Балкан

СИМОНОВИЋИ: ЕВРОПСКА БУДУЋНОСТ БАЛКАНСКИХ НАРОДА


ЕВРОПСКА БУДУЋНОСТ БАЛКАНСКИХ НАРОДА

ДУЊА (кћер)  И ЉУБОДРАГ СИМОНОВИЋ ДУЦИ (отац): ЕВРОПСКА УНИЈА

15.12.2012. 00:40 за ФБР приредила Б.Диковић

Владајуће олигархије најразвијенијих капиталистичких земаља „решавају“ све дубљу егзистенцијалну кризу у својим друштвима тако што је пребацују на леђа светске сиротиње. Преживљавање капитализма непосредно је условљено пљачком и уништавањем читавог света.

Савремени империјализаm коме су кока-кола интелектуалци дали назив „глобализам“, за разлику од његових претходних историјских облика који су имали експлоататорски („Пљачкај!“) и геноцидни карактер („Убиј!“) – има екоцидни карактер („Уништи!“).

НАТО, ММФ и друге „међународне организације“ су средство Запада за реализовање екоцидног тероризма и на тој основи геноцидне политике. Успоставља се нови фашизам који се заснива на глобалном и тоталном капиталистичком терору – сваки делић планете и сваки сегмент живота постаје средство за капиталистичко репродуковање, што значи да је сам живот постао терор над човеком и деструкција људског.

Све интензивније уништавање живота води радикализовању геноцидне политике: уништење све већег броја људи постаје услов за преживљавање све мањег броја људи. У том контексту створена је теорија о „златној милијарди“ која представља стратешки оријентир политичкој пракси најразвијенијих капиталистичких земаља.

Екоцидна капиталистичка помама производи све већи страх за опстанак и на тој основи ствара услове за радикализовање политичких одлука и акција.

Употреба атомских и неутронских бомби, вештачких вируса и других убитачних средтава, постаје лефитимно средство за „одбрану“. У готово свим извештајима „стручњака“ Западне хемисфере, „пренасељеност“ планере је „највећа опасност за опстанак човечанства“. Страх за опстанак усмерава се ка народима који се „исувише множе“ и на тај начин угрожавају опстанак свих.
Решење се намеће само по себи: уништење милијарди „прекобројних“ нужно је да би човечанство опстало.
Они који нештедимице уништавају природу и истребљују народе постају „спасиоци човечанства“.

Запад има богато исуство у уништавању народа: истребљивање северноамеричких Индијанаца од стране америчког капирализма и Кинеза и аустралијских домородаца од стране британског империјализма – упућује на Западне „традиције“ у обрачуну с „вишком“ човечанства.
Истовремено, „глобализам“ на темељу америчког „новог светског поретка“ условљава стварање „националне“ геноцидне плутократије која има задатак да, економским и другим мерама, уништи „вишак становништва“ на својој територији.
Даљи развој капитализма платиће милијарде невиних људи, све већи број животињских врста које су пред истребљењем, сав живи свет…
У коначном, све то служи да би неколико милиона ментално дегенерисаних „богаташа“ могло и даље да „ужива“ у материјалном богатству које настаје из крви и пепела, и који свој опстанак обезбеђују путем полицијске, мафијашке и војне тираније и илузија које ствара индустрија забаве.

Фанатици капитализма најгори су терористи: они уништавају живот на земљи.

Економска логика монополистичког капитализма, која се заснива на принципу „Велика риба прождире мању рибу!“, постала је владајући политички принцип који одређује односе између држава. Оно што нацисти нису успели да учине оружјем и концентрационим логорима, пошло је за руком западним капиталистичким коцернима путем новца и економских уцена: да од земаља бившег „источног блока“ створе свој „животни простор“, а од њихових грађана савремено (кока-кола) робље.

Владајући политички кругови Европе поистовећују Европу са „Европском унијом“, исто као што су нацистички идеолози „нови европски поредак“ прогласили „Европом“.

Управо они који се залажу за Европу као заједницу равноправних народа и који инсистирају на њеном емаципаторском наслеђу – најљћи су противници „Европске уније“ која је оруђе најмоћнијих европских концерна за уништавање еманципаторског наслеђа европских народа.

„Европска унија“гради се на илузији да улазак у „Унију“ обезбеђује свим народима Европе „просперитет и бољи живот“. Овде треба подсетити да је главни прокламовани циљ наицистичког „новог европског поретка“ био да „сви европски народи буду срећни“!

„Европска унија“ је:

(1.) анти-људски и деструктивни поредак који се заснива на владајућим принципима монополистичког капирализма „Уништи конкуренцију!“ и „Паре не смрде!“;

(2.) њена владајућа политичка сфера не пружа могућност за изражавање политичке воље грађана, већ је политички облик владавине капитала над људима;

(3.) читава иституционална, нормативна и пропагандна сгера тог поретка усмерена је на уништавање културне и слободарске самосвети људи и на њихову интеграцију у духовну орбиту капитализма на нивоу идиотизоване радно-потрошачке „масе“.

