ДЕШАВА СЕ...

ЈОШ ЈЕДАН ВИД ПРИТИСКА НА СРБЕ У монтенегру, ШЕФУ КОТОРСКЕ КОМУНАЛНЕ ПОЛИЦИЈЕ, ИНАЧЕ КАТОЛИКУ, БИВШЕМ ЦИНКАРОШУ ДБ КОЈИ ЈЕ У МЕЂУВРЕМЕНУ НАПРЕДОВАО, СМЕТАЈУ ОЦИЛА ИЗНАД СРПСКОГ РИСНА!


Которски комунални полицајац против „Четири С“ изнад Рисна!

11. 01. 2012.

Да је национал-социјализам институционализован и уграђен у саме темеље БЈРЦГ доказује и данашњи шовинистички иступ шефа которске Комуналне полиције из Котора, Зорана Вучиновића.

Мало шта у иступима дужносника разних јавних институција који се утркују ко ће више испљувати и боље понизити Србе више може да нас изненади, али обраћање овог дојучерашњег радника УДБЕ кога се тајна полиција оправдано одрекла због ограничених менталних способности, превазилази све границе.

 Свето и древно српско знамење које су поставили становници Рисна на Градини изнад овог бокељског града за овог фрустрираног римокатолика из Лепетана је „скаламерија“ „која нема везе са хришћанском симболиком нити вјерским обиљежјима“. Комунални полицајац поручи то на затрованој „Радио Скали“ коју которски локални режим Марије Маје Ћатовић плаћа из интервентних фондова општинског буџета у коме се већина средстава слива из џепова грађана српске националности из древног града Немањића, Грбља, Рисна, Ораовца, Кривошија, Доброте, Мориња.

Срби тако финансирају которску „Радио Милеву“ која сама за себе тврди да је „јавни сервис“ угошћавајући Мираша и његове распопове, Стева Вучинића, Ранка Кривокапића, Килибарду и друштво који сви углас уз звуке далматинских балада обећавају да ће Србе из Боке растјерати „огњем и мачем“. У такву програмску шему техничара авио сервиса, бившег активисте Народне странке и свјежег римокатолика који себе из милоште зове новинаром, идеално се уклопи нови комунални полицајац. Ориђинал из Лепетана Ришњанима поручи „проблем је  присутан на том простору већ више година“, алудирајући вјероватно да ће својеручно комуналним декретом ставити тачку на Српство у овом старом српском мјесту у коме је српске јуначке пјесме прикупљао Вук Врчевић, у коме је гласовити српски манастир Бања у коме се и даље већина становника упркос јавним и тајним притисцима изјашњава Србима.

Из угла клиничке психологије је веома занимљиво проучити како симбол по коме је Србе препознавао и Константин Порфирогенит и које краси званичну заставу Српске православне цркве која се поносно вијори на которском храму Светог Николе, симболу на црногорској капи са којом су се на прсима сахрањивале његове прве комшије у Каменарима и Бијелој, студент београдског факултета ОНО и ДСЗ и бивши радник ДБ не препознаје као хришћанско знамење. Занимљиво је и то да новопочени чувар которског комуналног реда у граду који је на листи УНЕСКО-а, не види звоник на католичкој кући који подиже псеудо религиозна секта ЦПЦ у самом срцу града, а боде му очи „четири С“ на Градини изнад Рисна које по Православном Божићу уочи Православне Нове Године назива „скаламеријом“

Истини за вољу Вучиновићи из Лепетана познати су по хрватском шовинизму који су издигли на виши ниво борећи се свим силама да се на локалном гробљу не сахрани Србин који је ту живио и завршио свој земни пут, па не чуди изопачена свијест фрустрираног комуналног редара који по опису посла треба да води рачун о контејнерима и кантама за смеће а не вјерским и националним осјећањима Срба из Боке.

Извор: in4s

Категорије:ДЕШАВА СЕ..., Црна Гора

1 reply »

  1. Не дајте се браћо наша,ничија није до зоре па ни тих ваших подгузних мува,који су тренутно на власти.Дај Боже здравља и снаге нашој браћи у Српској Црној Гори да се изборе са ђаволима који су у налету на српство.

    Свиђа ми се