Видео

ВАРШАВА: ВЕЛИЧАНСТВЕНА И МАСОВНА ПОДРШКА ПОЉАКА СРПСКОМ НАРОДУ НА КОСМЕТУ- БЕОГРАД ТРЕБА ДА СЕ СТИДИ! (видео и фото галерија)


Извештај организатора Марша за Космет у Варшави‏

20 фебруар 2012, ФБР

Око 1 500 људи, уз српске, пољске и наопако обрнуте заставе САД прошeтало је улицама Варшаве у суботу 18. фебруара на протесту у одбрану српског Косова. Ово је други по реду протестни Марш против признавања Пољске тзв. Републике Косово. Окупљени су узвикивали пароле: „Косово је Србија“, „Београд –  Варшава“ и „Доле са албанском окупацијом“. Организатори Марша рекли су да је скуп облик подршке „напорима Србије да повери суверенитет над колевком Срба – Косовом и Метохијом“

– Већ неколико месеци стоје живе српске барикаде на административној лини са Косовом које редовно физички нападају војници НАТО КФОР-а  и снаге квази-државе Косово. Влада тзв. Косова се састоји од мафијаша, између осталог умешаних у масовна убиства Срба, трговину органима, трговину дрогом и оружјем – објаснили су организатори Марша.

Према речима Марека Скавинског из  иницијативе „Пољаци за српско Косово“, који је више пута посетио Космет у последњих неколико година, овај протест је подсетник да је 2008. године проглашена сецесија Косова што подрива интересе Срба и осуђује их на албанску окупацију. Као што је наглашено, из пољске перспективе је такође Протестни марш против признавања квази-држава као акт који угрожава виталне интересе Републике Пољске .

Демонстрацијама су присуствовала делегација  Срба из Београда, као и представник косовских Срба, који је пре неколико година, морао је да побегне из своје домовине због насиља албанских суседа. На скупу је прочитано и писмо захвалности које је Српски народни покрет Наши упутио организаторима Марша у Варшави.

Информативна служба СНП Наши

************

Словенска солидарност за србско Косово

20. фебруар 2012.
Извор: Србска Акција

У суботу, 18. фебруара 2012, у центру Варшаве одржан је марш под слоганом „Косово је србско“. Око 1.500 пољских националиста марширало је у знак подршке Србима на Косову и Метохији, а против шиптарске и НАТО окупације свете србске земље. Организатори марша пружили су веома срдачно гостопримство представницима Србске Акције. Током марша, застава нашег Покрета се, међу многим србским тробојкама, вијорила на челу колоне, а наши активисти били су у прилици и да се обрате многобројним пољским пријатељима србског народа.

Истовремено, и у градовима других словенских земаља, у Чешкој, Словачкој и Русији, такође су одржани скупови подршке Србији. Србска Акција изражава захвалност свим друговима који су протеклог викенда показали да у срцима њихових словенских народа пламти братска љубав према србском народу.

За србско Косово и Метохију!
За нашу Србију и нашу Европу!

**************

ПРИЛОГ:
Писмо захвалности Пољацима од стране СНП НАШИ,
које је прочитано на протесту…

Захвалност Пољацима за српско Косово

САОПШТЕЊА
15. фебруар 2012.

Поводом годишњице нелегално проглашене независности Косова и Метохије, братска удружења из Пољске одржаће 18. фебруара у Варшави скуп под називом „Косово је Србија“. Међу организаторима скупа је и удружење „Пољаци за српско Косово“, које већ неколико година организује хуманитарне активности и посете јужној српској покрајини и сарађује са родољубивим организацијама у Србији. Oрганизатори скупа у Варшави упутили су позив представницима СНП Наши да учествују на скупу, али нажалост то се неће остварити због високих трошкова пута.

Браћи из Пољске који непрестано показују љубав према Србији и спремност да бране Србе на Косову и Метохији упутили смо писмо захвалности:

 

Драги наши саборци и словенска браћо,

желимо овим кратким писмом да изразимо нашу захвалност, али и неизмерну радост, због витешке подршке, коју данас, ви Пољаци, пружате нама Србима у борби против окупације Косова и Метохије.

Ваша борба и подршка је сведочење да Европа није пала и да је Европа жива. Али и да је узвишена и широка Европа могућа само ако је утемељена мирољубивим и слободним словенским, али на првом месту хришћанским, духом.