„Европска уније“ није „демократска заједница народа“, већ облик интеграције европских мултинационалних концерна у борби против америчких концерна кој користе америчку државу као средство за остваривање својих интереса на глобалном плану. Она се не заснива на еманципаторским (културним) традицијама европских народа, већ на империјалистичким традицијама европског капитализма. „Европска унија“ није хуманистички циљ, већ средство најмоћнијих капиталистичких концерна за остваривање, путем економских и политичких „мера“, истих оних циљева које је Хитлер, путем оружја, покушао да оствари за немачки кашитал. Она је прелазна фаза у „развоју Европе“ која води стварању новог (екоцидног) фашистичког поретка. Управо ова насилна капиталистички успостављена „интеграција народа Европе“ доводи до бујања национализма и расизма, што је одговор на лишавање људи елементарних људских и грађанских права. То је увод у све драматичније обрачуне који ће се развијати на темељу владајуће логике коју намеће монополистички капитализам, и на темељу све загађеније природне средине и биолошког пропадања европских народа.

Екоцидни капиталистички тероризам неминовно производи национализам који се више не заснива на борби за радно место или потрошачки стандард, већ на борби за опстанак.

Уместо да се „уједињавањем Европе“ код грађана развија оптимизам и толеранција, што би одговарало „хуманистичким идеалима“ у које се политичари непрестано заклињу, нараста страх од будућности и нетрпељивост.
“Хуманистички“ говори не могу да садрију све већи криминал, незапосленост, распад „државе благостања“ а са њом социјалне заштите, уништавање животне средине, дрогирање, насиље, самоубиства, фанатизам, екстремизам, бујање сатанистичких секти и фашизма, разбијање породице, све већи број деце без родитеља, трговину људима и децом ради сексуалног злостављања и њихово убијање ради „добијања“ органа (у Енглеској годишње „нестане“ преко 40.000 малолетне деце, у Немачкој преко 50.000 …), развој СИДЕ и других болести којима треба десетковати сиротињу, усамљеност која је добила размере епидемије…

„Европска унија“ производи расизам, попут оног који је створен у САД.

Народи из Источне Европе и са Балкана добијају статус „народа бе културе“, што значи „нижих бића“.

Језици Gastrarbeiter-a не схватају се као европска баштина, већ постају повод за дискриминацију.

Масовна је појава да страни радници спречавају своју децу да уче матерњи језик да се не би уочило њихово порекло и зато били изложени понижавању. Када се има у виду да занемарљив број деце странаца стекне више и високо образовање, јасно је да лишавање деце матерњег језика значи уништавање њиховог културног бића, чиме се своде на „прљаву радну снагу“ која је „предодређена“ да обавља најтеже и најопасније послове. У „Европској унији“ јасно се оцртава расистичка пирамида која се засница на економској, политичкој и војној моћи: на врху су Немачка, Француска и Енглеска; испод њих су Италија, Шпанија, Холандија, Белгија…

Балкански народи налазе се на дну пирамиде. За њих је у „уједињеној Европи“ резервисано оно место које афро-американци имају у САД.

„На путу за Европу“ балкански народи треба да изгубе историјску (културну) самосвест и слободарско достојанство и да постану „прљава“ радна снага, а Балкан септичка јама Европе. Од балканских народа захтева се да се одрекну слободаских митова, који предтављају основ њихове историјске и слободарске самосвести, док се, истовремено, од њих захтева да се држе мита о „Европи“ као „заједници слободних народа“: слободарски митови замењују се колонијалним митовима.

„Уједињење Европе“ по америчком моделу, а то значи на основу интереса мултинационалних концерна и њихове борбе за доминацију, води обрачуну с „национализмом“ који се своди на обрачун с културним наслеђем европских народа и с њиховим правом да доносе суверене политичке одлуке.

У САД живе отпаци европских и других народа који су дегенерисани „америчким начином живота“ и кока-кола „културом“.

У Европи живе историјски народи који свој национални, грађански и културни идентитет везују за земљу за чију слободу су се борили њихови преци.

Она је њихов животни и духовни завичај и основ људског самопоимања.

„Европски идентитет“ не може да се гради на темељу формалних принципа (попут Устава), већ на слободарској традицији и културном наслеђу европских народа.

Европљани треба да буду умни и борбени људи који ће се супроставити процесима уништавања културног наслеђа народа и живота и који ће нагомилане објективне могућности за стварање новог света, који се заснива на умној слободи, путем политичке борбе претворити у реалне могућности ослобађања. Европа (свет) треба да постане башта у којој заједно расту цветови свих европских (светских) култура.

