ДЕШАВА СЕ...

Руски авион са 50 бизнисмена нестао у Индонезији


МОСКВА/ЏАКАРTА – Руски путнички авион „Сухој“ са 50 бизнисмена и руских представника нестао је данас током демонстрационог лета изнад западне Јаве у Индонезији, а лоши временски услови угрожавају потрагу.   

 09.05.2012 18:42 Танјуг

Авион, у којем су били представници индонежанских авиокомпанија, руске компаније „Сухој“, новинари и руске дипломате, нестао је са екрана радара током другог демонстрационог лета.

Спасилачки тимови претражују терен јужно од Џакарте, главног града, али се потрага компликује због лошег времена. Због тога у потрази нису укључени хеликоптери, али је претраживање терена аутомобилима настављено.

Сухој је полетео са аеродрома у Џакарти и нестао са радара 21 минут касније, у близини планинског венца Салак, а пошто је посада тражила дозволу од контроле лета да спусте летелицу са 3.000 на 1.800 метара висине, пренеле су агенције.

У авиону су се налазили индонежански пословни људи и представници руске амбасаде, саопштило је министарство за транспорт.
„Авион је обавио свој први лет око поднева и вратио се на аеродром, али када је узлетео други пут изгубио је контакт око Богора“, рекао је представник министарства за транспорт Бамбанг Ерван.

Олга Кајукова, представница Руске уједињене авионске корпорације рекла је да је лет авиона „Сухој суперџет-100“ био део демонстрационог програма у Индонезији. „Први лет обављен је нормално, све припреме за лет су изведене по прописима у потпуности и авион је био потпуно спреман за лет“, рекла је она.

У Џакарти је Формиран кризни штаб у који су укључени представници руске амбасаде и компаније „Сухој“ који су нагласили да је авион прегледан пре полетања и да је био „потпуно технички исправан“. ШеФ индонежанске агенције за потрагу и спасавање рекао је да је неколико дипломата из руске амбасаде, потенцијалних купаца из водећих индонежанских авиокомпанија и новинара било у авиону, заједно с петочланом руском посадом и представницима руске компаније „Сухој“.

Заједно с руском посадом, у авиону је било 50 људи, рекао је представник компаније ПT Tримарга Рекатама, која је задужена за списак путника, пренео је АП. „Сухој – суперџет 100“, са капацитетон од 68 до 103 путника је развијен у сарадњи са „Боингом“ и италијанском „финмекаником“. „Сухој“ већ има 170 поруџбина за „суперџет 100“ и планира да произведе 1.000 комада углавном за инострано тржиште.

Авион се налазио на промотивној турнеји по централној и југоисточној Азији и већ је имао демонстративне летове у Казахстану, Пакистану и Мјанмару. Из Индонезије је било планирано да одлети у Лаос и Вијетнам.

Сухој Суперџет 100, руски авион који је данас са 46 путника нестао у Индонезији, замишљен је као велика нада Русије да може да постане велики играч на међународном тржисту авиона и поправи имиџ руске авиоиндустрије, уздрмане честим несрећама застарелих авиона из совјетске ере.

Цена овог авиона са 100 места је 31,7 милиона долара, што је за око трећину мање од конкурентских авиона – украјинског Антонова, бразилског Ембраера и канадског Бомбардијеа.

Чини се, међутим, да су Суперџет од почетка пратили проблеми због безбедносних пропуста, наводи „Нјујорк тајмс“.
Први овакав авион, који је прошле године ушао у комерцијалну употребу, морао је одмах да буде приземљен због пропуста у допремању свежег ваздуха у кабину.

Када је компанија Сухој започела његову производњу, руска телевизијска станица НTВ је известила да 70 инжењера који раде у Фабрици на изради Суперџета, има лажне инжењерске дипломе до којих су дошли захваљујући корупцији на локалном техничком Факултету. Сухој је, међутим, уверавао да ти радници нису директно укључени у производњу авиона.

Забринутост авиокомпанија изазвао је и податак да су готови авиони били тежи две тоне него што су износиле првобитне процене које су им представљене на основу инжењерских планова, а то је значило да авион троши више горива због чега је за њих био мање атрактиван.

Компанија Сухој се правдала изговорима да су таква одступања уобичајена приликом израде новог авиона. Са циљем да извезе 70 одсто ових авиона, компанија Сухој је кренула у кампању на глобалном тржишту. Прошле недеље је Суперџет започео турнеју по шест азијских земаља како би се представио тамошњим авио-компанијама.

Прве станице биле су Мјанмар, Пакистан и Казахстан, а након данашње посете Индонезији, авион је требало да обиђе Лаос и Вијетнам. Сухој суперџет 100, са капацитетон од 68 до 103 путника је развијен у сарадњи са Боингом и италијанском финмекаником. Сухој већ има 170 поруџбина за Суперџет 100 и планира да произведе 1.000 комада углавном за инострано тржиште. Међутим, руски авиони у последње време нису на добром гласу што продају Суперџета чини још тежом.

Око 400 људи погинуло је 2006. године у авионским несрећама Tупољева у Русији и Украјини. Прошле године, Tупољев Tу-134 се срушио надомак аеродрома на северу Русије када је погинула већина од 52 путника и чланова посаде, а 43 особе су погинуле, међу којима и хокејаши „Локомотиве“ када се исте године срушио путнички авион Јак-42.

Најновија авионска несрећа у Русији десила се у априлу ове године када се авион АTР-72 срушио у Сибиру, док је пилот покушавао да изведе принудно слетање. Руски путнички авион Сухој Суперџет са 46 бизнисмена и руских представника нестао је данас са екрана радара током демонстрационог лета изнад западне Јаве у Индонезији, а у њему су се налазили индонежански пословни људи и представници руске амбасаде.