Влада

Прво путовање новог председника Србије – 25. маја у Русију!


Томислав Николић посетиће Москву ове недеље

Интернет редакциja Глас Русије
21.05.2012, 17:21

Томислав Николић посетиће Москву ове недеље

Photo: EPA

Нови председник Србије Томислав Николић ће посетити Конгрес партије „Јединствена Русија“, заказаног за 25. мај 2012. Николић је ово изјавио на конференцији за новинаре. 

„Позван сам да учествујем на Конгресу „Јединствене Русије “ и пре избора “ У сваком случају, сигуран сам да ће сарадња са Русијом помоћи Србији „, – рекао је Николић.

***********************************************************************************************

восток.рс

Председник Србије Николић у своју прву страну посету допутоваће у Москву

21.05.2012. – Србија један од кључних оператера Јужног токаУ своју прву посету после избора за председника Србије Томислав Николић ће допутовати у Москву, где ће између осталог учествовати у конгресу странке Јединствена Русија, саопштио је у понедељак руководилац делегације Државне думе у Интерпарламентарном савезу Александрар Бабаков.Томислава Николића знам као доследног присталицу зближавања са Русијом и уверен сам да ће после председничке инаугурације он остати веран принципима пријатељства и партнерства наших земаља, рекао је Бабаков. Он је скренуо пажњу на то да руско-српска сарадња има велике перспективе, између осталог у погледу изградње гасовода Јужни ток, која треба да започне крајем ове године. Један од његових кључних опертера ће постати Србија, додао је парламентарац. Бабаков је такође скренуо пажњу на то да је очекивано учешће Николића у конгресу Јединствене Русије везано са тим што је СНС, на чијем челу је новоизабрани председник, потписала споразум са странком Јединствена Русија.

Извор: Голос России, фото: ЕПА   

1 reply »

  1. Ovo je veoma dobra vest, prva poseta bratskoj Rusiji. Zvuci neverovatno, ali ako je
    istinito, onda svaka cast gospodine Nikolicu. Siguran sam da ce i dr Seselj biti
    veoma prijatno iznenadjen ovim vestima. Nama je mesto sa nasom bracom, a ne
    sa nasim krvnim neprijateljima Hitlerovim sinovima i ostalom Nato bagrom.

    Свиђа ми се