ДЕШАВА СЕ...

НАСТАВЉА СЕ ПСИХОЛОШКИ ПРИТИСАК НА СРБЕ НА СЈЕВЕРУ КиМ!


У.Новицки: КФОР ће наставити са уклањањем барикада!

22. 12. 2011.

Портпарол КФОР-а Уве Новицки изјавио је данас да ће међународне снаге наставити са уклањањем барикада, али да барикаде нису „главно и најважније питање“ решавања ситуације на северу Косова.

„Уклањање барикада спада у укупни контекс ситуације на северу Косова, али то није главно и најважније питање. Главно питање је да се постигне ситуација у којој ће све стране међусобно разговарати и почети да гледају унапред и делују у складу с тим“, истакао је Новицки у изјави Тањугу.

КФОР ће, према његовим речима, „можда и убудуће морати да уклања барикаде, јер обезбеђивање слободе кретања спада у посао због којег је КФОР на Косову“.

„Али, уклањање барикада само ради уклањања барикада не представља напредак“, указао је портпарол међународне војне мисије.

Говорећи о инцидентима на барикадама, Новицки је нагласио да су протести као такви „добра ствар“:

„Мислим да су протести добра ствар. КФОР поштује протесте све док су легални и док представљају израз незадовољства народа, као што је увек и чинио. Међутим, не прихватамо никакво насиље над војницима КФОР-а јер ми смо ту да бисмо обезбедили слободу кретања“, објаснио је Новицки.

 

 

Извор: Radio KiM

Категорије:ДЕШАВА СЕ...