 12. 2011.

“Ако ће нам за улазак у ЕУ услов бити укидање српских институција и одрицање од простора који је вековима био наша држава, Европској унији можемо само да упутимо поздрав – довиђења“, каже Марко Јакшић.

Коментаришући изјаву немачке канцеларке Ангеле Меркел да Србија уколико жели у ЕУ, мора најпре да укине паралелне институције на КиМ, потпредседник скупштине Заједница општина КиМ у изјави за КИМ радио је казао да српске институције јасно говоре да је Косово део Србије и да до њиховог укидања не сме доћи.

“То су институције српске државе, оне говоре да Србија има право на простор Косова и Метохије и према томе што се ЕУ тиче ми можемо да кажемо само – адиос. Ако требамо КиМ да дамо за ЕУ, она нам не треба. Те институције јасно и гласно говоре да је Косово наше”, казао је Јакшић.

Јакшић сумња да тренутна власт у Србији има снаге да то саопшти представницима ЕУ али и додаје да актуелна власт такође није спремна ни да укине институције које Албанци и дипломате са запада називају паралелним, јер су од памтивека постојале.

Извор: Radio KiM

Категорије:ДЕШАВА СЕ...

3 replies »

  1. Све је јасно написано у ова два коментара,ја само додајем да пета СРБСКА заповест гласи: НЕ ДАЈ ДА ОТИМАЈУ СРБИНОВО!!!

    Свиђа ми се

  2. „Правда је достижна али је спора,“ наше је да не попуштамо, да се држимо свога ако им покажемо да смо сигурни досадиће им бесмислена отимачина: „Отето проклето!“ Повући ће се. Битно је да смо ми у сваком моменту и на сваком месту доследни у одбрани то је питање нашег опстанка. Љиљана Ћуић

    Свиђа ми се