ВЕРА

Ако тај Борис Тадић мисли да је јединство, јединство Бога и ђавола, и ако би тај утописта сједињавао не сједињиво, то није знак да ће га народ у томе следити!


НИ ХАНУКА У БЕОГРАДУ НИЈЕ ВИШЕ КАО ШТО ЈЕ БИЛА

22.12.2011. за ФБР припремила Б. Диковић – Ово је веома опасно по очување чистоте светосавске вере православне, присуство на „празник светлости“, уједињење свих религија је уствари ДИРЕКТНО И НЕСКРИВЕНО учешће у стварању Новог светског поретка и његове религије… односно ДИРЕКТАН АТАК НА ВЕРУ ПРАВОСЛАВНУ!

Ханука слави борбену победу јевреја и масакр својих непријатеља, а Божић слави рођење Бога, мир на земљи и међу људима добру вољу.

TADIC NA HANUKI„БЕОГРАД – Паљењем свећица и молитвама, Јевреји су вечерас обележили други дан Хануке, празника светлости и сећања на поновно освећење јерусалимског храма 164. године.
У синагоги Сукат Шалом, председник Србије Борис Tадић, који је запалио једну од свећица, честитао је припадницима јеврејске заједнице у Србији велики празник светлости Хануку. Tадић је поручио да ће Србија штити не само јеврејски већ и сваки други појединачни идентитет који у њој постоји и да је на Хануку, празник који означава јединство и једнакост међу људима, потребно да се сви држе заједно. Председник Републике је оценио да је Србија слојевита земља, са пуно различитости, која „тежи да штити и поштује људска права“.
„Често говоримо о неопходности да се заштити људски идентитет, а овакве пригоде су прилика да говорим о заштити не само јеврејског већ и сваког другог појединачног идентитета у Србији“, рекао је Tадић, који је нагласио да му је част што на велики празник светлости може да буде са јеврејским верницима у београдској синагоги.“ (ТАНЈУГ)

За коментар учешћа Бориса Тадића, председника Србије – земље србског народа вере православне и црквеног великодостојника Иринеја Буловића, члана Светог Архијерејског Синода СПЦ на овом догађају замолили смо свештеника Илију Јокића:

„Прошле године смо на прослави јеврејске Хануке поред остали гостију гледали српске додворице (Јеванђелски речено, садукеје, фарисеје и књижевнике), који учествовањем у жртвоприношењу (паљењем свећа) у јеврејској синагоги, мало је фалило, да рабину место узму и да као и он који не признаје да се Христос оваплотио од Присно Дјеве Марије, тј. да је Бог, као нити то да су га јевреји разапели, почну јавно да пљују на Христа. Није било Србина прошле године који је одао хвалу том скарадном чину, тј. директном пљувању на учење Једне Свете Саборне и Апостолске Цркве. Чак и они чији су љубимци сподобе које оскрнавише нашу веру свету, нису имали снаге да их бране у тим теревенкама којим присуствују. Углавном су ћутали.

Ова година је захваљујући снази народној, осудом тог чина, Хануку учинила мало другачијом, тако да Патријарха нема, Иринеј седи у ложи, а Борис Тадић који иначе све што ради, ради на пропаст српског народа, и даље пркосећи свом народу пљује по вековном наслеђу тог истог народа и вери којој српски народ припада. Ко за овај поступак буде критиковао Бориса Тадића, који је као што рекох такав какав је, тај памети нема, али за присуство Иринеја Буловића на овој теревенци итекако се мора поставити питање: одкуд и у име кога је он ту? Члан САС-да није, а ако га је САС-од чак и именовао, онда је као бели дан јасно да, или су остали чланови неспособни за овакве теревенке или је тај Гаргамел, шеф, односно изнад САС-да. Ако је Иринеј Буловић на ову теревенку дошао у име Епархије бачке, онда би требале да пљуште тужбе свештенства и верујућег народа Епархије бачке упућене САС-ду. Зашто?

