ДЕШАВА СЕ...

Косовска Митровица – данас је на тргу Шумадија одржан протест поводом хапшења Јовице Миљковића!


18.05.2012.

Протестни митинг у КМ поводом хапшења Јовице Миљковића

петак, 18 мај 2012 19:24

Данас је у Косовској Митровици на тргу Шумадија, одржан протестни митинг поводом хапшења србина Јовице Миљковића. Овом протестном митингу присуствовало је неколико стотина грађана са севера Косова и Метохије. Грађанима се обратило више говорника и они су сви нагласили да је србин Јовица Миљковић ухапшен од стране некакве параполиције, од некакве полиције коју су Срби одбацили на референдуму.

Такође, један од говорника је нагласио да Срби требају да се врате на барикаде и да прекину сваку сарадњу са међународном заједницом и са институцијама такозване државе Косово.

Видео прилог са данашњег протестног митинга у Косовској Митровици можете погледати овде или у нашој секцији видео вести.

Уредништво „Срби На Окуп“

 

************

Срби траже пуштање на слободу Јовице Миљковића

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Са протеста који је данас одржан у Косовској Митровици поводом хапшења Јовице Миљковића затражено је његово хитно ослобађање и упућен је апел да се престане са неправедним притисцима на Србе, хапшењима и етнички мотивисаним поступцима.

Владимир Ракић, директор ЈП „Водовод Ибар”, чији је Миљковић радник, рекао је да то предузеће прекида сарадњу са косовским институцијама и представницима међународних институција све док Миљковић не буде ослобођен.

Члан општинског већа Косовске Митровице и председник Саветодавног тела УНМИК општине Небојша Минић оценио је да је хапшење Миљковића политичко и без икаквих правних аргумената и доказа. „Хапшење Миљковића је порука свим Србима да су непоожељни на простору Косова и Метохије”, казао је Минић .

Срби окупљени на тргу „Шумадија” у северном делу Косовске Митровице носили су српске заставе, а на средини бине са које су се говорници обраћали грађанима биле су постављене српска тробојка и руска застава. Јовици Миљковићу, осумњиченом да је учествовао у групи која је пре месец дана оштетила стражарску кућицу коју су косовски полицијци намеравали да поставе у насељу Три солитера у северном делу Митровице, јуче је одређен полицијски притвор до 48 сати.

Миљковић је лишен слободе јуче ујутро у Сувом Долу, а локални Срби блокирали су због тога пут који води ка том селу.

Након хапшења Миљковића Срби су се окупили испред општине у северном делу Митровице.

Танјуг,  објављено: 18/05/2012

13:00 Глас Косова и Метохије Слика са данашњег протестног митинга у Косовској Митровици који је одржан због хапшења Србина Јовице Миљковића из Сувог Дола.

12:13 Глас Косова и Метохије (Косовска Митровица) Управо се чује сирена за напад, али не брините то је са трга из знака протеста, мирно је!

11:48 Глас Косова и Метохије У 12 часова на тргу Шумадија у Косовској Митровици биће одржан протестни митинг поводом јучерашњег хапшења Јовице Миљковића. Организатор протеста је Српско Национално Веће северног КиМ. Позивамо све који су у могућности да дођу. Окупимо се у што већем броју да покажемо да брат Јовица није сам!

Глас Косова и Метохије ПО РЕЧИМА НЕКИХ ОД СВЕДОКА, СА КОЈИМА СМО ПРИЧАЛИ ЈУЧЕ, ЈОВИЦУ МИЉКОВИЋА УХАПСИЛИ СУ ПРИПАДНИЦИ ШИПТАРСКЕ ТАЈНЕ СЛУЖБЕ У ЦИВИЛУ, ТАКОЗВАНЕ „ШИКТЕ“. ОЧЕВИЦИ ТАКОЂЕ КАЖУ ДА ЈЕ ЈОВИЦА ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ МОМАКА ИЗ КМ, ДА СЕ НИКАДА НИ СА КИМ НИЈЕ ПОСВАЂАО, А КАМОЛИ ПОТУКАО. БОГ НЕК МУ ЈЕ У ПОМОЋ… СВИ ПО ЈЕДНУ БРОЈАНИЦУ ОКРЕНИТЕ БАРЕМ ЗА БРАТА ЈОВИЦУ

ЈУЧЕ МИКИ ИЛИЋ, ДАНАС ЈОВИЦА МИЉКОВИЋ, СУТРА ЈА, А ОНДА ШТА ИХ СПРЕЧАВА ДА БУДЕШ СЛЕДЕЋИ ТИ? ИЗАЂИ И ПРУЖИ ОТПОР!

