Влада

МИХАИЛО МЕДЕНИЦА: Председнички избори


На гламурозној, светској премијери у Женеви представљен је понос српске ауто-индустрије – „Борис 2012. – направљен да траје по сваку цену“.

Према речима конструктора, „Борис“ је намењен првенствено онима који не уживају толико у вожњи, колико у возању кроз маглу, мрак и беспућа, чинећи и странпутицу стазом која нема алтернативу.

12.03.2012. Пресс
Реч је о предизборној, фул верзији с погоном на сва четири коалициона точка, унапређеним системом вешања о грбачу народа којем је намењен и еуро 110 динара мотором најновије генерације који као погонско гориво користи мешавину обећања, надања и очекивања која „Борис“ сагорева еколошким системом последње генерације „Дулић – почистимо Србију да Србија не почисти нас“.
Мада је као промотерка модела била најављена Џенифер Лопез, госпођа позамашне позадине, уместо ње се појавио Млађан Динкић, човек позамашног политичког апетита, који ће највероватније ићи као додатна опрема уз „Бориса 2012″, налик резервном точку који вас неће одвести ни до најближег вулканизера или миришљавој јелкици чија арома више иритира возача неголи што освежава ваздух…
Ипак, посетиоце сајма који су немо и фасцинирано стајали пред супериорном машином највише су одушевиле перформансе мотора, чије су главне компоненте израђене у Србији и упаковане у „Бориса“, наизглед мимо сваке логике и некадашњих постулата, али тако умешно да се и лаику чини као да баш ту припадају и да се савршено уклапају у профил возила које ће вас безбедно, удобно и економично одвести – никуда.
Наиме, глава мотора изливена је од легуре „Ивица“, напредне технологије која се прилагођава сваком систему обраде не губећи притом својство рециклаже, која га чини незаменљивом сировином у ауто-индустрији, чак и за неке „напредније“ моделе уколико се укаже прилика…
Куриозитет мотора свакако су само два клипа – „Крка“ и „Палма“, некадашњи рестлови пољопривредне механизације, данас калибрисани да великим прохтевима и високим стандардима учине машину високотуражном, чак и у време економске кризе, која је десетковала и некад много напредније ауто-индустрије.
Што се осталих карактеристика „Бориса“ тиче, важно је напоменути да су конструктори особиту пажњу посветили систему навигације, уградивши у ово друмско чудо „Мрку“, систем навигације који препознаје пут и тамо где га нема, чинећи да на одредиште увек стигнете пре рока, све и да аутомобил закаже.
Још једна од новина, специјално израђена за овај модел, јесте кочиони систем „Расим“, намењен спречавању проклизавања „Бориса“ у кривинама и стварању привида код потенцијалних купаца да овај аутомобил пре свега води рачуна о њима, којима је уосталом и намењен – радничкој класи коју ће „Борис“ сигурно возати европским друмом…
Наравно, једнака пажња посвећена је и ентеријеру, односно уживању у возању, чему пре свега треба захвалити седиштима „Мићун“, у којима се, како стручњаци тврде, човек осећа богато награђеним ни за шта, односно, као да му је једини посао да заваљен у њих не чини ништа, не пита ништа и, што је најважније, не дира ништа на инструмент табли, осим дугмета „ЗА“, које треба притиснути сваки пут када компјутер у „Борису“ пред возача постави неки избор.
Последњи, али свакако најважнији сегмент аутомобила је безбедност, овог пута поверена славној и осведоченој индустрији ваздушних јастука „Шуле“, који се активирају већ на минималној опозиционој брзини, не дозвољавајући да на човека за управљачем утиче било каква сила са стране, јер само активирање „Шулета“ гарантује стопроцентну сигурност од повреда главе које би резултирале фаталном употребом мозга и стварањем критичког мишљења о „Борису“, што је при брзини од 200 Триванки на сат равно кворуму у Скупштини – погубно!
ЗА крај још која реч о досад невиђеном убрзању које овај аутомобил постиже у поменутој предизборној фул верзији – од нуле до 100 процената подршке развија за два и по „Цесида“, мерне јединице надцензуског убрзања, са тенденцијом повећања како се разрађује и ближи 6. мај.
Иначе, „Борис“ ће се, како сазнајемо, у продаји наћи већ почетком пролећа, засад у верзијама „локални караван“; „републички купе“, а можда и „председнички кабриолет“, у зависности од процене спин конструктора да ли међу купцима постоји довољно интересовања за наручивање тог или, не дај боже, неког другог модела.
Како су представници сајма саопштили, ускоро почиње и велика наградна игра у оквиру промоције „Бориса“, чије ће финале бити о Ђурђевдану, када ће из кутија бити извучени листићи са гласовима (на)возача, од којих ће само осам милиона најсрећнијих имати привилегију да их наредне четири године воза „Борис“…