ДЕШАВА СЕ...

Мандић: Црна Гора је српска била и опет ће бити!


Мандић: Црна Гора је српска била и опет ће бити!

недеља, 01 април 2012 21:49 Вијести, ин4с

У препуној  великој дворани тиватског Центра за културу Лидер НОВЕ Андрија Мандић поручио је са завршне трибине те партије пред  локалне изборе  да ће НОВА поновно Црну Гору учинити „и српском  државом“.

„Црна Гора је била српска држава, сада је нажалост антисрпска, али ћемо  је ми поновно учинити и српском државом. За то нам треба историјски  споразум свих нас који овдје живимо, прво нас Срба и наших рођака  Црногораца, али не са људима из власти који су огрезли у криминалу, већ  са некомпромитованим људима спремним да граде заједничку будућност за  све грађане Црне Горе“, истако је Мандић.    Оцјењујући да је „кључни противник српског народа у Црној Гори  организовани криминал“ и да „НОВА у Црној Гори најбоље чува виталне  српске интересе“, он је казао да је та странка „на добром путу и овдје у  Тивту и у другим крајевима гдје ћемо изборити битку и бити побједници“.“Ви препознајете ваше комшије који лоше живе као што живе и Срби. Ви сви  видите да се ово све урушава, за ДПС ови избори иду веома тешко, медју  њиховим водећим људима су свађе и омразе, а препознају се и ови импулси  који стижу из међународне заједнице. Сви који су сада на власти су или  спрегнути организованим криминалом – или су шефови организованих  криминалних банди, или су партери шефова тих банди. И сви имају један  циљ – како да слободарски српски народ који хоће да одбрани своју част,  слободу и достојанство, ставе под своју контролу, за 30 еура да му купе  личну карту, да и њега присиле као и неке друге, да буде у функцији  организованих криминалних банди. Организовани криминал жели да и нама  поломи кичму као што је сломио онима другима који данас наводно  подржавају власт, а мисле исто што и ми. Ви препознајете ваше комшије  који лоше живе као што живе и Срби, али због 30 еура, једне пријетње  милицајца или криминалца, опет ће да изађу на изборе и заокруже ДПС или  неког од партнера ДПС. Ми Срби на то не пристајемо“, казао је Мандић  обраћајући се присталицама у препуној великој дворани Центра за културу  Тиват.

Замјеник предсједника НОВЕ Горан Даниловић казао је да се у Тивту „данас  можда могу видјети скупе јахте и богаташи, али што од тога осим понеког  аутограма, имају обични грађани“.

„Није некад овдје било оваквих јахти ни Порто Монтенегра, али су људи  били срећнији и једнакији. Само учествовати у животу и посматрати скуп  живот око себе није оно што треба Тивћанима – ми хоћемо да сви грађни  овдје имају онај „златни просјек“ – тврду породицу и посао од кога  достојанствено могу живјети“, казао је Даниловић док је носилац листе  НОВЕ Рато Брајковић детаљно представио изборни програм те партије.

„Све ово што вам помињемо сад, ДПС је већ обећао прије четири године, али ништа није до данас завршио“, истакао је Брајковић.