11:04 СРБИ НА ОКУП ВЕСТ СА ОКУПИРАНИХ СРПСКИХ ТЕРИТОРИЈА: Косово и Метохија, ПРИЛУЖЈЕ: Пре неколико дана један Србин је у центру Прилужја продао кућу Шиптару који се ту уселио са великом породицом. За продајом није имао потребе јер су му деца обезбеђена и живе у централној Србији. Шиптар који је купио кућу сваки дан има многобројне госте јер прославља куповину. Све ово је унело веома велики немир и страх код Срба из Прилужја јер Шиптари ту нису никада живели…

————————————————–

17.05.2012.

Протести због хапшења

17. мај 2012. | 18:51

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Јовица Миљковић, интелектуалац из северног дела Косовске Митровице и радник ЈКП „Водовод Ибар“, ухапшен је јуче ујутро због сумње да је учествовао у рушењу контролног пункта у насељу Три солитера.

Истражни судија одредио је полицијски притвор од 48 сати Јовици Миљковићу, рекао је родбини његов адвокат Каплан Барути.

– Њему се на терет ставља да је учествовао у демолирању полицијске кућице у насељу Три солитера пре више од месец дана, што је по изјавама грађана који су тога дана били са њим, чиста измишљотина – рекао је Барути. (Правда)

17:55 Глас Косова и Метохије:  Косовска Митровица
Албанска режија доживела неуспех! Циљ им је био да испровоцирају Србе како би предузели непопуларне а Србима добро познате мере. Наводно је Миљковић учествовао у демолирању полицијске кућице код три солитера!

Па господо полицајци имате преча и приоритетнија посла! Ухапсите оне људе који порушише и попалише толике цркве и манастире, ухапсите наоружане албанске цивиле које сте емитовали на албанским ТВ станицама а њихове слике и снимке потражите од Пољског КФОР-а који их је сигурно снимио. И данас је КФОР и Полиција била присутна код три солитера док је изведен прави терористички акт на србе, јер како другачије назвати рафално пуцање на голоруки српски народ који мирно протествује?
ТЕРОРИЗАМ ЈЕ БОЛЕСТ!

13:17 СРБИ НА ОКУП ‎“Председник Општине Косовска Митровица Крстимир Пантић, који протестује са грађанима, рекао је да је хапшење Миљковића још један притисак на Србе са севера Косова, али и на Унмик администрацију, јер Албанци теже да угасе мисију УН. Њихов план је, како је навео, да уместо Унмика у северном делу Косовске Митровице оформе такозвану Општину Митровица Север, која би радила по законима Косова. Локални мештани тврде да је Миљковића ухапсила тајна служба Косовске полиције када је из села Суви До ишао ка Митровици како би одвео дете у обданиште…“

12:58 Срби на окуп: Косовска Митровица: БРОЈ ОКУПЉЕНИХ СРБА СЕ ПОВЕЋАВА, међу народом се прича о томе зашто је ухапшен Јовица из Сувог Дола, па зар зато што је био на барикадама и постоји „нека недоказана сумња“, људи се гледају међусобно, па сви су били на барикадама и опет би били.
Јовица је, изгледа, одведен у Јужну Митровицу… Српска агонија се наставља, дозвољена је хајка и лов на Србе, ко о њима да брине… Нека Вам Бог да снаге драга браћо и сестре са КиМ-а, има и у остатку Србије оних који мисле на Вас и који Вас воле!

12:38 ФБ страница Косовска Митровица Срби се окупљају у све већем и већем броју на раскрсници код три солитера… Кфор и КПС немо посматра… Присутне су и плаве беретке, а преко Ибра стациониран је велики број полиције.

Срби на окуп: У МИТРОВИЦИ НАПЕТО, ЖИВИ СЕ КАО У „ЗОНИ СУМРАКА“, ЉУДИ СЕ ХАПСЕ, А У БЕОГРАДУ СЕ ЖИВИ „ЕВРОПСКИ“!!!
(коментар на вест:
БЕОГРАД ДАНАС ПО НАЛОГУ ЕВРОУНИЈЕ ПРОСЛАВЉА “ХОМОСЕКСУАЛИЗАМ” – УКРАШАВАЈУ ГРАД “ДУГИНИМ БОЈАМА”!?)

12:17 Срби на окуп: НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ ИЗ СЕВЕРНЕ МИТРОВИЦЕ: Срби су окупљени код зграде општине у Митровици и протествују због хапшења Србина Јовице Миљковића. Прво су шиптари кренули да сликају мобилним телефонима окупљене Србе који су их отерали. Након тога, пре нешто више од пола сата зачула се јака рафална паљба са раздаљине од око 50м од окупљених Срба, на срећу, нико није повређен. Шиптари су спремни да направе инцидент. Пре десетак минута избила је у близини и туча између Срба и Шиптара. Тренутно је мирно, пратићемо даљи развој ситуације. Веома је напето!

