ДЕШАВА СЕ...

НОВА КЊИГА ЉИЉАНЕ БУЛАТОВИЋ: РАПОРТ КОМАНДАНТУ – У ОГЛЕДАЛУ ЕПОХЕ


Рапорт команданту у огледалу епохе

01.01.2011. (srpskenovinecg)

Нова књига Љиљане Булатовић

“Рапорт команданту“ – претходна књига Љиљане Булатовић јесте рапорт истине пред историјом, рекао је у Шевенингену генерал Ратко Младић аутору.

raport-komandantu-u-ogledalu-epohe

“Рапорт команданту у огледалу епохе“ – нова, осамнаеста књига Љиљане Булатовић настала је као хроника догађаја, карактеристичних за ову епоху, које су тема и садржај Рапорта изазивали. О томе она говори и следеће:

“Готово све што се дешавало Истини о положају српског народа у прошлом рату у Босни и Херцеговини, о улози Војске Републике Српске и њеног јединог ратног команданта, на медијско-параполицијској ломачи до данашњег дана, одразило се у овом Огледалу, стало је у корице ове књиге. И све руске и српске лепоте, београдске срамоте и муслиманско-сарајевски преступи (њихова забрана обележавања Петровдана 2011.год у Сребреници). Описала сам све промоције Рапорта истине по Србији, Црној Гори и нарочито по Републици Српској.

Немилосрдно сам записивала и описивала и награде и разнолика признања, као и свакојаке прогоне и срамна медијска линчовања. Али и часне примере поштовања истине о човеку коме је књига била посвећена.

У Русији су ме цењене културне и друштвене институције награђивале, уз знаке трајног поштовања према идеји за коју се борим.

У Србији ме трајно прогоне и онемогућавају слободу изражавања, пре свих, Тужилаштво за ратне злочине, уз диктирано учешће већине медија на најбестиднији начин: без оспоравања, само мржњом! Струковна удружења, којима припадам по професији и делу, ставила су ме на своје црне листе. Утолико су ми били драгоценији часни изузеци интелектуалаца, историчара, књижевника, новинара.

Наравно, најзначајнији ослонац су ми били небројени борци и саборци генерала Младића, знани и незнани. Ратни официрски кадар Војске Републике Српске, са занемарљивим изузецима додавали су ми разлоге да браним чињенице и одупирем се геноциду над истином, која се од богова рата води деценијама против српског народа.

Јасно ми је да се истином не може одбранити ниједан честити Србин у ово Дисово црно време пропадања. Личним искуством сведочим да је ова епоха обележила љубав према српском народу као најскупљу драгоценост, која се мора храбро, са много знања, проносити кроз сва испаштања и издајства, у име корена православног васпитања и националног поноса.

Ова књига је специфични одраз стања етичког, политичког и стваралачког духа наше епохе у Србији, у односу према основним традиционалним вредностима српског народа: достојанству, слободарству, честитости.

Ова књига је неуништиви траг пркосног истрајавања српског народа у поштовању својих жртава у одбрамбеном ослободилачком рату у Босни и Херцеговини, али и у Хрватској.

Ова књига је хроника опстајања у борби за истину, која је објављена у свим мојим преходним књигама, приложена историји и неким будућим праведним судовима и судијама; часним народним трибунима; Српској православној цркви и Војсци Републике Српске и подршка народу да верује у оно што зна и да преноси на покољења истину.

Књига је уоквирена на клапнама штампаном фантастично пригодном песмом Владислава Петковића Диса “Наши дани“, која је објављена пре сто година!

Ова књига већ је добила највише оцене од генерала Ратка Младића, који је у Шевенингену добио први примерак књиге и прочитао је.“

У књизи је поменуто око хиљаду имена. Цитирано безброј докумената. Нека су сасвим ексклузивна: на пример, честитка, коју је у име Демократске странке др Зоран Ђинђић 1994.године за Дан Војске Републике Српске упутио команданту генералу Ратку Младићу за Дан ВРС!

У складу са новинарским жаром аутора, она у књизи ексклузивно објављује и прву исповест Генераловог ратног ађутанта и оданог пријатеља Рајка Бандуке, као и своје ексклузивне репортаже са пута по Абхазији, из Москве и Петрограда.

Као јединствен у литератури је и запис аутора са сусрета са генералом Младићем у притворској јединици у Шевенингену!

“Рапорт команданту у огледалу епохе“ посветила сам неустрашивим поштоваоцима Истине, пркосним поданицима Честитости и Јунаштва, браниоцима Слободе и Достојанства српског народа у овој епохи најтежих историјских искушења, која трају“, каже Љиљана Булатовић Медић.

(Издавачи ове књиге су “Свет књиге“, из Београда и аутор. Има 438 страна, илустрована је фотографијама, кошта 1.000,00 динара и може се купити у Књижари “Никола Пашић“у Београду, код локалних продаваца у Београду и Бијељини, наручити поузећем преко Франкфуртских вести или аутора: 00381 113835782 или на емаил likid@eunet.rs .)

affiliate_link

1 reply »

  1. Драгој ауторки: не чуди ме ништа о отпору према њој. Па много је нас осјетило и у задњих педест година комуњарског терора на својој кожи. То сада исто се понавља под другачијом маском. Несреће Србима у Хагу и на другим ино мјестима извиру из Београда.

    Свиђа ми се