ВЕРА

Младен Обрадовић: За савез православних народа


Гостујући 18. априла у Чајетини, руски амбасадор Александар Конузин је упозорио: „На путу придруживања, Европска унија ће од Србије тражити да раскине Споразум о слободној трговини са Русијом, што ће имати економске последице по Србију.“

23.04.2012. ФБ Младено Обрадовић, колумна-Правда

Неколико дана раније, 12. априла, обзнањена је куповина 21 америчког „хамера“, са циљем „оспособљавања Војске Србије за учешће у мировним мисијама“. Новац србских пореских обвезника биће, дакле, преливен на рачуне америчке војне индустрије да би наши војници крварили по белом свету зарад интереса исте оне силе која држи под окупацијом најсветији део Србије – Косово и Метохију.

И док најгрлатији овдашњи политичари заговарају још брже стремљење ка евроатлантским интеграцијама, истраживања јавног мњења показују да се мање од половине грађана Србије залаже за улазак у ЕУ, док улазак у НАТО подржава једва 10 одсто.

Срби, очигледно, и даље памте да су моћници из САД и ЕУ одговорни за распад Југославије и крвави грађански рат; Срби памте и смрт 12 беба у бањалучком породилишту 1992. године, окрутне санкције, „хуманитарно“ бомбардовање, дивљачко протеривање из Крајине и са Косова и Метохије, лажну бригу за наводно угрожена „људска права“ свих осим православних Срба и наметање којекаквих „парада“ срама и неморала.

ЕУ је данас на добром путу да уруши саму себе, или да, у најмању руку, исиса и последње животне сокове из сиромашних земаља (читај: Румуније, Бугарске, Грчке, Србије…), не би ли се богатима олакшао терет демографског, моралног и сваког другог суноврата. Бројке су неумољиве: у последње три године одлив капитала (профита) из источне Европе је чак четири пута већи од прилива капитала (страних улагања, односно толико извиканих „инвестиција“)!

Најбољи излаз за посусталу западну економију је – рат!  Употреба НАТО-а и његових привезака у нападима на Србију, Ирак, Авганистан, Либију, чак и на Русију (сетимо се Сакашвилијевог неуспелог похода на Јужну Осетију), показала је колико евроатлантисти маре за међународно право и правду. Само је питање тренутка када ће та антихристовска сила посегнути за „заштитом људских права“ у Војводини или у Рашкој.

Шта нам је онда чинити да бисмо опстали на светској ветрометини?

Без сумње најтачнији и најутемељенији одговор на ово питање дао је нико други до Свети владика Николај, највећи Србин после Светога Саве: „После свих перипетија и лутања Срби се морају вратити на идеју великог вожда Карађорђа: Савез свих православних народа на Балкану с наслоном на православну Русију. И то све не ради царства земаљског него небесног, не ради славе и величине државне него ради служења Христу Богу. То је идеја велика и спасоносна, те ће се с Божјим благословом и остварити, ако је сви Балканци прихвате. А прихватиће је, ако је најпре Срби прихвате, срцем, и душом, и разумом. Неће је србски народ прихватити, ако буде ишао за поквареним и антихришћанским духом своје партизанске и неозбиљне интелигенције. Прихватиће је пак, ако буде пошао за духом свог великог и светог генија сељачког, за духом Црнога Ђорђа из Тополе. Видећемо.“

Аутор је главни секретар Отачаственог покрета „Образ“