Данашњи протест грађана поводом хапшења Јовице Миљковића,
којег су око 08 часова ујутру ухапсили припадници шиптарске полиције у цивилу

12:00 Глас Косова и Метохије Тренутно се народ вратио код барикаде код главног моста, пут је проходан. Најављени су даљи протести за сваког невиног србина. (Извор: профил К. Митровица)

12:10 ФБ страница Косовска Митровица:Албанци из прве жуте куће до три солитера из аутоматског наоружања испалили два рафала према окупљеним Србима који мирно протествују против јутрошњег хапшења Јовице Миљковића. За сада се не зна да ли има повређених.

12:01 ФБ страница Косовска Митровица: Код три солитера су се управо чули рафални пуцњи од стране албанаца. Напета ситуација.

11:27 Срби на окуп: ПОЧЕЛА СЕЗОНА ЛОВА НА СРБЕ СА КОСОВА!!!
ОВОГ ТРЕНУТКА СРБИ ИЗ КОСОВСКЕ МИТРОВИЦЕ У ЗНАК ПРОТЕСТА ПОЧЕЛИ ДА СЕ ОКУПЉАЈУ ИСПРЕД СРПСКЕ ОПШТИНЕ КОД ТРИ СОЛИТЕРА ПОВОДОМ ХАПШЕЊА ЈОВИЦЕ МИЉКОВИЋА, КОЈЕГ СУ ОКО 08 ЧАСОВА УХАПСИЛИ ПРИПАДНИЦИ ШИПТАРСКЕ ПОЛИЦИЈЕ У ЦИВИЛУ И ТО У ПРИСУСТВУ СВОГ МАЛОЛЕТНОГ ДЕТЕТА У КОЛИЦИМА.

10:33 ФБ страница Косовска Митровица: ХИТНО!!! НЕЗАДОВОЉНИ ГРАЂАНИ КОСОВСКЕ МИТРОВИЦЕ ПОЗИВАЈУ ЖИТЕЉЕ ОВОГ ГРАДА ДА ДОЂУ У ШТО ВЕЋЕМ БРОЈУ ИСПРЕД ОПШТИНЕ КОД ТРИ СОЛИТЕРА, КАКО БИ МИРНИМ ПРОТЕСТОМ ИЗРАЗИЛИ НЕЗАДОВОЉСТВО ПОВОДОМ ХАПШЕЊА СРБИНА ЈОВИЦЕ МИЉКОВИЋ.

9:30 ФБ страница Косовска Митровица: ВАЖНО !!! НЕКА СЕ ЗНА!!!! Срби са севера Космета неће дозволити никаква хапшења и претње од стране паралелних шиптарских институција! Поручују Срби са Космета: „Свим легалним и легитимним расположивим средствима бранићемо своју слободу, само нека крену… сви ћемо на ноге, на улице“

**********

Срби у Митровици блокирали пут ка Сувом Долу

17.05.2012. 12:03 Бета

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Срби који данас протестују испред зграде Скупштине општине у северном делу Косовске Митровице блокирали су пут ка мултиетничком селу Суви до, где је ухапшен Јовица Миљковић и наводе да се неће склонити док он не буде пуштен из полиције.

Председник Општине Косовска Митровица Крстимир Пантић, који протестује са грађанима, рекао је агенцији Бета да је хапшење Миљковића, осумњиченог за уништење имовине косовске полиције, још један притисак на Србе са севера Косова, али и на УНМИК администрацију јер Албанци теже да угасе мисију УН.

Њихов план је, како је навео, да уместо УНМИК-а у северном делу Косовске Митровице оформе такозвану Општину Митровица север која би радила по законима Косова.

Миљковић ради и за УНМИК.

Пантић је додао да очекује од међународне заједнице на Косову и од шефа УНМИК-а Фарида Зарифа да уложи ауторитет и утиче на „нелегалне албанске институције како би Миљковић био ослобођен”.

Миљковић је ухапшен јутрос око 7.30 због тога што је наводно учествовао у рушењу објекта косовске полиције у северној Митровици.

Локални мештани тврде да је Миљковића ухапсила тајна служба Косовске полиције када је из села Суви до ишао ка Митровици како би одвео дете у обданиште.

Протест Срба организован је у близини насеља Три солитера у северној Митровици где је 9. априла срушен објекат Косовске полиције.

Полиција је тада покушала да постави стражарске контејнере пошто је у насељу Три солитера у експлозији бомбе страдао Сељвер Харадинај.

Приштинске власти оптужиле су за то Србе, али су њихови представници то негирали и затражили од Еулекса да хитно реши случај. Еулекс још није саопштио да ли има осумњичених.

