ВЕРА

Време чуда! Чудо у цркви Светог Димитрија у Скопљу – иконе и фреске се саме обнављају!


Фреске у цркви Светог Димитрија пре и после

 09 Април 2012 18:31
Извор: Курир.мк

Благодарећи снимцима ТВ Канала 5 од пре два месеци, може да се направи поређење како су тада изгледале фреске, а како оне изгледају денас, након јучерашњег чуда на празник Цвети, о коме су пренели бројни светски медији.

Разлика је пособено очигледна на ореолима светаца који од јуче уочљиво блеште.

**********

Чудо у цркви Светог Димитрија у Скопљу

09.04.2012.  17:14
Тањуг

СКОПЉЕ – На стотине верника из читаве Македоније похрлило је у православну цркву Светог Димитрија у Скопљу да види чудо – иконе које су почеле да сијају, за сада из непознатог разлога.

„Ово је право чудо, почело је јуче на централном делу иконостаса, златна боја је веома видљива, а та појава се наставља“, рекао је свештеник Димче Малинов Франс пресу.

Према тврдњама свештеника цркве Свети Димитрије, иконе и фреске у православној цркви почеле су да сијају и изгледају као да их је неко чистио.

Малинов је рекао да је од јутрос уочио појаву, да је половина икона већ очишћена и да се прво појављује црвена боја која прелази у златну.

„Можете видети иконе како се саме чисте од врха према доле“, казао је Малинов.

Новинар агенције Франс прес навео је да је посматрао иконе и да, док их посматрате, изгледа да оне постају све светлије.
Поглавар Македонске православне цркве, архиепископ Стефан дошао је данас да посети цркву Светог Димитрија, али није дао никакав коментар.

Категорије:ВЕРА, Видео, Православље

1 reply »

  1. Богу је жао да се српски род и даље разрођује, ево чуда ево опомене, обнављају се фреске, треба да се обнови вера да се врати „блудни син“ шта има да каже поглавар „Македонске цркве“ осим да позове верни народ да се врати својој „Српској цркви“ и свом роду.
    Ако им ово чудо не отвори очи, можда остану у вечитом мраку. Љиљана Ћуић

    Свиђа ми се