ДЕШАВА СЕ...

Небојша Јовић: ЊИХОВ ИЗБОР


31. 03. 2012. ФБР Небојша Јовић

Да ли је по закону да више од пола Србије сваки пут пред изборе остане без свог Председника? Зар не би Председник требао пун свој мандат да буде председник свих грађана Србије, па и у време избора? Зар му држава не мора имати примат над странком? Шта значи када се каже да ће Србија ЗА ИНАТ ући у ЕУ (коме у инат?), да ће ЗА ИНАТ поразити оне који нису за ЕУ, да тражи европску химну свирану српским трубама?

Да ли нам је српска химна “Боже правде” замењена европском “Одом радости ”, а да ми то не знамо? Да ли ће они који не подржавају политику председника али поштују функцију на којој се налази и који јесу за ЕУ која ће показати поштовање према Србији, српском народу, њеној територијалној целовитости, али нису за ЕУ која ће понижавати и комадати Србију, докле год од ње не направи округ, инатом државног врха постати грађани другог реда?

Зар не би сви државни функционери који желе да воде изборну кампању странке, морали да претходно поднесу оставке на своје функције како не би извршили злоупотребу службеног положаја?! Да забуна буде још већа, министар МУП-а прича како ће се председница Скупштине Србије понашати по налогу своје странке СПС-а. Па једног дана прича о потреби одржавања локалних избора на Космету јер (као) СПС жели да на тај начин заштити Србе на Космету а већ следећег дана шаље жандармерију на те исте Србе како би их лакше испоручио „независном“ Косову.

Министар који води економију Србије безмало десет година, као по правилу пред крај мандата напушта и руши ту Владу да би је са “новим окружењем” (или старим савезницима, али уз можда “вишу цену”) поново оживео, увек истом причом: – како се народу мора омогућити бољи живот, да се мора престати са пљачком, те да је економски сектор толико лош да народ ако не гласа за њега ништа добро не може очекивати!? – Какво лицемерство и ругање у лице народу! А тај “вечити министар” је кројио читаву деценију ту, како је назива, катастрофалну финансијску карту Србије. На страну чак и то што је на најподмуклији начин лагао народ о бесплатним акцијама од 1000 евра чиме је изложио трошку управо оне које жели да по ко зна који пут поново обмане – најсиромашније. Рече тада министар – “Да, лагао сам народ о бесплатним акцијама како Т.Николић не би победио Тадића”. За чије ће добро овога пута у кампањи да нас лаже?

Хоће ли коначно овај вечито – варани и понижавани народ да покаже да није ни глуп, ни наиван, нити мазохистички ужива у својим мукама и немаштини. Хоће ли показати карактер и висок ниво свести, па да увиди да су сви они који га се сете само пред изборе, недобронамерни и по народ врло опасни.

Јер, очито да човек коме је лаж “политичка дисциплина”, министар који нас ујутру брани а предвече уз помоћ жандармерије испоручује монструм-држави, Председник који што више понавља да никада неће признати „независно Косово“, то више преко малог Куперовог љубимца, врло успешно реализује пројекат независног Косова (Београд је више учинио за независност Косова последњих шест месеци него и Албанци и КФОР заједно за ових 12 година), врло добро знају шта раде, јер “то је њихов избор”! И тако дођосмо у апсурдну ситуацију да морамо тражити и од нашег (?) Београда да буде статусно неутралан!!!

Нама на Космету је већ 12 година Србија изнад сваке странке и политике, па се зато не бавимо тиме која ће странка победити, али врло добро знамо која политика МОРА изгубити!