ВЕРА

СЛАВКО РАДОВАНОВИЋ: „АНЂЕЛИ ПАКЛА“ = ИНКВИЗИЦИЈА НА ДЕЛУ


ЈОШ ЈЕДНО СВЕДОЧЕЊЕ О ДЕШАВАЊУ У МАНАСТИРУ ВАЗНЕСЕЊЕ…

„У једном ранијем обраћању под насловом Ништа ново у Епархији жичкој покушао сам да опишем нека од физичких насиља свештеника над верним народом. Сва та насиља која сам описао ма како изгледала недпустиво брутална, су дечија игра наспрам насиља коме сам лично присуствовао 25.05.2012.г. на други дан славе овчарско-кабларског манастира св. Вазнесења. Заправо то је био чист пример инквизиције.“

27.05.2012. електронском поштом, аутор

„АНЂЕЛИ ПАКЛА“ = ИНКВИЗИЦИЈА НА ДЕЛУ

 Да почнемо редом:

У подневним сатима су дошли чачански свештеник Саша Јоловић, јежевички јеромонах о. Герман и још пар њих да уруче декрет владике жичког, игуманији Јелени. Знамо да је мати Јелена иступила из молитвеног општења са владиком Хризостомом пошто се он није оградио од јеретичког иступања садашњег патријарха Иринеја и затражила је приступ под духовни омофор владике Артемија. Ти исти свештеници, тачније отац Герман иако за тако нешто није имао благослов (по речима свештеника Саше Јоловића) је насилно отео кључеве цркве. Мати Јелена је закључала главну капију како они не би могли да изађу ван све док исте не врате. За то време на паркингу изван зидина манастира остао је неко од свештеника, можда је то био и ђакон који је по унапред смишљеном сценарију избушио гуме на сопственом ауту. То је, наводно, био разлог да се касније позове полиција, која ни тада није имала повод ни за какву интервенцију. У међувремену свештеник Саша Јоловић је вратио кључеве мати Јелени и она је одмах откључала манастирска врата.

Верни народ се почео окупљати у трпезарији заједно са монахињама, почело је са читањем вечерњих молитви и акатиста. Клечећи су изговарали Оче наш. За то време манастирска капија је била затворена. Изван трпезарије је био командир чачанске полиције заједно са пар наоружанох полицајаца. У једном тренутку манастирска капија се разваљује, улећу преко стотине свештеника Жичке епархије, заједно са полицајцима којих је било исто толико. Тада почиње незапамћено насиље над верним народом. Свештеници вуку жене за ноге, загрћу им сукње (пошто смо сви клечали), избацују их ван трпезарије где их специјалци брутално изводе ван манастира. Полупали су се тањири који су били на једном делу постављени за вечеру. Бруталност се наставља, такође, и над мушкарцима, много жешће, где нас псују, вуку ударају, цепају одело (мени су лично исцепали прслук). Старешина цркве из Гуче, заједно са ђаконом, једну од монахиња, Ефросинију, је вукао по блату у намери да је избаце ван зидина манастира. Народ је сатеран у један ужи простор као у концентрационим логорима. Почиње полицијска тортура уз обавезно псовање и ружење, разбијање мобилних телефона, не би ли неко реаговао против таквог насиља како би нас хапсили. У једном тренутку једно од возила, којим су непрекидно пристизали „анђели пакла“ (свештеници Жичке епархије), ударило је са леђа свима нама познатог брата у Христу грешног Милоја. Младића који је покушао да помогне, заједно са њим су ухапсили и држали све до 4h у притвору. У међувремену су мати Јелену заједно са сестрама избацили на паркинг без икаквих личних ствари. Тек у раним јутарњим сатима су дозволили да изнесу нешто од личних ствари.

Како је ноћ одмицала свештеници су одлазили видно пијани (пошто су узели велике количине алкохолног пића) славећи победу таме над светлошћу заједно са владиком Хризостомом који је око 22h дошао у манастир. Многи од њих, попут Дмитра Луковића из Пожеге, су у редове цркве ушли захваљујући комунистима, па су славили рођендан њиховог вође (сатаниног сина Јосипа Броза Тита, пошто је то био 25.мај)

То је хронологија целог догађаја. Вероватно да сам много тога пропустио а то се односи на понашање полиције и свештеника. Нас верника је било дупло мање од њих. Народ је све време био достојанствен.

Замислите драга хришћанска господо да се тако нешто десило геј популацији коју је задњи пут полиција чувала са дозволом да пуца, да су то били не дај Боже католици у свом храму, јевреји у синагоги, муслимани у џамији? Ја вам одговорно тврдим да би НАТО већ сутрадан интервенисао због таквог чина. Где је ту елементарно право загарантовано Уставом, да је исповедање вере загарантовано, да је слобода кретања и општења загарантована, да вас без судског налога нико не сме физички злостављати и то још уз присуство органа власти.

Сада дајем шлагворт хришћанској православној господи која несумњиво у својим редовима има експерте како за грађанско тако и за црквено право, да својим деловањем покушају да ово не остане као једно неважно збитије.

Хришћанска браћо размислите да ли ћете у своје домове примити горе наведене анђеле таме који су покушали да обешчасте нашу свету Цркву, у којој је изричито забрањено насиље по цену да ти је чак и живот угрожен. Рече Свети Николај Жички:

Тад сатану Господ одрешио,

из пакла га на Србе пустио.

