ВЕРА

Путин не може на Свету Гору – државни апарат Грчке на одмору?


Жеља руског председника Владимира Путина да посети Свету Гору током Страсне седмице, по свему судећи, неће бити испуњена.

05. 04. 2012.  Срна

Државни апарат Грчке на одмору, а Путин хтео да их посети

Најмоћнији човек Русије намеравао је да допутује у дводневну посету Светој Гори током Страсне седмице, али су надлежне службе грчке Владе одговориле негативно на његову молбу, уз образложење да је „у васкршњем периоду државни апарат на одмору“, преноси грчка црквена агенција Ромфеа.

Путин је требало да посјети руски манастир Светог Пантелејмомона, те да разговара и са игуманом манастира Ватопеда Јефремом.

Како се сазнаје од извора блиских круговима блиским Путину, ови последњи догађаји представљају „шлаг на торту“ у већ захлађеним односима између Атине и Москве у последње три године.

Према информација са Свете Горе, Путин би током своје посете донео велике финансијске донације за манастире, а прича се и да руски патријарх Кирил спрема слање 500 монаха на Свету Гору да ојача монаштво.

4 replies »

  1. Грчка власт више не одлучује ни о чему.Главно командујући су финансијска олигархија ЕУ и њихово недело је хапшење Ватопедског игумана Јефрема због наводне финансијске афере.Суштина је у томе што је игуман однео у нашу братску Русију СВЕТИЊУ КОЈУ РУСИ ВОЛЕ,ЦЕНЕ,ПОШТУЈУ,МОЛЕ ЈОЈ СЕ И ВЕРУЈУ У ЊУ и која ће спасити Русију од зла и опаких сила са запада.

    Свиђа ми се

  2. Путин не би ни требало да пита Папине пуленчиће, него да без најаве оде у свој манастир Светог Пантелејмона на Светој Гори. Још мало, стрпимо се, тако ће и бити ускоро…

    Свиђа ми се