Љиљана Татић

РИК објавио доказеИзгледа да је најубедљивији доказ нерегуларности избора, званични извештај Републичке изборне комисије.
(изабрати Rezultati izbora а затим Izbori za narodne poslanike u Narodnu skupštinu Republike Srbije)

На укупно 2023 бирачких места, број примљених гласачких листића не одговара броју регистрованих бирача(нпр. на редном броју бирачког места 16 – Панчево-град: 1193 уписаних бирача, 1937 примљених листића) Према закону, на таквим местима се избори аутоматски поништавају. Објављивање таквих записника као регуларних, од стране РИК-а – истински је скандал! На тих 2023 бирачких места има укупно 2.114.761 регистрованих бирача!

На укупно 889 бирачких места, збир броја пребројаних гласачких листића у кутијама и броја преосталих (неискоришћених) листића, не одговара броју примљених листића. (нпр. на редном броју бирачког места 7 – Панчево-град: разлика је 69 листића) Закон налаже да се на таквим местима избори обавезно поништавају. Међутим РИК не мисли тако?! Укупно, на тих 889 бирачких места има 1.083.064 регистрованих бирача!

На 307 бирачких м,еста у Србији, не слажу се нити гласачки листићи са регистрованим бирачима, ни број грађана који су гласали са бројем листића у кутији. И то, према званичним подацима РИК-а!?

Укупно, само по ова два основа, избори морају бити поновљени на 2605 места, на којима би право гласа имало 2.784.120 грађана што чини 41.13% бирачког тела Србије (тј. 71.15% од укупно изашлих гласача)!

3 replies »

  1. Kao што су апсолутни дилетанти у свему другом, тако су изгледа и дилетанти у прикривању крађе. Или су се можда толико осилили, па мисле да им нико ништа не може и да могу и оваквим стварима да узурпирају власт.

    Свиђа ми се

  2. Ja sam primala podatke te večeri od biračkih odbora i bila sam zapanjena tim podacima. Sećam se da smo 2000 te, kad sam bila u biračkom odboru, morali da brojimo glasačke listiće koje smo dobili i da su morali da se slažu sa brojem glasača. OVO ME JE ZAPANJILO.

    Свиђа ми се