Издаја

Небојша Јовић: Има ли у овој држави Срба???


Амбасадор братске нам Русије А. Конузин је на једном форуму окрећући се с’лева на десно упитао – “Има ли у овој сали Срба?”. Ми, Срби са севера, услед “бљеска” који нас заслепљује из Београда, осврћемо се на све четири стране и питамо – “Има ли у овој држави Срба”???
**********************************

Има ли овде Срба

Амбасадор братске нам Русије А. Конузин је на једном форуму окрећући се с’лева на десно упитао – “Има ли у овој сали Срба?”. Ми, Срби са севера, услед “бљеска” који нас заслепљује из Београда, осврћемо се на све четири стране и питамо – “Има ли у овој држави Срба”???

Свих ових година, поводом страдања и протеривања, државни врх се углавном оглашавао слањем “оштрог протеста”. Сада, када јединственији него икада, чинимо све да сачувамо Србију на Космету, покренута је права “офанзива” на нас. Издржао је север Косова за ових 12 година, 12 албанских офанзива и остао на ногама. Издржаћемо на ногама и ову 13-у, која долази из Београда и која некако највише боли.

Изгледа да нам се понавља “усуд” РСК и РС, које су највише пострадале управо онда када би их Београд издао! Пала је РСК и умало РС, само зато што је тадашњи председник Србије желео да од “Балканског касапина” постане “фактор стабилности на Балкану”. Данас се спрема тиха предаја Космета како би наводно Србија добила кандидатуру (дакле, не ЧЛАНСТВО, већ статус за кандидатуру “вечитог кандидата”) за ЕУ. Била би ово најскупља кандидатура плаћена икад.

Питам, ко то има права да се, одрекне не само дела територије, већ и стотина милијарди евра колико вреди само рудно богатство Космета??? По др. Станковићу само резерве косовског лигнита вреде 500 милијарди долара, док се налазишта 7 стратешких руда процењују на 1000 милијарди долара! Плодну метохијску земљу и постојећу инфрастуктуру у вредности више десетина милијарди евра, да не помињем.

Свакодневно “Преокретни” причају о милионима евра који се годишње улажу у Косово, а не помињу да је то приближна сума коју је САМО ЈЕДАН МИНИСТАР ЗАРАДИО “НА ТЕТКИНОМ КАУЧУ” Или само 10% од “Сартида”, који је продат за 25 мил. евра, иако је продајна вредност износила 500 милиона евра. Не причају о томе да уступањем косметског богатства Албанцима ускраћују грађанима Србије нормалнији и лагоднији живот јер више хиљада милијарди евра би и те како допринело бољитку једне не тако велике државе каква је Србија.

Албанци су пре пар година нудили огроман новац за независност. Није ли можда неко “подлегао искушењу” и сада грозничаво тражи начин да отплати дуг?! Ухватим себе у грешној мисли – Да ли Београд и “Преокретни” намерно праве хајку на Србе, не би ли у јавности српској створили анимозитет према нама на северу и представили нас узрочником невоља грађана Србије, исто онако како је Милошевић чинио када је Србе из РСК и РС представио кривцима за лош стандард грађана Србије.
ПА КО ОВДЕ ОД КОГА ПРЕПИСУЈЕ??? Не припрема ли се на овај начин терен за неку “ОЛУЈУ” на северу?! Само, морамо упозорити, ОЛУЈА је у РСК довела до полумилионског егзодуса Срба што је смањило број настрадалих. На северу неће бити егзодуса из простог разлога – “…ЈЕР ОДАВДЕ НЕМА НАЗАД!!!” А то значи, да би “цена” била превисока. А то онда значи да ни Београд више не би био исти… у очима грађана Србије.

Рече министар војни како му Косметски хектари ништа не представљају. Хоће ли то исто рећи и ако Рашка област и Војводина буду на дневном реду? Хоће ли и тада рећи да га хектари плодних равница и српских манастира не интересују? Тим пре што је Војводина, како правници кажу, једном ногом већ у “статусу Републике”, а стабилност у Рашкој области таква да су, једно легитимисање и 4 пробушене гуме на возилу били довољни да се тражи протеривање српске полиције и призивање плавих шлемова.

Уставни поредак, територијална целовитост и част државе морају се бранити свим средствима и без икаквог “али”! Морају се позвати на одговорност сви који и даље буду “завијали” и залагали се за противуставно сакаћење државе. Свако нереаговање надлежних институција мора се третирати као саучесниство у нападу на Устав државе. Тако да, званична Србијо, оваква каква јеси – “Не питам те више има ли те, видиш ли се, већ те просто питам СТИДИШ ЛИ СЕ?!”

Председник СНВ К. Митровице
Небојша Јовић

affiliate_link

Disclosure: We are a professional review site that receives compensation from the companies whose products we review. We tested and reviewed the web hosting sites ranked here. We are independently owned and the opinions expressed here are our own.