Злочини над Србима

НАТО крио Младића у Македонији!


НАТО крио Младића у Македонији!

21. 04. 2012. 12:00  Д. Љ. Јоксић – Вести

Угледни скопски адвокат Игнат Панчевски, који је подигао велику медијску прашину тврдњом да поседује оригинални договор Радована Караџића и Ричарда Холбрука, сада тврди да се командант Главног штаба војске Републике Српске генерал Ратко Младић седам година крио у Македонији и то уз знање најмоћнијих тајних служби света.

УВЕК МИСТЕРИЈА: Генерал Ратко Младић

Панчевски тврди да је генерал Младић био у Македонији све до хапшења 26. маја прошле године у селу Лазарево код Зрењанина. Панчевски каже да је за Младићев боравак у тој земљи знао и амбасадор НАТО у Скопљу Николас Бигман. Према речима Панчевског, генерал Младић је преко курира био у сталној комуникацији са Бигманом.

Панчевски каже да располаже са бројним доказима којима може да потврди своје тврдње: ташном у којој је преношена пошта, оригиналним, фотокопираним, шифрованим и нешифрованим писмима која су размењивали генерал Младић и амбасадор Бигман.

Пропевао и курир

– Моји клијенти донели су пуно информација, бројне материјале и доказе. Међу тим људима је и курир између генерала Ратка Младића и тадашњег амбасадора НАТО у Македонији Николаса Бигмана. Међу бројним документима којима располажем, налазе се шифрована и нешифрована писма. Негде је реч о копијама, али има и оригинала. Ту су и средства којима су та писма била преношена између Младића и тима НАТО амбасадора Бигмана – каже Панчевски.

– Део тих доказа моји клијенти дали су мени, а други део чувају у својим тајним сефовима. Сви ти докази говоре да су генерал Младић и канцеларија НАТО у Македонији заиста комуницирали у од 2004. године па све до хапшења Младића. Занимљиво је да је Бигман напустио Скопље 2006. године и од тада НАТО нема свог амбасадора у Македонији – каже Панчевски.
Кућа Младића у македонском селу Бродец

Панчевски каже да је документе о боравку генерала Младића у Македонији уз знање америчке ЦИА, британске МИ6 и немачке обавештајне службе и његову комуникацију са амбасадом НАТО у Скопљу, добио од Македонаца који су директно били уплетени у то. Наиме, према његовим речима, њих су најмоћније светске тајне службе припремале да буду сарадници, а све у корист поступака пред Хашким трибуналом.

ПУНА ТОРБА ПИСАМА: Игнат Панчевски

Панчевски каже да је његовим клијентима понуђен други идентитет, новац и светла будућност за целу породицу са држављанствима других држава. Међутим, како каже, они су још 2004. године схватили да ће након бити ликвидирани када обаве посао, па су се обратили његовој адвокатској канцеларији тражећи правну помоћ пред домаћим и међународним судовима да би се обелоданила шема конструкција које су радиле тајне службе на штету Македоније и на Балкану.

Скопски адвокат прецизира да су тако регрутоване Македонце обучавали припадници америчке ЦИА, британске МИ5 и немачке обавештајне службе уз помоћ истражитеља Хашког трибунала.
Да ли су ти македонски држављани били припадници војних или безбедносних снага, невладиних организација, или обични грађани, Панчевски није хтео да одговори.

Шифровано писмо са наводним парафом генерала

Највише прогоњен Србин на планети

Ратко Младић крио се од краја 1996. године, од када је наводно виђен на Романији, у Хан Пијеску, Београду, Бањи Врујци, у околини Ваљева и Панчева, на Златибору, Церу, Повлену… Утврђено је да је у војним објектима боравио до почетка 2002. године, од када му се губи сваки траг.

Српска полиција је у протеклих 15 година често безуспешно претресала објекте генераловог сина, Дарка Младића, али бегунца нису пронашли. Нико није знао где је Ратко Младић, па је за њим од почетка 2006. године спроведена велика потрага у којој су учествовали српска полиција, српска тајна служба, војна агентура, као и полиције Републике Српске, БиХ, Европе, НАТО и тајне службе САД, Немачке, Француске, Енглеске. Ратко Младић је тако постао најтраженији Србин на планети, чак траженији и од Радована Караџића, бившег председника Републике Српске.

Из речи адвоката Панчевског произлази да је генерал Младић уз знање страних обавештајних служби и амбасаде НАТО у Скопљу у то време боравио у Македонији.

Београд држан у процепу

Притиснута захтевима из Европе, власт у Србији је у фебруару 2006. године показала да има политичку вољу и оперативну спремност да ухвати генерала. Српски и светски медији су ту кампању подржали сензационалистичким насловима о преговорима и хапшењу, што је министар Расим Љајић, тада морао да демантује:

„Немам информације да било ко у овом тренутку преговара са Младићем. Те спекулације о преговорима државе и Младића наносе велику штету Србији. Јер то би значило да је он лоциран и да се само чека тренутак и бира начин на који ће бити изручен Трибуналу“, изјавио је тада Љајић.

3 replies »

  1. Bilo bi dobro saznati zašto je držan, da li su ga držali dok se prvo nisu uništili svi dokazni materijali koji bi išli u prilog Mladićeve odbrane, pa kada su to uništili onda su ga predali sudu?

    Свиђа ми се