ДЕШАВА СЕ...

Небојша Јовић: ДРЖАВНИ УДАР


„Покушај државног удара на Устав и уставни поредак Србије, непоштовањем обавезе расписивања избора и на Космету“

12.03.2012. ФБР Небојша Јовић

“Устав Србије ме обавезује да распишем изборе на целој територији Србије, али због међународних околности и политичких интереса, мислим да неће бити локалних избора на Космету”! Рече ово председница Парламента српског и оста на председничком месту Скупштине Србије?!

Егзактни пример негирања Устава Србије, односно атака на уставни поредак земље! Да ли се то Председница Парламента држи начела свог идејног творца Ј. Броза, да се “нећемо држати закона к’о пијан плота”? Или је то г-ђа Дејановић суспендовала Устав, а да нас претходно није обавестила јер, како то Устав Србије може зависити од међународног фактора или било чијих интереса???

Да ли је то порука г-ђе Дејановић, да ће после избора интереси “међународних фактора” бити јачи од Устава и закона у овој држави. Ако највиши правни акт у држави бива прегажен пред интересима појединаца или политичких странака, значи ли можда то повратак у једноумље, где ће свако ко се не “уклапа” у “политичке интересе међународних фактора” бити ухапшен, шиканиран и чија ће будућност и живот зависити, не од Устава и закона, већ од процене “Великог брата”. Страшно!

Шта ради Државни Тужилац? Ако не реагује (а морао би по службеној дужности) на овакво флагрантно кршење Устава и људских права, ако не реагује када једна од странака у Парламенту штампа “шаљиви” пасош Државе Војводине, не реагује када се у Н. Пазару ори како Пазар није Србија него Турска, па још остаје нем када се јавно носи транспарент којим се позива на “смрт држави”, а када ће он то реаговати?

Очигледно г-ђа Дејановић не познаје српски Устав, као што не зна и да “непознавање закона не ослобађа од одговорности”. Неко је очигледно скренуо пажњу Парламента па је она “променила исказ” и сада тврди да ће расписати локалне изборе на Космету али тамо где је мандат истекао као и да не зна хоће ли се они моћи реализовати.
Да ли знате да се неодржавањем избора у К.Митровици и Лепосавићу, стварају услови да Албанци крену на ове Општине причом да су нам “структуре” нелегалне и да се због законитости морају одржати нови избори које ће, ако већ Београд неће, онда расписати Приштина. Знате ли да у том случају може доћи до великих сукоба са несагледивим последицама и због којих ћете ВИ сносити директну одговорност?!

Више је него очигледна намера државног врха да се почне са повлачењем државе и гашењем српских институција на Космету. Зашто г-ђа Дејановић не расписује изборе тамо где им “мандат није истекао”, када је сва прилика да ће и Председник државе највероватније поднети оставку “а да му мандат није истекао”?

Да ли Ви то, нас на Космету сврставате у дијаспору расписивањем само републичких избора??? Да ли сте прихватањем и инсистирањем на хитној имплементацији Ахтисаријевог плана о интегрисаном управљању прелазима, управо хтели да онемогућите прелазак изборног материјала из “окупиране” централне Србије на “слободни север Космета”, па отуда и реченица “…ако се избори могу реализовати”!!!

Ускраћујете нам право да бирамо и будемо бирани! Оспоравате нам право на референдум – слободно изјашњавање народа! Прекршили сте закон о Забрани Дискриминације када сте, нас на Космету оставили без “Белог Шенгена”! Изгубили смо право на подизање кредита и чекова “јер живимо на Космету”! Оставили сте нас непописане! А сада и избори. Знате ли колико ће све ово државу коштати, ако нас, 100.000 затражи правду у Стразбуру?

Зашто онако људски (поштеније је) не пошаљете “Кобре” на нас и завршите са Косметом? Жандармерију сте већ слали!!! Врло успешно убијате државу Србију а самим тим и српски народ на Космету!

Председник Српског Националног Већа за Косовску Митровицу
Небојша Јовић

1 reply »