ДЕШАВА СЕ...

ПРОТЈЕРИВАЊЕ СВЕШТЕНСТВА И МОНАШТВА ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ, МАНИТИ УЧЕНИЦИ АВЕТНОГ ЂИДА НАСТАВЉАЈУ УЧИТЕЉЕВИМ СТОПАМА!!!


Свештеници СПЦ напуштају Црну Гору!!!

21. 12. 2011.

Захтеви свештеника и монаха СПЦ за привремени боравак у Црној Гори одбијени, јер нису имали потребну документацију, рекао министар унутрашњих послова Иван Брајовић. „По логици министра, за све крив Свети Сава што 1219. није отишао у полицијску станицу да се региструје“, каже посланик Нове српске демократије Будимир Алексић.

Црногорско Министарство унутрашњих послова до сада је одбило 35 захтева свештеника и монаха Српске православне цркве (СПЦ) за одобравање привременог боравка у Црној Гори ради обављања верске службе, због чега су они морали да напусте црногорску територију.

Министар унутрашњих послова Иван Брајовић рекао у парламенту да су захтеви свештеника и монаха СПЦ за привремени боравак одбијени, јер нису имали сву потребну документацију.

Њихови захтеви су одбијени, јер смо поштовали закон, односно јер СПЦ није регистрована у евиденцији верских заједница коју води МУП Црне Горе, навео је Брајовић.

Министар унутрашњих послова Црне Горе истакао је да је Српска православна црква регистрована у Србији, као и да је Католичка црква у Црној Гори, иако је вековима присутна на њеној територији, извршила регистрацију у црногорском МУП-у.

Посланик Нове српске демократије Будимир Алексић рекао је да је непристојно тражити да СПЦ доказује своје присуство у Црној Гори, односно да је образложење министра унутрашњих послова  демагогија.

„По логици министра, за све је крив Свети Сава што 1219. године, када је основао православну цркву у Црној Гори, није отишао у полицијску станицу да се пријави и региструје“, казао је Алексић.

Он је истакао да се не може тражити да неко ко је на просторима Црне Горе присутан вековима данас доказује своје постојање.

„У питању је нешто друго, а то је да актуелни црногорски режим дискриминише СПЦ и прогања њене свештенике и монахе“, рекао је Алексић.

Извор: РТС

Категорије:ДЕШАВА СЕ...

1 reply »

  1. Црногорска власт добија наредбе од промотора новог свјетског поретка. Отворено се укључују у рат против православља, не рачунајући на црногорски православни сурогат отпадништва. Не може се избјећи глобални сукоб. Русија ће стати у одбрану свих искрених хришћана уз Божју помоћ. С тиме се окончава скривено лицемјерје запада а започиње отворено промовисање свјетске владавине Антихриста (Дејвид Коперфилд као опција).

    Свиђа ми се