Регионални портпарол полиције Бесим Хоти потврдио је новинарима да је Миљковић приведен у Регионалну истражну јединицу у јужном делу Митровице, под сумњом да је „учествовао у рушењу контролног пункта у насељу Три солитера”. „Његово саслушање још није обављено, јер се чекао његов адвокат”, рекао је Хоти и додао да ће бити „саслуашан под сумњом да је починио кривично дело оштећења покретне имовине Косовске полиције”.

6 replies »

 1. ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ОДМАЗДУ!
  Многе намештаљке САД, НАТО и њихових штићеника, укључујући хашки трибунал имају за циљ да оправдају НАТО агресију на Србију. Немуштим језиком речено, по њиховој прећутној дозволи врши се одмазда Шиптара за такође измишљени и инсценирани геноцид и егзодус. И то не само после завршетка бомбардовања, већ одмазда која траје…
  Следећа замена теза, у име евроевропских интеграција као идеала, је толеранција натовских и шиптарских злочина.
  У име тих евроатлантских интеграција наша држава не реагује, што је врхунац државног понижења.
  Сетимо се само америчке бриге за своје грађане браћу Мазреку и хулигане који су добили батине од Миладина Ковачевића.
  Серијом намерних аутоголова, наша држава је фактички легализовала тоталну дискриминацију Србина као човека и грађанина.
  Нека ми неко не замери за ниво кафанске приче у следећем. Говорим о ОДМАЗДИ , у начелу би после сваког убиства, рањавања, хапшења и слично следила одмазда српске државе. Нема ту чекања да се истражи свака ирелевантна ситница. Одмах бомбица у њихову владу, парламент, џамију. Када може да важи немушто правило 100 Срба за једног Шиптара, нека важи и немушто правило 100 Шиптара за једног Србина. Следећег убиства, рањавања и др. неби било. Можда ће истурити још једну илизију: „Шиптари су и наши грађани“. Не. Шиптари немају статус наших грађана. Де факто и де јуре, они су чланови једне бандитске организације.
  Дакле, све док Шиптари буду некажњено убијали и малтретирали Србе, дотле ће они то чинити изнова.
  О томе ко и како ће извршити одмазду, то је ствар технике.
  У супротном, сваки Србин са Косова на киме је извршен злочин или над чијим ближњим је извршен злочин, има природно право да изврши одмазду над сваким носиоцем власти у Србији и његовим ближњима.
  Предмет одмазде треба да буду и представници „међународне“ заједнице и њихови ближњи.
  Око за око, зуб за зуб, глава за главу.

  Свиђа ми се

 2. Očigledno izumiremo. Srbi su danas izuzetno ravnodušni na patnju bližnjeg svog. Još ne „igra mečka pred sva vrata“, nema ni vlasti ni opozicije, nema ni Srba jer su glasali za takve ljude, za takve ideje.
  Samo poslednji trzaj izmučenog Srpskog naroda na Kosmetu, pred konačni obračin koji ćemo ostavljeni od SVIH izgubiti. Ali Braćo SRBI ostaće nam ponos, koji će naša deca sa ponosom prepričavati. A oni koji se nadju u ovoj priči neka pljuju, slobodno. Ostali će me shvatiti.Verujem.

  Свиђа ми се

 3. Па већ сам овде написао: Изгледа да НИКОГА (сем ФБР) више не занимају наши људи са ОКУПИРАНИХ ТЕРИТОРИЈА и из дијаспоре.
  Само наставите да нас обавештавате. Неизмерно сам вам захвалан.

  Свиђа ми се

  • Stradija ima nas i te kako mnogo koje zanima sta se desava sa Srbima koji zive na Kosovu.Moze li neko da odgovori na pitanje sta ljudi koji toliko saosecaju sa Srbima dole moze da ucini i da njima pomogne kada Srpska izdajnicka vlast to ne cini.Izgleda da se sve ovo sto se desava nece zavrsiti bez jednog sveopsteg ustanka ,pa kom obojci kom opanci.Ovo je sve postalo nepodnosljivo,jedan sveopsti teror nad Srbima sa svi strana ,zato sto nemamo ko da brine o drzavi i narodu i da stiti nas integritet.Govorim u svoje ime,meni ovo licno jako tesko pada,ali ja sam zena koja tu nista nemoze ,i koja pati zbog unistene buducnosti na prvom mestu nase omladine i dece koja su bez ikakve stimulacije ,i pred kojima je jedna teska i neizvesna buducnost.A to sve zbog ljudi koje ovaj ludi narod nesklanja sa scene,nego im jos omogucava da i dalje postoje.Narod koji unistava sopstvenu decu ,radja buduce sluge da se pate kroz ceo zivot.

   Свиђа ми се