Замислите у каквој сигурној и уређеној држави треба да живе наша деца и унуци!

Ни једно средство јавног информисања се није запитало да ли су наша права верника угрожена, да ли су основна људска права повређена, не објавише гадости и баханалије што су свештеници и полиција учинили над недужним православним Србима.

Праштајте браћо у Христу, био сам зарад истине можда преопширан.

 

Раб Божији

Деда Славко из Лучана

РАБ БОЖИЈИ СЛАВКО И МАТИ ЈЕЛЕНА ИЗ ВАЗНЕСЕЊА

7 replies »

 1. Od smrti patrijaha Pavla pa na ovamo ,Jezuiti u SPC i državnim organima krenuli su svim mraćnim silama na pravoslavlje,idu tako daleko da su krenuli i u vatikan i Hrvatsku naneke dogovore,ali ti dogovori se odnose samo na štetu Srbskog naroda i pravoslavaca,nisam vernika ali neznam šta vernici čekaju što ne reaguju i isteraju te demone iz svojih redova.

  Свиђа ми се

 2. Iskreno mi je zao sto ovo nije najobjektivnije vidjenje stvari! Svako moze i treba da podrzava onoga za koga smatra da je u pravu, ali ne treba da se sluzi neistinama da to dokazuje! Pre svega kada su Oci, koje je poslao vladika izasli iz manastira, zatekli su gume izbusene, i mislim da je brat Slavko pogresno (mozda namerno, mozda greskom) obavesten, ili pise u neznanju, jer sam nije bio prisutan, kada se to desilo. A sto se tice brata Miloja (koji je i sam dosta toga u komunizmu stekao, zasta se ovde proziva svestenik iz Pozege) mnogo mi je cudno, moram reci NEVEROVATNO, da se brat Miloje provuce pored policije koja je napravila kordon da bi vladika prosao kolima u manastir, i da se nadje na sred puta i da se okrene ledjima i sedne na haubu kola i to bas onih u kojima je, zamislite sasvim slucajno bio vladika Hrizostom! Brate Slavko ne mogu da Vam verujem jer ovo je dosta cudno!
  Dobro mi je poznato da su mnoga sretstva informisanja objavila da se desavanja u manastiru Vaznesenju komplikuju i da ima nereda, ali mozda nisu objavila onako kako bi ste Vi brate Slavko zeleli! Cak sam i licno video Vas interviju na televiziji i moram Vas ovom prilikom pitati, jer mi je stvarno nejasan pojam koji ste u Vasem objasnjenju nastale situacije upotrebili a zove se “ Eko-komunizam“!

  Свиђа ми се

 3. U poslednje vreme dani ce se skratiti, na taj nacin sto ce se oni ubrzati, a mnogi dogadjaji nevjerovatno brzo odvijati. Srbi su danas svedoci i ucesnici mnogih dogadjaja poslednjih dana koji trebaju da nam pokazu put kojim trebamo kao narod i pojedinci da idemo u ovom prolaznom zemaljskom zivotu da bi nasledili zivot vecni. Dogadjaji u manastiru Vaznesenju samo potvrdjuju poznatu narodu izreku da „ne padne snijeg da pokrije brijeg, nego svaka zvijerka svoj trag da pokaze“. Sada se najbolje vidi „ko je vjera, a ko je nevjera“ jer Gospod nas opominje i uci da cemo slebdenike Antihrista „po djelima poznati“!

  Свиђа ми се

 4. Da li neko može da nabroji poimenice koji su sveštenici iz Čačka i okoline bili nasilni gore? I koji su dolazili radi toga da ispune tu jezivu naredbu Hrizostomovu a ne da smiruju policiju i razjarene vukove u mantiji?. Treba da znamo od koga da uzimamo blagoslov i da ga primamo a od kojih nikako dok se javno ne pokaju za nedela koja počiniše u svetinji ovoj i ko zna kuda još.

  Свиђа ми се

  • Brate Milane verujem da si pobozan i bogobojazljiv covek i da Ti je spasenje najbitnije! Molim Te kao Brata da razmislis o tome sto pricas, jer je opasno i ima ogromne posledice! Razmisli dobro i poslusaj sta su rekle Sestre iz manastira Vaznesenja o razlozima sto odlaze od vladike Hrizostoma! Citiram brata Slavka: Zato sto se on ( vladika Hrizostom) nije ogradio od Patrijarha ! Imam veliko postovanje prema ocu Venijamini i smatram ga jednim od najboljih i najozbiljnih monaha nase Crkve! Otac Venijamin postuje i Patrijarha i episkopa Hrizostoma, da necu slucajno i njega da odbacim zbog toga ( ne daj Boze)! Svako ko je u liturgijskom opstenju sa bilo kojim od nasi Episkopa je osudjen u ovom tekstu mati Jelene! To znaci da svako ko je ostao odan Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi i njenoj jerarhiji je ekumenista i treba ga odbaciti! Tu mislim i na druge Pravoslavne Pomesne Crkve koje opste sa Patrijarhom!!! Dobro razmisli brate Milane sta ste ovde napisali jer dubok jaz pravite!

   Свиђа ми се