Није важно који је цвет „већи“, већ да сваки мирише својим мирисом.  Ради се о реализовању идеја-водиља Француске грађанске револуције који нису само хуманистички, већ су постали основни егзистенцијални принцип. Само на основу борбе за нови свет еманципаторско наслеђе европских и других народа који живе у Европи може да се реализује.

Европа ће превазићи све дубљу друштвену кризу стварањем новог света – или ће пропасти. Усвајање „америчког начина живота“ за европске народе значи самоубиство.

ИЗВОР: e-mail ljubodragsimonovic

affiliate_link
Disclosure: We are a professional review site that receives compensation from the companies whose products we review. We tested and reviewed the web hosting sites ranked here. We are independently owned and the opinions expressed here are our own.

6 replies »

 1. Ало комуњаро ниједан народ у европској унији није оставио своје писмо и своју културу. Та европа добро зна да трагови њене културе крећу падом византије. Епицантер европске кутлуре је стара грчка. Ове параноике треба у затвор слати као што су нас комунисти слали у затворе да прихватимо утопију њиховог бесмисла! Ниједан једини народ у европи се није одрекао себе и свог идентитета. Нико то ни не условљава а ви наставите да шарате своју бесмислену пропаганду! Бандити комунистички! Колико радиш толико зарађујеш. То је начело од постанка и до краја света. САмо су комунисти хтели да не раде а да зараде. Зато смо и довде стигли. Нерадници раде а радници немају шта да раде.

  Свиђа ми се

 2. Pitam, se zašto ljudi ne reaguju na ovakve tekstove. Jer, očigledno je da nema komentara i iznošenja svog mišljenja!
  Da li je to malodušnost ili nešto drugo?
  Da li to znači da zaslužujemo sve što će nas snaći?

  Свиђа ми се

 3. Naši mediji, u službi vlasti, slabo, tj.nikako, ne iznose istinu o tome šta se može očekivati od ujedinjenja Evrope, ali, eto, nađe se način da se obični ljudi obaveste o suštini tog nadolazećeg zla i to je dobro.
  Ali, nije dobro što niko ne kaže, da li tu ima rešenja! Ima li šanse da se to promeni i šta bi valjalo činiti?!
  Ovako, narod postaje još beznadežniji! Shvata da nam „mama crnu vunu prede“ i povlači se pred nemani, uplašen, jer ni sa jedne strane ne dolazi savet, konkretan i konstruktivan.
  Pa, imamo valjda i mi nekog pametnog, koji se nije prodao?!
  Neka se oglasi i kaže, ima li nama spasa ili ne. Ako nema, da čekamo pa šta bude, a ako ima, da delamo!
  Jer, mnogo nas, nema gde da pobegne…

  Свиђа ми се

 4. Da zeleobi da nama neko lepo napise kako postoji unija nekih zemalja na jednom kotinetu, i zgleda da mi neznamo, dalije tacno da na primer tadic nas uvazeni presednik, drugo nista i nezna vec danam uvek istu pricu prica vodicuvas u evropu, pa ovim putem zelim poruciti tadicu da ja i mnogi drugi znamo dasmo mi u evropi,nisam protiv da vodi one koji neznaju gdese nalazeeeeee

  Свиђа ми се

 5. postovani prijatelju, sveje tacno stoste napisali, ali dali to ima neke koristi, kada oni znaju daje narod ovca,a najbolji predvodnik ovaca je magarac,ovca je za sisanje,akoje ne osisa ona gubi vunu,tako da niko nema korist,zato ti magarci vrlo vesto koriste u predvodjenju tih ovaca,sami smo sebi krivi, pa jos hocemo i otimamose danas sisaju, dok oni kazu ej,polako jos niste na redu,osisacemo i vas,ovca nezna da nepostoji EU.vec ekonomska integracija evropskih zemalja,nemaju vladu vec komisiju,samo mi kazemo evropska vlada,a stoje strasno sramno od strane nas, kada neki nitkov iz te komisije dodje kod nas,miga nazovemo visokim prestavnikom,a onje metar i zilet,svesmo upropastili radi njih,pa cak stoje katofstralno za zrbiju,prodavalismo nase srbe u hag,olbrajka je izjavila daje pokojni,isporucio milosevica za milijardu i po dolara,kadasuje holandski novinari upitali dali nije to sramno na takav nacin,reklaje ne vazno daje ovde,toje bilo na holandskim tv.ismejavalisu se sa milosevicem,koga ima za prijatelje,RUSIJU,INDIJU I KINU,dok ti njihovi prijatelji, dans traze veliku pomoc od tih zemalja,jadnacenam biti majka ako se tamo uclanimo,niko nije rekao koliko to clanstvo kosta,sta gubimo i sta i koliko dobijama, nato srasna ubitacka masina, da hocemo i tamo,koliko nas to kosta, niko ne pita a niko nece ni sam danam kaze,zato nam i jeste AMEN PRE MOLITVE!!!

  Свиђа ми се