ДЕШАВА СЕ...

„СВЈЕТСКИ ЖАНДАРИ“ СПРЕМАЈУ ЈОШ ЈЕДНОГ „МИЛОСРДНОГ АНЂЕЛА“?!!


Америчка војска спремна за сукоб са Ираном!!!

21. 12. 2011.

Генерал Мартин Демпси, начелник Генералштаба америчких оружаних снага, изјавио је да је америчка војска достигла тачку на којој је спремна да, у случају потребе, примени силу против Ирана, ако председник Барак Обама да сигнал за то, преноси данас „Дејли телеграф“.

У интервјуу за америчке медије у Авганистану, генерал Демпси је рекао да америчка војска разматра читав низ изводљивих опција.

Његов коментар је уследио само неколико дана пошто је Леон Панета, амерички секретар одбране, рекао да се „ниједна опција не може искључити“ у спречавању Ирана да оствари своје нуклеарне амбиције, од чега га дели само још годину дана.

Генерал Демпси је рекао да дискретно води припреме за напад на Иран, али и додао да би рат са том земљом био „трагедија“ за регион и за свет.

Сједињене Државе, рекао је генерал Демпси, сарађују са Израелом у прикупљању информација о активностима Ирана, али да нема гаранција да би Израелци обавестили САД пре него што изведу напад и да Американци покушавају да задобију поверење Израелаца.

Генерал Демпси није одговорио на питање да ли Американци користе беспилотне извиђачке летелице да би се информисали о активностима Ирана, али је напоменуо да свакако на разне начине покушавају да до таквих информација дођу.

Нови докази о америчким извиђачким мисијама у региону укључују оптужнице против више наводних шпијуна ЦИА-е.

 

 

 

 

Извор: Танјуг
affiliate_link

Категорије:ДЕШАВА СЕ...