Европа

ЉИМАЈ ЈЕ КРВОЖЕДНИ РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ- СВИ ТО ЗНАЈУ- ОСИМ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА!?


ЕКСКЛУЗИВНО ДНЕВНИК УБИЈЕНОГ СВЕДОКА СВЕДОК: ВИШЕ СЕ ПЛАШИМ ТЕБЕ ЉИМАЈУ НЕГО МИЛОШЕВИЋА

22. Децембар, 2011.

Курир објављује записе Агима Зогаја, у којима он говори како му је претио Фатмир Љимај, бивши командант ОВК БЕОГРАД – Љимају, гори си од Милошевића!
Агим Зогај, заштићени сведок X у процесу Еулекса против бившег команданта ОВК Фатмира Љимаја, водио је дневник, у који је записивао детаље из времена када се на Косову водио рат, али и након тога. Дневник овог сведока, који је у септембру ове године пронађен мртав у једном парку у немачком граду Дуизбургу, води се као „Досије X“, а Курир ће га објавити у неколико наставака.
У време сукоба на Косову Зогај је био управник затвора у селу Клечка, где је злочине починио и Љимај, најближи сарадник Хашима Тачија. У писму написаном 19. септембра 2009. он се директно обраћа породици Фатмира Љимаја речима: „Зашто сте ми послали Адема Гравоција и Насера Краснићија да ме целе ноћи убеђују да се сакријем од хашких истражитеља?“ – Четири године живим уз претње да ће ме једног дана ликвидирати. Четири године ме осуђујете, а породица ми живи у страху од тебе, Љимају! Четири године изолован сам од пријатеља. Четири пуне године моја деца се више боје тебе него Милошевића! Четири године моја породица је без залогаја хлеба! Од Скупштине нисам добио никакву плату. Ти си дошао из затвора и запослио си се. Још си од Скупштине тражио новац за време проведено у Хагу. Шта ће теби помоћ Владе?! Зашто теби да обнављају кућу, дају аутомобил и школују сина?! Мени си обећао посао у пошти и ништа од тога – пише Зогај.
Он подсећа Љимаја на још нека неиспуњена обећања која му је дао у замену за ћутање о злочинима. – Сећаш се кад ме је Насер (Краснићи, оп. аут.) позвао телефоном и рекао: „Породица Љимај је одлучила да ти да новац за обнову куће. Колико ти је потребно за то?“ Рекао сам му да нема шансе да ме Љимаји поткупе новцем. Већ сам одлучио, или Хаг или метак – наводи Зогај.
Он у свом дневнику пише и како је након хапшења Љимаја „саветован“ на разне начине, као и да је било неколико покушаја атентата. – Породицо Љимај, због вас сам отишао у Албанију. Много тога сте ми обећали, а оставили сте ме са 10 евра! Преживео сам захваљујући Богу – написао је Зогај.
Све записано у „Досијеу X“ Смрт Агима Зогаја, сведока X, још није расветљена, а сумња се да је убијен због свега што је знао о злочинима које је Фатмир Љимај, командант ОВК, починио на Косову. Током 10 година, колико је водио дневник, Зогај је у неколико свешчица исписао детаље о затвореницима у логору у селу Клечка, о убиствима Срба, наредбама Фатмира Љимаја… Ова документација је заведена као „Досије X“.
Ко је Агим Зогај? * Агим Зогај, заштићени сведок X, био је командир логора у селу Клечка. * Био је сведок у процесу против Фатмира Љимаја и 10 чланова ОВК за злочине почињене у том селу током 1999. године. * На терет су им стављене оптужбе за ратне злочине против српских и албанских цивила, као и против заробљених припадника српске војске и полицајаца, притворених у импровизованом притворском центру (ОВК) који се налазио у селу Клечка.
ИЗВОР: КУРИР http://www.kurir-info.rs/vesti/politika/svedok-vise-se-plasim-tebe-ljimaju-nego-milosevica-163272.php

affiliate_link

1 reply »

  1. Ma sve oni znaju i Beograd i Hag ko je Ljimaj jer oni su ga i napravili takvog i takvog ga i stite isto kao i Agim Ceku njega stitu oni koji su ga napravili da bude takav krvopija sve su to napravili NATO stratezi i njihovi politicari antisrpski.Nego ako mi ne pokazemo zube dok jos imamo vremena prema ovima koji su na vlasti koje je EU I NATO obucio i postavio tu da ubijaju Srpski narod na psiholoski nacin i ucenjivanjem Srbije i njenih gradjana Trovanjem raznim otrovima u vazduhu tako da narods nestane umre svi narodi u svetu rastu sa natalitetom a Srbija nestaje !!kako je to moguce od cega? pustaju otrov u vazduh preko putnickih aviona EU i NATO ubice !!sljam!!

    Свиђа ми се