Ваше власти, као и власти у Србији, подлегле су америчкој тихој окупацији Европе. Међутим, људи и народ нису. Они су живи и ви сте доказ тога. Ваше уздизање против окупације Косова и Метохије, јесте устанак против окупације Европе. То је наша заједничка борба. Али ваше сведочење о злу које се надвило над Косовом и Метохијом превазилази вашу дужност и оно је величанствено.

На „Косову пољу“, месту где се одиграла страшна битка у којој су се бранили Слобода, Христос и Крст, не тако давне, као што се некима то чини, 1389. године, највећа светска сила тог времена, Османлијско Царство, није рачунала на срце једног народ. А оно је било кључ отпора, будуће вековне слободе и смисла живота. Ви Пољаци данас чините да то срце српског народа још снажније опет куца, и то је кључ наше заједничке будуће победе.

Данас на Косову пољу чврсто стојите ви Пољаци. Зар за нас Србе има лепше слике од тога да словенски народ који своје име носи по речју „поље“, данас стоји у истини и правди на нама најважнијем пољу – Косову пољу?! Зар то није предукус будуће победе оног дела светле Европе над оним делом помрачене и изгубљене Европе?!

Ми дубоко верујемо да јесте и хвала вам на тој слици!

За слободну Европу и победу хришћанског духа,

СНП НАШИ

8 replies »

 1. Уредницима ФБ-Репортера: Разочарали сте ме неспомињањем СРБСКЕ АКЦИЈЕ – једине србске организације чији су представници као гости учествовали у овом маршу. А Србска Акција је уједно и једна од најактивнијих србских православно-патриотских организација. „Делегација Срба из Београда“? Да сте отишли на сајт организатора марша – http://autonom.pl/ – могли сте видети о којим Србима се ради. Или намерно прећуткујете Србску Акцију. Момци су отпутовали чак у Варшаву да би цео србски народ представљали на једном овако величанственом скупу подршке нама, и њихово је обраћање прочитано на пољском, а ви ни да их споменете. Јел то „разбијање режимског медијског мрака“, или је ФБ-Репортер део истог? Исправите грешку, молим вас.

  Свиђа ми се

 2. svaka cast braci poljacima ,ali ne zaboavimo chehe,i oni su izrazili odrsku samo sto je u nasim „patriotskim i demokratskim mediima okarakterisan kao profashistichki. dakle hvala i cesima. izvinjavam se zbog latinice ali nemam u kompu cirilicni font.

  Свиђа ми се

 3. БАШ ТАКО! НЕКА СЕ БЕОГРАД СТИДИ!
  ЈА САМ БИЛА 17. ФЕБРУАРА НА ПРОТЕСТУ „ЗА СЛОБОДАН КОСМЕТ У СЛОБОДНОЈ СРБИЈИ“!
  ПОЈЕДИНИ МЕДИЈИ СУ ИЗВЕШТАВАЛИ КАКО СУ СЕ УЗВИКИВАЛЕ ПАРОЛЕ „НОЖ, ЖИЦА, СРЕБРЕНИЦА“!
  ЈА ТВРДИМ ДА ТО НИКО, АЛИ НИКО НИЈЕ НИ ПОМИСЛИО, А КАМОЛИ ИЗГОВОРИО!
  ПОЈЕДИНИ МЕДИЈИ СУ НАС НАЗВАЛИ НЕОФАШИСТИМА!
  НЕЧУВЕНО!
  ВОЛЕТИ СРБИЈУ, БИТИ СРБИН, ПО ТАДИЋУ И ЊЕГОВИМ НЕПИСМЕНИМ ПРИСТАЛИЦАМА, ЗНАЧИ БИТИ НЕОФАШИСТА!
  АЛИ ДОЋИ ЋЕ И ТОМЕ КРАЈ!

  Свиђа ми се

 4. Пољаци то разумију. Уколико би већина њих заиста схватила праву истину Пољска би дефинитивно одустала од успостављања дипломатских односа са нелегалном државом Косово. Бар колико знам да је до данас предсједник Пољске стопирао увођење и размјену амбасадорских мјеста без обзира што је Влада признала Косово као државу. Народ пољски има тај осјећај шта значи тиранија великих (раније Хитлер и Стаљин). Ови протести су добар знак. Ако се буде упорно радило могу прерасти у масовнији облик.

  Свиђа ми се