Видео

Codex Alimentarius и ГМО храна су злочин против народа!


Ово је емисија „Атлантис“ другог програма радио Београда. Емисију водила и уредила новинар Биљана Ђоровић у септембру 2010. У емисији је било речи о за човека погубном Кодексу Алиментаријусу (Codex Alimentarius) i ГМО храни (Генетски Модификовани Организми).

14.02.2012. ФБ страница Eko Pokret
Гости емисије који су говорили о овој теми, веома битној за човека и човечанство, били су: Др Рима Лејбоу, оснивач „Организације за здравље и слободу“, Мара Керн, писац и новинар, и Никола Алексић, директор еколошког покрета из Новог Сада.

Порука стручњака је: „Ми у Србији морамо спречити да се уведе погубни Кодекс Алиментаријус који у прехрани поново уводи токсичне материје које су законима забрањене за човекову употребу у исхрани, што је претња нашем здрављу! Генетски модификована храна проузрокује стерилитет, узрокује канцер и појаву аутоимуних болести. ГМО је већ присутан у Србији, јер је законом дозвољен увоз генетски модификованих организама и производа од генетски модификованих организама (http://www.tehnologijahrane.com/standardi/zakoni-standardi/zakon-genetiki-mod… ). Морамо се супротставити овоме, јер ми одлучујемо о свом здрављу, не властодржци!“