Избори

СРС: На Ђурђевдан се одлучује хоће ли Србија уопште опстати као држава! НАЈНОВИЈЕ- ВИДЕО: Завршни митинг СРС 3 мај, Београд


СРС: На Ђурђевдан се одлучује хоће ли Србија уопште опстати као држава

01.05.2012. 19:02

ПРЕДИЗБОРНИ СКУП РАДИКАЛА У ПРИЈЕПОЉУ

 • Шта Србија има да тражи у ЕУ, која нам у лице каже – отели смо вам Косово и Метохију? Ту је почетак и крај свих политика, рекао потпредседник СРС Зоран Красић

СРПСКА радикална странка одржала је предизборни скуп у Пријепољу на коме су страначки функционери поручили да је 6. маја је референдум, не само јер се тог дана одлучује како ће се живети наредне четири године, већ да ли ће после толико времена уопште бити Србије.

„Земље ЕУ не могу да нам буду пријатељи, јер су учествовале у бомбардовању наше земље, основале Хашки трибунал да се не би видело ко је растурио СФРЈ, а онда су 22 државе из ЕУ признале терористичко „Косово“. ЕУ сваких шест месеци прави извештаје о напретку Србије и посабан извештај о напретку „Косова“. Шта Србија има да тражи у ЕУ, која нам у лице каже – отели смо вам Косово и Метохију? Ту је почетак и крај свих политика“, рекао је Зоран Красић потпредседник СРС.

СРС зато сматра да прво, да бисмо изашли из кризе, одбранили суверенитет и територијални интегритет и вратили понос, морамо да прекинемо процес придруживања Србије ЕУ, а друго – да вратимо царине за робу из ЕУ, јер буџет сваке године само на њима изгуби 300 милиона евра.

Факти

*************

МАРТИНОВИЋ: Нема никакве разлике између Тадића и Николића

02.05.2012. 18:28

Александар Мартиновић

 • Чињеница да је Томислав Николић подржао противуставне одлуке Бориса Тадића да се локални избори не одрже на територији Косова и Метохије и да ОЕБС у Рашкој и Врању пребројава гласове из Покрајине – доказује да обојица воде идентичну политику – политику Вашингтона и Брисела да ЕУ нема алтернативу. Тадић и Николић су овим поручили грађанима да су им интереси ЕУ пречи и од интереса грађана Србије и од Косова и Метохије – оценио је потпредседник СРС  Александар Мартиновић

ТАКОЗВАНО „министарство унутрашњих послова републике Косово“ забранило је митинг СРС који је требало да буде одржан данас у Грачаници.

У допису који су упутили Радовану Ничићу, потпредседнику ОО СРС у Приштини, наводе да „влада Косова забрањује одржавање српских избора на Косову, а према томе и организовање политичких скупова“, изјавио је на конференцији за новинаре Александар Мартиновић, потпредседник СРС.

Он је истакао да су 29. априла специјалци Росу упали у куће двојице чланова СРС и одузели велику количину предизборног материјала и страначких новина „Велика Србија“ . Радован Ничић и Драгутин Перић, председник ГО СРС у Приштини, су били ухапшени и после два сата пуштени , али страначки материјал није враћен“.

Уз забрану скупа СРС, одлука Бориса Тадића да се локални избори не одрже на територији Косова и Метохије и да ОЕБС у Рашкој и Врању пребројава гласове из Покрајине доказ су издајничке политике режима, истакао је Мартиновић.

Чињеница да је Томислав Николић подржао противуставне одлуке Бориса Тадића доказује да обојица воде идентичну политику – политику Вашингтона и Брисела да ЕУ нема алтернативу. Тадић и Николић су овим поручили грађанима да су им интереси ЕУ пречи и од интереса грађана Србије и од Косова и Метохије. То је доказ више да између Бориса и Томе никакве суштинске разлике нема, да је то лице и наличје исте прозападне, издајничке и антисрпске политике, закључио је Мартиновић.

Факти

*******

Баточински напредњаци се вратили у СРС

27. април 2012.

Дојучерашњих 77 чланова Српске напредне странке у Баточини прешли су, тачније – вратили су се у Српску радикалну странку! Реч је о некадашњим радикалима који су се пре три године, у време расцепа у странци, приклонили напредњацима Томислава Николића.

Схватили смо да смо преварени. Српска напредна странка је тајкунска организација која не води рачуна о животима обичних људи, већ је искључиво у служби интереса финансијера и челника странке. Ми, који смо желели честито да радимо за добробит народа, доживљавали смо понижења и дискриминацију. Зато смо узели исписнице и враћамо се у радикале“, образлаже одлуку Ненад Димић, који је својевремено био секретар Шумадијског окружног одбора СРС, а потом председник Општинског одбора СНС у Баточини.

Председник Шумадијског окружног одбора СРС и кандидат за градоначелника Крагујевца, Наташа Јовановић, задовољно констатује да је „истина изашла на видело“.

„Ово је очекиван чин озлојеђених људи који су заведени. Обистинило се све оно што причамо већ три године. Томислав Николић и Александар Вучић су издајници! Нашим старим члановима који су нам се вратили све опраштамо јер су преварени. Они ће бити наша покретачка снага на предстојећим изборима и позивам и остале да следе њихов пример“, каже Наташа Јовановић.

http://www.kragujevac.co.rs

5 replies »

  • А што си тако убеђен. Шта ако нпр.својом погрешном информисаношћу поведеш још неколицину за собом а после избора схватиш да си учинио услугу жутој немани. Хоћеш ли се онда стидети?

   Свиђа ми се

 1. У ПРИЛОГ ОВОЈ ТЕМИ ОБЈАВЉУЈЕМ КОМЕНТАР СА МОГ ФБ ПРОФИЛА:
  Као што сам рекао мојим пријатељима, ја остајем политички несврстан, и не опредељујем се за било коју конкретну странку, али мислим да је на изборима једина шанса за Србију да подрже Радикале и Двери- они једино имају шансе да заједно, или комбинацијом гласова уклоне ову жуту куга са власти… Сви остали „тркачи“ су или аутсајдери или режимски пиони… Ни ја нисам најсрећнији у свему са ове две странке, али су по мени они оно највредније и најпатриотско што имамо на нашој легалној политичкој сцени… Радикали су што се тиче свог легалног учешћа у парламентарном животу показали принцијпијелност и одлучност- све вредности које исказују Двери су Српске и традиционалне, а све оптужбе које стижу против њих су по мени „рекла казала“, без доказа који би прошли на било ком легалном или суду јавности у свету… Зато гласајте или за једне или друге, и по мени нећете погрешити. Са њима не може да нам буде горе, него што то јесте сада. И овај последњи режимски напад на Двери и наравно континуирани на радикале и њиховог величанственог лидера Др Шешеља говори томе у прилог. Свака друга опција нам оставља само улицу и револуцију- која опет може да се изроди у свашта, а као што знамо, бар у последњем веку све револуције у Србији су биле у страној режији…
  ЗАТО ГЛАСАЈТЕ ДА СЕ СРБИЈА КОНАЧНО ВРАТИ У СРПСКЕ РУКЕ! ДАЋЕ БОГ!

  (Овај коментар је лични став аутора М. Новаковића, и не представља ни у ком погледу став ФБР редакције, коју чини преко 20 различитих уредника, аутора, преводилаца и дописника- зато га и објављујем у форми коментара „обичног читаоца“)

  Свиђа ми се