ДЕШАВА СЕ...

22 америчка научника властима у Америци: Монсанто ГМО кукуруз створио је мутиране инсекте!


Група научника упутила упозорење америчким властима: “Монсанто ГМО кукуруз створио је мутиране инсекте”

21.03.2012. извор: интернет, БКТВ, occupymonsanto, epa, за ФБР приредила Б.Диковић

Група од 22 научника, стручњака за кукуруз, упозоравају америчку владину институцију EPA (агенција за заштиту околине, “Environmental Sciences Europe”) на опасности које представљају генетско модификовани усеви компаније Монсанто. Истраживање је објављено у угледном знанственом листу “Environmental Sciences Europe”. 

Научници упозоравају како Монсантов ГМО кукуруз ствара инсекте “мутанте” који развијају посебне отпорности као резултат масовног коришћења ГМО производа. Кукуруз је кључна прехрамбена култура и такође се интензивно користи у производњи етанола, сточне хране и даље.
У Америци је тренутно 88% свог кукуруза генетски модификовано, према информацијама министарства пољопривреде – лист Natural Society преноси како је међу новим насадима та бројка још и већа, око 92% свог кукуруза је генетски модификовано.

Због мутираних инсеката пољопривредници присиљени да користе све више пестицида

Joseph Spencer, стручњак за кукуруз са University of Illinois наводи како нова сазнања нимало не изненађују и како би се на иста требало озбиљно упозорити агенцију EПA.

Spencer наводи како након дужег периода кориштења ГМО производа и посебних Монсанто средстава против штеочина, кукурузна златица је мутирала и сада прети и ГМО усевима, преноси Reuters.

Научници су 5. марта послали упозорење федералној агенцији ЕПА како би још једном упозорили на тај проблем.

Из агенције је већ раније дата изјава у којој се наводи како је ЕПА примила на знање нова открића и како је већ упозната са чињеницом да Монсанто ГМО производи стварају отпорне кукурузне златице које управо пустоше ГМО усевима након што је дошло до мутација због коришћења пестицида познатог и као Bacillus thuringiensis.

ЕПА такође има сазнања како су се мутиране кукурузне златице појавиле у следећим савезним државама: Iowa, Illinois, Minnesota i Nebraska, преноси Bloomberg.

Лист Natural Society наводи како је откривено већ 8 врста инсеката који су мутирали због чега пољопривредници сада морају употребљавати још веће количине пестицида.

Монсантов пестицид створио “суперкоров” који је уништио 120 милиона хектара земље

Монсанто није само највећи произвођач ГМО производа, већ уједно и главни произвођач пестицида за заштиту тих истих генетски модификованих производа. Најпопуларнији и најпродаванији Монсанто пестицид зове се “Roundup” – масовно коришћење истог такође је већ довело до мутације, преноси The New York Times.

Због велике употребе Монсантовог “Roundup” пестицида развио се тзв. “суперкоров” који се до данас проширио на чак 120 милиона хектара земље и потпуно уништио тамошња пољопривредна имања.

Natural Society преноси како актуално коришћење ГМО производа прети интегритету цијел околине, али и целој људској врсти. Тврде како би се ГМО производи морали темељито и дугорочно тестирати пре сваког пуштања у природи, то није пракса корпорације Монсанто која – као и свака друга корпорација на свету – има само један примарни циљ, остварити што већи могући профит.

Natural Society истиче 3 државе које се данас најжешће боре против увоза и коришћења ГМО производа: Перу, Француска и Мађарска.

1 reply »

  1. Док се цео свет хвата за главу због пошасти зване ГМО, издајнички режим Србије је припремио предлог закона о легализацији ГМО који су јавности представили тзв. Зелени Србије, секција Демократске странке. Да би се лакше прогурао тај закон, тзв. Зелени Србије су скинули наш образац петиције против ГМО са сајта Еколошког покрета Новог Сада и у моје име скупљали потписе. Нема проблема, ми немамо монопол на борбу против ГМО, зато смо га и ставили на сајт да га свако може скинути. Али, када су ти лажни Зелени скупили 36.000 потписа, однели су их у Народну скупштину да под рефлекторима ,,Јавног сервиса Србије,, предају ,,свој,, предлог новог закона о ГМО и 36.000 потписа ,,подршке,, том предлогу закона о ГМО којим се легализују ГМО!!! Тај закон је још Саша Драгин припремио, али га је због кашњења усвајања сменио Монсанто.Таква превара коју су извели тзв. зелени Србије, се у историји цивилизације није десила. Када сам их јавно оптужио да су секција ДС, многи су ме нападали, али сада, када су јавно потписали коалицију са издајничким режимом и ДС, маске су пале. То је најпрљавији људски шљам на свету.

    Свиђа ми се