ДЕШАВА СЕ...

29МАРТ2012: КРЕЋЕ НОВА ТРАКТОРСКА АРМАДА НА БЕОГРАД!


28. 03. 2012. 01:12 Бета, вестионлине

Пољопривредници на тракторима у Београд

Незадовољни пољопривредници из Војводине и других делова Србије организоваће у четвртак, 29. марта, протестну вожњу тракторима до Београда, рекао је члан организационог одбора протеста Илија Грујић. Пољопривредници траже да се „настави регресирање репроматеријала у производњи са 14.000 динара по хектару, као и да ресорно министарство донесе Стратегију руралног развоја у Србији, јер је то услов да фармери могу да користе средства из ИПА фондова ЕУ“.
Грујић је навео да делегација пољопривредника на састанку у Београду није постигла договор с ресорним министром Душаном Петровићем због чега ће организовати протестну вожњу.
„Нисмо ништа успели да се договоримо, остали смо на почетним позицијама“, рекао је Грујић агенцији Бета.
Грујић је додао да ће пољопривредници, ако их полиција буде блокирала као прошле године на путу за Београд, тракторима остати тамо где буду блокирани.
„Ниједан главни град у Европи се не стиди својих пољопривредника, па се надамо да нас се овај пут неће стидети ни Београд“, рекао је Грујић.
Како је навео, након разговора с министром пољопривреде у Београду, одржан је састанак незадовљних пољопривредника у Новом Саду на којем је донета једногласна одлука о организовања протестне вожње. Према његовим речима, у вожњи ће учествовати пољопривредници из свих војвођанских градова и општина, као и из појединих места из централне Србије.
Грујић је рекао да ће овај пут протестна вожња бити организована „још боље“ него што је била прошле године. Пољопривредници су крајем маја и почетком јуна прошле године пет дана блокирали путеве широм Војводине, а блокаде су уклонили након што су се с Министарством пољопривреде договорили о исплати субвенција.
Тада је договорено да ће исплата субвенције од 14.000 динара по хектару за посед величине до 30 хектара, бити завршена до краја 2011, а да ће субвенције за преосталих 70 хектара бити исплаћиване од 1. јануара 2012. године.

6 replies »

  • Daco, i ti bi trebala kao i svi ostali, da se pridruzite poljoprivrednicima i protestvujete ne samo zbog unistene poljoprivrede, hrane nase, nego zbog unistene Srbije i tebe srpkinje i tvoje dece i buducnosti ove zemlje. Boris se za „osnovna sredstva za zivot“, za jadno prezivljavanje mozda? I dokle ces tako da prezivljavas za osnovna sredstva za zivot i ubedjujes sebe da je sve u redu samo ti tamo neki poljoprivrednici remete uljuljkani san za prezivljavanje ? Sramno je zaista je sramno Daco da vas -tebe nazivas „nas ostale blokirate….“ koje ostale vas? Jel vi ne zivite u ovoj propaloj ,osiromasenoj ,okupiranoj Srbiji? Sve vam je sjajno samo vam poljoprivrednici smetaju! Ti kao ne znas ko te je u stvari blokirao i sveo na prezivljavanje sa osnovnim sredstvima za zivot?? Sta ce biti sa tvojom decom ,ne pitas se ,nece li i oni da rade da bi zaradili za osnovno ili ce pobeci kao i svi ostali iz svoje zemlje da rintaju po belom svetu? Dozovi se zeno pameti.
   Treba sve blokirati i stati na put vec jednom ovom besomucnom porobljavanju i propadanju i poljoprivrede i Srba i tebe Daco i tvoje dece.

   Свиђа ми се

  • зато што обожавамо да загорчавамо живот малограђанима које занима само своја гузица…

   Свиђа ми се