ДЕШАВА СЕ...

ПОСЛИЈЕ МАНЕКЕНА И ПРВОГ ПЕНДРЕКА И МАЛИ ОД ПАЛУБЕ ЈЕ КОНАЧНО ПРИЗНАО ОНО ШТО СВИ КОЈИ ИМАЛО МИСЛЕ СВОЈОМ ГЛАВОМ И ИМАЈУ ДВА ГРАМА МОЗГА У ИСТОЈ ОДАВНО ЗНАЈУ.


ЈЕРЕМИЋ: НЕМА ЕУ БЕЗ ПРИЗНАЊА КОСОВА!

21. 12. 2011.

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић изјавио је данас да су му четири министра спољних послова Европске уније рекли да Србија не може ући у Унију без формалног признања независности Косова.

Јеремић је на дебати Србија и ЕУ рекао да до сада нико у утицајним центрима моћи није размислио о било којој другој могућности за Косово, осим да Србија прихвати Ахтисаријев план и на крају призна независност Косова „у пуном формалном смислу те речи“.

Он је рекао да Србија у децембру није могла да оствари статус кандидата за чланство у ЕУ без „експлицитног одустајања“ од Резолуције 1244.“Показали смо велику флексибилност и спремност да се пронађу решења кроз дијалог са Приштином, али не можемо да испунимо ту врсту захтева“, истакао је Јеремић.

Шеф српске дипломатије поновио је да се спољна политика Србије неће мењати ни после одлуке Европског савета 9. Децембра и да остају иста четири приоритета: европске интеграције, територијална целовитост, регионална сарадња и економска дипломатија.“Наставак европског процеса, реформе друштва треба да остану приоритет за све будуће владе, а за ову сигурно остају“, поручио је Јеремић.

Напомињући да можда треба бити суздржан у предвиђањима у вези са добијањем статуса кандидата у марту 2012, он је указао да је далеко важније наставити реформски процес, који води ка остварењу чланства у ЕУ.

„Без обзира на то шта се буде догадјало, треба стрпљиво да наставимо са изградњом друштва које ће бити компатибилно са европским окружењем“, нагласио је шеф српске дипломатије.

 

 

 

Извор: ТВ Мост

Категорије:ДЕШАВА СЕ...

1 reply »

  1. Pa pobogu ljudi…!!! Dokle više to horski papagajsko ponavljanje jedne napamet naučene rečenice, da po svaku cenu moramo raditi na tome da Srbiju silom uvučemo u Evropu koja i sama ne zna šta će sama sa sobom od milion malih i velikih problema koje ima. Povraća nam se više svakodnevno vrtenje ove vlasti oko same sebe čiji je automobil sa svačetiri točka upao u rupe u kojima vozač Tadić sve više dodaje gas trošeći ogromnu količinu goriva a vozilo mu šlajfuje u mestu sve više se ukopavajući. Krajnje je vreme da taj vozač bude izbačen iz tako zaglavljenog vozila a vozilo preuzme neko stručan i za vožnju a i za popravku istog. Ne svatam više ni ovaj narod kome je mozak od strane ove vlasti toliko ispran da je postao mazohistički nastrojen kad glasa i dalje za one koji nas vode u anarhiju i sigurnu kolektivnu propast i beznađe. Zato pogledaj nas malo bar ti Gospode Bože i učini neko čudo kojim ćeš nas izbaviti iz kandži okupatora i njegove marionetske debilski podaničke vlasti, aman i Amin.

    Свиђа ми се