ДЕШАВА СЕ...

ДСС: Уредба владе о слободи кретања неуставна


26.12.2011 13:42

ДС С: Уредба владе о слободи кретања неуставна

tanjug neustavna

БЕОГРАД – Демократска странка Србије сматра да Уредба Владе Србије о слободи кретања на административним прелазима са Косовом није у складу са Уставом Србије и да се њоме стварају добросуседски односи са јужном српском покрајином.

ДС С такође сматра да ће Уставни суд Србије поништити све одлуке које се тичу „успостављања добросуседских односа са Косовом и Метохијом“.

Портпарол ДС С Петар Петковић рекао је на конФеренцији за новинаре да власт у Београду својим уредбама жели да административне прелазе учини граничним, због кандидатуре Србије за улазак у Евроспку унију.

Према његовим речима, власт у Београду је све те одлуке донела под притисцима ЕУ, Брисела и посредника ЕУ у преговорима Србије и Косова Роберта Купера и зато убрзано покушава да учини све што је могуће како би успоставила „добросуседске односе са Косовом“.

Говорећи о могућности да би на северу Косова требао да се одржи реФерендум на коме би се грађани изјаснили да ли желе да прихвате косовске институције на северу покрајине, Петковић је рекао да Срби на Косову треба сами да одлучују о својој судбини.

Непосредно пре почетка конФеренције, новинарима се обратио Велизар Павловић из Службе заштите права грађана из ДС С који је навео да плате једном делу административних радника странке, касне девет месеци, као и да је седморо њих отпуштено.

Павловић је додао и да својим иступом жели да скрене пажњу лидеру ДС С Војиславу Коштуници на дешавања у партији.

Петковић је говорећи о том случају рекао да су умањена средсва из буџета које ДС С добија и да су резултат тога отпуштања, која су била неминовна.

(танјуг)