ДЕШАВА СЕ...

ДЕЛЕГАЦИЈА МУСЛИМАНА ИЗ РАШКЕ ОБЛАСТИ НА ЧЕЛУ СА МИНИСТРОМ У ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ТУРСКОЈ РАМЕ УЗ РАМЕ СА ТУРЦИМА ИЗ ОКУПИРАНЕ КиМ, ПРОЈЕКАТ ЦИЈЕПАЊА СРБИЈЕ СЕ НАСТАВЉА.


УГЉАНИН ПРЕКРШИО ЗАБРАНУ ВЛАДЕ СРБИЈЕ!

22. 12. 2011.

Сулејман Угљанин, министар без портфеља, прекршио је забрану Владе Србије о учешћу на скуповима на којима се појављују и представници тзв. Владе тзв. Косова.

Наиме, трочлана делегација санџачких Бошњака боравила је 13. децембра у тродневној радној посети у Турској, где су о развоју Санџака у светлу сарадње између Турске и Србије, разговарали са највишим турским званичницима.

У делегацији су били министар Сулејман Угљанин и народни посланици Есад Џуџевић и Бајрам Омерагић.

Ова делегација из Србије је код председника Турске Абдулаха Гула у Анкари, седела за истим столом са представницима Црне Горе, Македоније, тзв. Косова, Бугарске и Грчке. Министар Угљанин седео је поред Махира Јагжилара, министра за јавну управу у тзв. Влади тзв. Косова, који предводи Косовску демократску партију Турака (КДПТ).

Народни посланик Есад Џуџевић, за Данас, објашњава да су они били у службеној посети у оквиру које су били на конгресу владајуће турске партије Правде и развоја (АКП), да је састанак код председника Гула био на нивоу министара и парламентараца и да су му присуствовали „представници Бошњака из Србије, Црне Горе и турске националне мањине из Грчке, Македоније, Бугарске и са Косова“.

– То је био представник турске националне мањине у Влади Косова и у томе не видим ништа чудно – каже Џуџевић и додаје да су такве посете корисне, јер „учвршћују добру сарадњу између Србије и Турске, а то је добро за положај Бошњака у Србији“.

– Такви сусрети су на добробит свих балканских држава, рекао је Џуџевић. Он подсећа на изјаву председника Србије Бориса Тадића да су „успех и интерес Србије да Косово буде представљено на регионалним скуповима“.

 

 

 

 

Извор: ТВ Мост

Категорије:ДЕШАВА СЕ...