ДЕШАВА СЕ...

БОРИС ТАДИЋ УЗ ПОМОЋ ТОМИСЛАВА НИКОЛИЋА РАЗБИО СРПСКУ РАДИКАЛНУ СТРАНКУ?!!


Викиликс: Тадић направио “напредњаке“?!

23. 12. 2011.

Српска напредна странка креирана је у кабинету председника Бориса Тадића!

Како откривају службене депеше америчке амбасаде у Београду које је објавио сајт “Викиликс”, председник Србије је шест месеци пре оснивања СНС-а дао задатак свом шефу кабинета Миодрагу Ракићу, иначе блиском пријатељу Александра Вучића, да подстакне Томислава Николића да напусти радикалско јато.

Оснивање напредњака било је, према истом извору, битан фактор у престројавању и слабљењу српске политичке деснице.

– Близак саветник председника Тадића Миодраг Ракић изјавио је 3. новембра 2008. да га је председник шест месеци раније задужио да охрабри Николића да подели СРС због тога што би њихови симпатизери били пресудни на проевропском путу Србије – преноси “Викиликс” наводну дипломатску белешку.

У прилог томе, сајт Џулијена Асанжа наводи да је управо Ракић, који је и шеф Бироа за координацију тајних служби, “уочи оснивачке скупштине СНС-а 21. октобра 2008. године тражио од медија да овај догађај што боље покрију. Истовремено, Николић и његови финансијери наводно су и сами препознали да је српско бирачко тело у највећој мери окренуто ка Европи, што је убрзало раскол у странци Војислава Шешеља”.

Заменик председника СРС-а Драган Тодоровић каже да му није био потребан “Викиликс” да би схватио позадину распада странке.
– Апсолутној већини било је одмах јасно шта је позадина свега, али ето, треба да читамо “Викиликс” да би нам то потврдио. Одувек се знало да Николић и Тадић одржавају редовне контакте. Потпуно је беспредметно улазити у то ко је, када и због чега некога довео у ситуацију да се проституише, а подсећам вас да је политичка проституција једно од најтежих недела. Српска десница није ослабљена, већ је покушајем пуча у СРС-у наша земља доведена у безизлазан положај. Нема никакве разлике између Тадића и Николића. И један и други се утркују да се додворе истом газди не водећи рачуна о националним интересима – потврдио је Асанжова сазнања Тодоровић.

Александар Вучић је, пак, демантовао такве наводе.

– То су неке њихове опсервације, а не информације. Ради се о глупостима, сличним онима када су објавили да смо хтели власт у Београду када умре Ненад Богдановић. Ако имају да кажу да смо у нечему учествовали и нешто конкретно рекли, то ћу да коментаришем, а њихове шупље приче и опсервације ме не занимају – јасан је Вучић

На примедбу да је и сам причао о својим блиским односима са Миодрагом Ракићем, Вучић одговара:

– Какве везе то има? То су глупости!

 

Борко: Улога СНС-а је да укине сан о Великој Србији

“Викиликс” преноси и депешу у којој се наводи изјава актуелног секретара Председништва ДС-а Борислава Стефановића о двојцу Николић-Вучић.
– Њихова улога била је да наведу српску јавност да схвати да је идеја Велике Србије била сан и да је немогуће реализовати је. Брзо напуштање те идеје учинило би да Николић и Вучић испадну лицемери или опортунисти – преноси сајт Стефановићеве речи и подсећа да је сам Вучић убрзо рекао да је политика Велике Србије била нереална.

 

 

Извор: Vesti online

Категорије:ДЕШАВА СЕ...

2 replies »

  1. ja znam za ovo jos od kada je namerno napravio miting u beogradu i parevario nezadovoljni narod da neko drugi nebi poveo narod na ulicu i skinuo ovu vlast,onda je kobajagi malo postio pa se pricestio a nezna da sveta tajna pricesca kao sto moze da bude spasenje isto tako moze da bude i suprotno od toga.BOG VIDI SVE a hvala BOGU i narod.imate dve opcije dss i srs sa jedne sns i ds sa druge vas izbor,kako glasate tako ce i da vam bude!

    Свиђа ми се