ГЛОБАЛИЗАМ

Шта се слави 1. маја или – ко се слави 1. маја???


Позадина слављења првог маја

01.05.2012.

Позадина слављења првог маја има своје корене у древним паганским празницима природе чије је поштовање преживело до данашњих дана. У Европи се од давнина на тај дан слави Валпургијска ноћ. Према предању (описао га је Гете у првом делу “Фауста”), у тој ноћи сва нечиста сила целог света скупља се у Немачкој, на гори Брокен. Демони стижу на својеврсну смотру, како би се у стројевом кораку поклонили сатани. Валпургијска ноћ увек “пада” 1. маја, односно у ноћи између 30. априла и 1. маја. Уз то, од давних времена на тај дан се славио и пагански празник Белтане у част природе и плодности.

Веома мали број људи је чуо за Адама Вајсхаупта. Онај ко жели заиста знати како функционише велика превара човечанства на глобалном нивоу, за њега мора знати, упркос његовој жељи да остане анониман до данашњих дана. Истина је међутим, да ипак за овог човека зна мали број људи и дан данас. У овом посту ћемо само укратко о њему и његовом “делу” што је везано за прославу 1. маја.

Адам Вајсхаупт је рођен 1. маја 1748. (опет тај 1. мај) у сиромашној породици покрштених Јевреја с почетка 17. века у немачком месту Инголштат. Био је католички свештеник којем је велика жеља била да постане велики језуита којем ће име бити записано у анале историје као и оснивачу тог реда Игнацију Лојоли. Ипак је остао упамћен по томе што је прихватио Луцифера и основао 1. маја 1776. (опет тај 1. мај), на свој 28 рођендан, Братство названо Перфекционисти, Илуминати или Просветљени баш као и једно мало тајно друштво основано у Шпанији у петнаестом веку, које није дуго постојало због страшне Инквизиције. Циљ овог братства био је и остао да се једном светском револуцијом изазове стварање Новог светског поретка.

Први мај као празник рада је проистекао из комунистичке традиције радничког покрета. На Првом конгресу комунистичке Друге Интернационале одржаном 1889. одлучено је да у част сећања на демонстрације Чикашких радника 1. маја 1886. на даље буде слављен 1. мај као Празник рада! Ову последњу верзију деца и даље уче у оквирима образовања креираном од стране истих тих Илумината!

Маркс је био члан тајног друштва из мреже Елите/Илумината/Братства под називом Лига праведних, која је касније постала Комунистичка лига. Отуда вам може бити јасније из чијих лабораторија је потекла идеологија звана комунизам из којих потичу и све остале, а чији циљ је свађати, закрвити што већи број људи који ће се међусобно истребљивати!

Ма ко сутра славио Празник рада, он у ствари хтео то не хтео, несвесно слави једном речју зло које је човечанству донело толико бола и патње!

Ноћас ће се окупити новопагани. Палиће ватре, играти, плесати у част природе око стуба око којег су свезане траке у боји који симболизује фалус. У тим ритуалним играма помињу се древна демонска божанства Баал, Зелени човек, Пан, Зелени Јурај итд. Те ноћи се и оргија.

Прогледајте и пробудите се а када се пробудите будите друге, не дозволите да будете увучени несвесно у ове сатанистичке играрије… на први поглед мислимо да празник има баш оно значење “како су нас учили и како нас и даље уче” а уистину као и многе друге ствари којима су нас окружили, право значење је скривено и добро познато само креаторима злочиначког матриxа у којем на жалост манипулишу тако успешно и ефикасно овим наивним човечанством!

*Форум антиглобалиста*

4 replies »

  • Напротив, из текста се не види та „логика“.
   Природа се мора чувати, али се не сме претварати у божанство, као што су то пагани чинили. За Хришћанске народе, а посебно православне, такви култови су неприхватљиви. Аутор је нешто друго овде нагласио – да се прослављањем 1. маја у ствари прикривено служи злу!

   Свиђа ми се

   • Текс је добрим делом у реду, само што не ваља што све пагане трпа у исти кош.
    ???
    Мало упознавања: Реч „паган“ потиче од латинске речи paganus која је означавала нешто што потиче са села и саме становнике села. Са преовлађивањем хришћанства у римској империји дато јој је погрдно значење: примитиван, заостао човек (исто онакво значење какво је добила реч сељак у српском језику) .Разлог овоме је што су становници сеоских области остајали много вернији својој старој вери од становника града, док су се урбаније области после царског едикта о успостављању хришћанства за званичну веру много брже преобратиле. Желећи да исмеју све оне који нису били нове царске вере, хришћани су почели да називају паганима све нехришћане, дајући томе погрдно значење.
    Нису сви „пагани“ славили иста божанства. Неки су славили добра, неки лоша. Оно што треба имати у виду је да је хришћанство у прва времена увођено огњем и мачем над истим тим паганима. Ни мало није било мирољубиво, ни толерантно, Срби су пре хришћансва имали јако мирољубиву и толерантну веру, Родоверје. Наш Србски народ је толико био тврдоглав да никада није прихватио хришћанство у потпуности, већ је унео најважније обреде и празнике из своје старе вере у хришћанство. Ситуација је била не решена све до 12-тог века и Светог Саве Немањића, који је народне обичаје увео званично у хришћанство, тј Србско Православље. Зато смо ми Срби специфични, што славимо Видовдан, Видов Дан, дан Бога Вида, Србску Славу, паљење Бадњака итд.
    Православац сам, али сам исто тако поносан на своје Србске не хришћанске (паганске) претке и смета ми када неко све пагане ставља у исти кош.

    Свиђа ми се

 1. Маскирани комунисти данас,у странкама и партијама другачијег назива, са својим „братством и јединством“ могли би организовати прославу 1. маја и весеље на Голом отоку, Јасеновцу, Јадовној, Сијековцу, и другим стратиштима Срба 20. вијека.То им приличи.

  Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.