Хебрејска Ханука, која спада у хебрејско учење, је за сваког православца, који исповеда учење Једне Свете Саборне и Апостолске Цркве, као и свака друга секта, јерес ( погрешно учење ), које поред тога што никакве користи није донело човечанству, је најподмуклији непријатељ свему ономе што нас Господ наш Исус Христос учи, у кога се сваки православац крштењем у Њега обукао. Само будале играју на свом сопственом гробљу, и само будале одлазе у госте онима који их зову да би им глумили дворске луде. Овде је реч о лудацима. Па не може се ником да иде у госте а да се не узвраћа гостопримство у истој мери како си почаствован. Баш због тога су то светоотачки канони тако божанствено (премудро), и утврдили. Замислимо да одемо код неког у госте и тај нас дочека са разноразним ђаконијама и почастима а ми му приредимо горки пелим и ћошак у коме ће као гост стајати. Ако је Патријар Иринеј и Иринеј Буловић прошле године палио свеће у јерјеској синагоги (то је њихово жртвоприношење), ваљда су морали да знају да рабин од њих очекује да са њима на Св. Литургији изврши претварање часни дарова.

Ако ћемо руку на срце, поштено је, и колико су плитки и малоумни, не би било непоштено, собзиром како их је рабин дочекао и коју им је почаст указао, да тако нешто и тражи. Е ту видимо настаје проблем и ако се гостољубље у истој мери не узврати опет је изгубио онај који није узвратио. Неке се ствари дакле не смеју дирати и то нам свети оци веома лепо поручују, али ко да то каже тим гибаничарима и како би моји у Босни рекли, погузичарима. Ово је брука и срамота за нацију и веру коју нација исповеда и никакво чудо није што нас ти исти, којима ови наши погузичари лижу тањире, називају бизантијским свињама. Ти несрећници, којима су уста пуна толеранције, су силеџије народне, који својим понашањем уствари праве раздоре међу народима и вероисповестима, односно слободној вољи која је сваком човеку Богом дата. Ако тај Борис Тадић мисли да је јединство, јединство Бога и ђавола, и ако би тај утописта сједињавао не сједињиво, то није знак да ће га народ у томе следити. Ово је уствари право силовање народа, јер је он изабран испред народа. Добро је дакле да се ове године Иринеј Буловић, што се тиче овога, спустио у доње редове и што је самим тим потврдио да је прошле године прекршио светоотачке каноне, на што му је указивала целокупна јавност у Србији. Видите, понекад и највећи грешници, као што је то и сам ђаво пред Христом радио, својим понашањем признају и откривају почињени грех. Дај Боже да му та савест проради у већем капацитету и да сам напусти трон Епископа бачког и оде у неке пусте крајеве, тамо где човек не обитава, које једино Бог надгледа. Срам да је га било, за сва злодела и несрећу коју је СПЦ нанео.“

ПОЈАШЊЕЊЕ: Ханука је талмудски празник који се вештачки натура свим традиционално хришћанским народима и земљама као пандам Божићу. Ханука слави борбену победу јевреја и масакр својих непријатеља, а Божић слави рођење Бога, мир на земљи и међу људима добру вољу. Ханука свећњаке натурају свима следбеници екстремне интернационалне месијанске ционистичке организације „Хабад Лубович“ где су хришћани принуђени да се понижавају јавно палећи јеврејски свећњак – симбол антихришћанског Талмуда. Овај филм је посвећен тој теми.

Аутор овог рада никако није антисемита, али је антијудаиста и антициониста у том смислу што је противник религије засноване на Талмуду, религије која је љуто и отворено антихришћанска у својим основним веровањима. У том смислу и сви Апостоли и Оци и мученици били су антијудаисти, а такав мора да буде и сваки свесно верујући православни Србин.

4 replies »

  1. У цркви како гдје. У Републици Српској не видим ништа спорно око јединства. До сада још ни један кардинал ни бискуп није мешетарио са овдашњим владикама. У Србији таквих појава међу владикама већ виђамо.

    Свиђа ми се

  2. проблем је што цело свештенство не предузима ништа да се ствари поставе на своје место. На ком нивоу хијерархије је то запело. Ако је дошло до народа онда цркве више ни немамо зато што испада да се сви слажу са лажима и што је најгоре то зна чи да се ни Господа не боје, што опет отвара питање квалитета и нивоа њихове вере. Зар има нешто страшније од Божијег гнева? Како да се и Богу обратиш кад се свакодневно мириш са неистином?

    Свиђа ми се