ДЕШАВА СЕ...

ОСМИ ДАН ШТРАЈКА ПОЛИЦИЈЕ – ПОРУКА: НЕ ОДУСТАЈЕМО!


ИСТРАЈНИ – ШТРАЈК ЋЕ ТРАЈАТИ ДОК СЕ ЗАХТЕВИ НЕ ИСПУНЕ

19. децембар.2011.

У средствима информисања, оним ретким који се баве проблемима обичних људи осим празном политиком, пише да су штрајк полиције подржале и последње две полицијске управе – Нови Пазар и Ужице, тако да, уз подршку свих синдиката, у Србији штрајкују све полицијске управе и више од 90 одсто запослених у МУП-у.

nezavisni sindikat policija 19.12

 

У наставку ХИТНА ОДЛУКА О ОБУСТАВИ РЕГИСТРАЦИЈЕ ЈКП НА ТЕРИТОРИЈИ ЦЕЛЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДОНЕТА ДАНАС, 19. децембра 2011.

HITNA ODLUKA O OBUSAVI REGISTRACIJA JKP NA TERITORIJI CELE RS

 

Преносимо вам и саопштење ИНФО службе са ФБ странице НПСС (Независног полицијског синдиката Србије) од јуче:

nezavisni sindikat policijeБеоград, 18. децембар 2011.године.
У току је седми дан штрајка полиције у Србији, у организацији једног од два репрезентативна синдиката у МУП, Независног синдиката полиције уз активну подршку И учешће Независног полицијског синдиката Србије-НПСС. По извештајима који стижу са терена, како у НСП тако и у НПСС, велики број запослених, без обзира којој синдикалној организацији припадају је у штрајку.

Додатни ефекти штрајка полиције очекивано, осетили су се првим даном викенда, у  суботу. У току јучерашњег дана, без обзира на притиске појединих руководиоца организационих јединица, полиција није обезбеђивала велики број спортских манифестација. У Нишу концерт групе “Кербер” као и поједине спортске утакмице у Новом Пазару, Београду, Зрењенину, Новом Саду… полиција није обезбеђивала.

Такође је један од притисака на полицију да не штрајкује био у виду такозване “посебне акције” које је полиција одбила да изведе упркос притисцима и претњама старешина. Притисци су престали по најавама штрајкачких одбора на терену да ће обавестити надлежно тужилаштво да је у току вршење КД из члана 166. Кривичног законика Р Србије.

У току јучерашњег дана медији у Србији, пренели су позив министра унутрашњих послова Ивице Дачића и Удружење полиције солидарност да полиција прекине штрајк са образложењем да полиција нема разлога за штрајк те да је дошло до социјалног дијалога.

Наравно, у тим саопштењима је остало недоречено то да тај исти такозвани “социјални дијалог” је искључиво на штету запослених у полицији јер је полицајац још увек на ниској друштвеној лествици, са личним дохотком мањим од просечног у републици, без плаћеног ноћног, прековременог и рада у време викенда.

По најавама НСП, НПСС И осталих синдиката који учествују у штрајку а по реакцијама запослених на терену, штрајк ће трајати до испињења захтева односно док се не исплате заостала дуговања И повећа плата запослених, линеарно, за 10.000 динара.

ИнфоНПСС!

2 replies »

  1. Вестима о штрајку државних службеника пљујете у лице просечном Србину. Док већина обија прагове бироа за запошљавање, трпи терор послодаваца, који опет фрустрирани наметима, инспекцијама, несигурном делатношћу не знају како даље па се све ломи на обичном извршиоцу раднику, који мора да ћути и трпи, не пада му на ум да штрајкује и онако се једва запослио. Ми завидимо полицајцима, просветарима, медицинарима, колико исто стручних чека на такав посао. али не за нас нема шансе, посао добијају привилеговани они који ће да штрајкују и који сматрају и држава им дозвољава да уцењују , да показују нама обесправљеним да смо ми за државу блато на ципелама, државу није брига за наше знање, за наше потребе, наше родољубље, наше животе, наше здравље и сигурност. Држава је посао и поверење дала штрајкачима, ругачима.
    Љиљана Ћуић

    Свиђа ми се