ДЕШАВА СЕ...

Грађани Рисна на Савиндан вратили крст са оцилима на мјесто гдје је и стајао!


Велики крст са „4С“ поново засијао изнад Рисна!

28. 01. 2012.

Како сазнаје ИН4С на Градини изнад Рисна вечерас поново сија велики часни крст са „4С“ који је которска комунална полиција уз аистенцију специјалаца под фантомкама срушила на Православну Нову Годину! Непознати подвижници вратили су велики крст на исто мјесто са кога је прије тринаест дана брусилицама оборен и бачен низ падину брда. Поновно сијање часног крста са четири оцила изнад Рисна на Савиндан са великим радошћу дочекали су Срби из Боке који данас прослављају велике подвиге српског спорта.

260 Ришњања потписало је петицију због острашћености и начина на који су се локални званичници обрушили на древно знамење Срба, под изговором узнемиравања грађана и најавило да ће отворено писмо са потписима уручити предсједници општине Котор Марији Ћатовић и начелнику комуналне полиције Зорану Вучиновићу.

Рајко Дашић, који је први потписник петиције, а уједно и одборник СНП-а у которском парламенту, рекао је јуче “Вијестима”да очекују да се локални званичници извине грађанима Рисна, с обзиром на велики број потписника петиције. Дашић тврди да постављање крста није организовао нико појединачно, већ да је то било спонтано прије 12 година од групе људи.
“Крст је тежак 200 до 300 килограма, тако да га није могао поставити један човјек. До ове године никоме није сметао, јер тај крст је ноћу сијао само неколико дана у години, за Бадње вече, Божић и Православну нову годину. Лично сматрам да је то засметало једној малој групи људи, троје, четворо њих”, казао је Дашић.
Дашић је рекао да је њих неколико грађана својевремено на локалитету Смоковца нашло окачену хрватску заставу на којој је писало “лијепа наша”.
Он се запитао “да ли је уклањање крста обезбјеђење националног склада у Рисну, или можда добар разлог да се грађани сукобљавају – оно што никоме није у интересу, осим ако није појединцима, те да зато очекује да се надлежни извину грађанима Рисна”.

 

 

Извор: IN4S

Категорије:ДЕШАВА СЕ...