Избори

Небојша Јовић: Крах или васкрс Србије


Ђурђевдан, дан када се одиграо нови Косовски (и не само Косовски, већ и свесрпски) бој, и када смо по први пут могли извојевати победу путем оловке и гласачких листића, а без проливања крви. И сигуран сам да је тог дана понижена, осиромашена, намучена, али поштена Србија надгласала и победила ону другу, бахату Србију.

17.05.2012. Правда, колумне

Али, инструменти силе, удружени са „приватизованим“ делом правосуђа, терају нас да поново 20. маја исти бој бијемо. Победити их морамо, јер нам друге нема, немамо права више да пасивно стојимо по страни, кукамо и молимо Бога да нам помогне, а да ништа не чинимо како би себи самим помогли. Кумим вас Богом и преклињем, померимо ту „другу Србију“ у прошлост, у историју 20. маја, али и не одустајмо од победе извојеване на Светог Ђорђа. Била би неопростива грешка ако би после 20. заборавили на парламентарне и локалне изборе. Мора се истрајати на независној комисији, састављеној од представника свих учесника избора, која би проверила да ли су избори покрадени или не. Ако је то била воља народа, носићемо тај свој крст следећих четири-пет година, колико је потребно да коначно нестанемо и као народ и као држава. Али, ако је народна воља погажена, онда морамо научити ову власт да је, без обзира шта им стране амбасаде обећавале и ма шта од њих примали, ипак у овој Србији народ тај који ће одлучивати о својој судбини и о томе ко ће ову државу да води.

Не смемо дозволити да крађом дођу на власт они који ће дати и Космет и Рашку област и Војводину и источну Србију, не би ли им макар још једном рекли како личе на неког холивудског глумца; који ће опет слати српску(?) жандармерију на српску нејач; који ће ојачати регионе, како би лакше поделили и уништили Србију.

Свима вама којима ће поново нудити новац, не дозволите да тим новцем купе образ и душу вашу, већ нека то буде разлог више да их оставите и без новца и без гласа. Поједини државни органи кажу како ће после избора проверити да ли је било крађе гласова. Па, побогу, а шта ако се испостави да је у првом кругу неки кандидат добио више од 50 одсто гласова? Неки кажу како је стабилност државе битнија од регуларности избора. Не би ме изненадило да за четири године кажу како се нови неће ни одржати да не била угрожена стабилност државе, док би медији свакодневно приказивали „срећан народ“, који за 2.000 динара пред камерама енергично одбија изборе како не би угрозио благостање у коме живи. Држе се потомци Титових генерала Брозове препоруке да се „неће држати закона к’о пијан плота“.

За статус кандидата ЕУ, оде нам космет Космет! На претње Мађарске, Немачке и Румуније да због проблема са реституцијом у Војводини фолксдојчера и проблема омогућавања Власима да се изјашњавају као Румуни, може бити стопиран статус кандидата, одиграло се неколико тајних састанака, и Србија доби кандидатуру, а представници ових земаља осмех на лицу. Знате ли коју је цену за те осмехе платила Србија? И, ту није крај. Хрватска и Бугарска су такође нагласиле да ће и оне стопирати Србију уколико од ње не добију „свој део“ колача (територије). Турска ће наравно, на други начин постићи то исто.

Колико сутра ће вам судбина Космета бити не само у вашем граду, већ и у вашој кући. Зато, кренимо сви, сложно, у демократско ослобађање Србије.

Аутор је председник СНВ у Косовској Митровици

2 replies »

 1. Издали су те Србине, учинили су те проклетником, а лажу те да си благословен! Знај то Србине, знај то Свети Народе Божји, и тражи од владика разбојника да ти врате оно што су ти узели, једино што имаш, једино што чини Србију небеском веру прађедовску, Свету Веру Православну. Ако ли пак неће да се врате у покајању, изагнај их. Изагнај их по заповести Божјој: “избаците анатему сами између себе!“, и остани веран макар остао сам против читавог новог света.

  И велика ће слава твоја бити на Небесима у дан онај када Цар твој дође да суди у Правди! Све потоње битке које си водио изгубио си, издан и осрамоћен и понижен. Ово је последњи, одлучујући бој, једина победа коју још, разоружан и сам против антихристових хорди, можеш да извојујеш у рату за своју Отаџбину, за Царство Небеско. Ратуј Србине, војниче Христов, и Васкрсли Цар над војскама Небеским биће са тобом!

  Нека би Свемилостиви Господ наш Исус Христос, заступањем Своје Пречисте Мајке и наше Царице Богородице, молитвама Светога Саве и свих Светих Срба који Му угодише, просветлио умове и срца наша и на пут правде и истине управио стопе наше, да тамо, на једином месту поклоњења, у Духу Светом и Истини, у вечној радости славимо Њега, Спаситеља нашега са Беспочетним Оцем и Утешетељем Духом Светим! Амин!

  Свиђа ми се

  • Тако је, брате Предраге. Веру смо нашу свету православну погазили и пошли за лажним сјајем европским! Продали веру за вечеру и часне крсте за масне прсте! Колико данас има срба који познају своју свету веру православну? Колико данас се срба причешћује, пости, исповеда грехе своје? Јесу ли нам храмови празни или пуни? А стадиони и спортске хале? Где су срби? Код Бога или код непоменутог? Коме се срби данас клањају, коме се обраћају у невољи? Да ли се моле Богу или га псују? Једино се Бога сете у својим страшним и одвратним псовкама. Једини који може да нам помогне у овој, али и у свакој ситуацији је – БОГ! Највећа сила! Нема јаче силе од Бога! Јачи од Америке, Русије, Кине, Индије, Бразила…ЈЕДИНИ БОГ НЕМА АЛТЕРНАТИВУ! Каква бре Европа?! Она умире. Кад чујем да ЕУ нема алтернативу, најежим се… јер то је као да сам чуо: смрт нема алтернативу! А Онај који даје живот је једина нада наша, пут и истина – сам БОГ! Он нема алтернативу! Све мимо Бога је лаж, превара, обмана. Народ српски се повео за лажним обећањима, на два слова је спао: на овога који влада и на онога који би да влада! Туга и трагедија! Не знаш ко је веће а ко мање зло!? Зато нам предстоји велико страдање, јер ћемо кроз оно што нас чека да се опаметимо. Нажалост, мораће тако, и онда ће народ да дође у памет и да се врати Богу…а дотле…Господе, помилуј!

   Свиђа ми се