ДЕШАВА СЕ...

Миша Вацић: Добробит државе и народа


Србија је данас, 2012. године, понижена више него било када до сада у својој изузетно честитој историји. Данас у Србији, када је тачно 100 година од ослободилачких ратова, које су наши дедови и очеви повели за ослобођење српских огњишта, и присаједињење српских земаља држави, Краљевини Србији, завладао је такав мрак, такав тоталитаризам, какав није могао бити наслућен ни за време отоманског робовања или нацистичке окупације.

20.04.2012. колумна Правда, Миша Вацић

Данас у Србији Републичко јавно тужилаштво дозвољава себи да пред Уставним судом Републике Србије оптужи младе Србе за рушење уставног поретка, криминал (говор) мржње, дискриминацију.

Миша Вацић - Српски Народни Покрет 1389

Ове оптужбе јесу тешке, јесу озбиљне, али упркос свој тој тежини и озбиљности нису ничим поткрепљене. СНП „1389″ оптужен је због тога што нам у програму пише да смо за ослобођење и уједињење свих српских земаља у једну српску државу.

Такође, зато што наводимо да се, уз уздизање и залагање за родољубље, слогу, православну веру, очување државног суверенитета и територијалне недељивости Србије, породичних вредности, социјалне правде, ћириличног писма и чувања чистоте и богатства српског језика, српске традиције наспрам „еуропске“ модернизације, СНП „1389″ бори против секташтва, унијаћења, наркоманије, криминала, корупције, геј покрета и осталих девијантних видова понашања.

Овим чинимо да сваким новим даном учествујемо у изградњи и стварању једне лепше Србије. Насупрот политичких странака и њиховим дневно политичким интересима, СНП „1389″ ради за добробити државе и народа, а не странке и појединаца, и тако из дана у дан гради камен по камен Србију духовности, уметности, науке, образованости, васпитаности, традиције, достојанства, материјалне сигурности, поноса, психофизичког здравља, радости и спорта; одговорно радимо на решавању највећих друштвених проблема као што су апатија, алкохолизам, исељавање младих стручњака, бела куга…

Политички непријатељи ову визију називају бајком, али стварност сутрашњице је производ вере и рада у садашњости. Ми се не залажемо ни за какве утопијске идеје, већ за повратак оних вредности када је Србија доживљавала своје највеће успоне – економске, војне, културне. Републичко јавно тужилаштво, директно по налогу врха режима, написао је оптужницу против „1389″, оптужницу коју смо раскринкали и демонтирали део по део, јер се састојала искључиво од копираних извештаја о „1389″ из вести појединих новина и телевизија. Као и позивања на некакве савете невладиних организација, и препоруке европских конвенција, док Устав Републике Србије и Кривични закон Србије, као да за тужилаштво не постоје. Стога је више него свима јасно да ова фарса са забраном пред Уставним судом служи искључиво да би се у одређеним медијима водила хајка против СНП „1389″, и то сада, када је СНП „1389″ на самом прагу уласка у институције, то јест учествује на изборима на Новом Београду.

Зато је и покренут цео механизам медијске сатанизације, како би од доказаних уставобранитеља и покрета са државотворном политиком, у очима бар дела јавности мајстори злонамерних медијских манипулација покушали да умање опредељеност народа за нове, младе снаге, окупљене у СНП „1389″. Ипак, ја лично сам уверен да Србија, а посебно Нови Београд, у инат свим оптужбама и притисцима, зна какво је право стање ствари и шта је и где истина.

Аутор је портпарол СНП „1389″

**********************************************************************************************************

3 replies »

  1. Па пљује по дверима, нормално, па сви знају ко стоји иза двери, они су највећа превара, и треба их се отарасити! А Миша је прави патриота и надам се да ће успети да уведе Национализам код нас!

    Свиђа ми се