АУТОРИ

Н. Алексић: ОСНИВАЊЕ „ОСЛОБОДИЛАЧКЕ ВОЈСКЕ ВОЈВОДИНЕ“


ОСНИВАЊЕ „ОСЛОБОДИЛАЧКЕ ВОЈСКЕ ВОЈВОДИНЕ“

 

2 јун 2012, ФБР

Пише: Никола Алексић
Сепаратисти у Војводини осокољени останком на власти, на коју су дошли гажењем изборне воље народа, поново дижу главе по налогу својих ментора из страних амбасада. Добијени налози се морају извршити, јер су за то ови издајници дебело плаћени или жестоко уцењени извршеним неделима против народа коме су били на челу.
Пошто нису успели усвајањем предлога тзв Статута АПВ, чиме би се Војводина тренутно одвојила, а НАТО поставио на Сави Дунаву, ментори су се одлучили на резервни план који предвиђа изазивање међунационалних сукоба већих размерапотез. Први такав покушај је изведен у Стапару општина Сомбор, пре две године када је у последњој ноћи маја месеца између 22.00 и 03.00 часа на месном гробљу сршено 714 надгробних споменика, али на православном гробљу! Налогодавци нису знали да Стапар нема католичко гробље, па су за оно удаљеније гробље сматрали да је католичко. Иако је на надгробним споменицима пронађено чак пет различитих врста отисака прстију, полиција је за одговорну особу прогласила једног умоболника који је у време вандализма лежао на неуропсихијатријском одељењу сомборске болнице. Потом је полиција обишла све сомборске информативне медије и забранила да се о том промашају плаћених злочинаца даље пише, а општинска управа повукла своју понуду обештећења сродницима покојника чији су споменици поломљени.
Ником посебно се не мора објашњавати да би рушење католичког гробља изазвало осуду целог света и појаву мировних трупа ради одбране ,,угрожених,, националних мањина у Војводини.
За наставак плана изазивања међунационалних сукоба изабран је Темерин, националистичко упориште војвођанских мађара, где је пре десетак година један србин набијен на колац од чијих последица је на крају и умро. Тако је почело и на Косову када је онај несрећник набијен на разбијену флашу. Овог пута су изабрани хулигани који су прошле године по налогу својих ментора претукли неколико ученика српске националности у циљу изазивања реакције српске стране.
Сматрајући такве акције недовољне, налогодавци изазивања међунационалних сукоба у Војводини налажу извршиоцима радова прикривенима у Културном омладинском центру да крену у освајање војних објеката и сукоба са војском. Војска се после дугог нећкања ипак одлучила да поврати свој објекат, бившу касарну М. Тита у Новом Саду, рачунајући да ће је моћи заменити за повећи број својих кадрова који су 1991. године издали народ и државу. Сада по Новом Саду круже приче да Културни омладински центар поново планира освајање исте касарне и сукоб са војском.
Да би налогодавци разбијања Србије и одвајања Војводине од матице убрзали своје жеље, пре десетак дана је у Новом Саду промовисана Ослободилачка војска Војводине. На рубном делу града продефиловала је група од двадесетак (старијих) особа обучених у маскирна одела и заклоњеног лица носећи у рукама ланце на чијим крајевима су биле металне кугле. Наводно су тражили неке навијаче ФК Црвене звезде. У исто време њихов директно надређени шеф кочијашких манира и опасних намера се оглашава у јавности изјавом да није време за екстремизам, јер може да изазове српску реакцију (Србије).
Зато овим упозорењем постављам директно питање полицији Новог Сада, МУП-у Србије, директору полиције, начелнику Војске Србије, новоизабраном председнику Републике Србије; докле ће се дозвољавати отворени покушаји разбијања Србије и изазивања грађанског рата у Војводини? Зар ико нормалан не види куда ово жмурење пред отвореним сепаратизмом води? Зар мислите да ћете бити бити поштеђени, да ће вас налогодавци моћи заштитити од народног гнева када се почне проливати крв по Војводини?
Освестите се док је време, ове сценарије смо већ искусили, одавде нема одступнице.

15 replies »

 1. Повратни пинг: Анонимни
 2. E dosta mi je ovakvih stvari, iskreno nisam ni procitao, zivim u vojvodini i mislim da onaj ko je ovo pisao nije ni svestan da podstice tu istu netrpeljivost protiv koje se bori, sta nas bre svadjate i pravite haos. Pa mi ovde u vojvodini nikakvih problema nemamo, naprotiv lepo zivimo i slazemo se jedni s drugima! Prestanite vise s tim!

  Свиђа ми се

 3. Živin u Novom Sadu i krećem se po čitavoj okolini i okolnim mestima u kojima žive razne nacionalnosti. Za 40 godina nisam primetio lično ( što ne znači da ih nema sporadično/ nikakva međunacionalna trvenja. Čak mislim da smo po maloo skoloni kada se desi neki običan incident između mladića uzrokovan devojkana ili nekim drugim nevažnim razlogom, samo ako su različite nacionalnosti, odmah to podvodimo pod nacionalnu mržnju i netrpeljivost. Ja rekoh na osnovu ličnog iskustva. Ne izražavam sumnju u pročitano, ali mi je neverovatno da se ovakve stvari dešavaju pored mene a ja da ih ne vidim. Pa od koga to Vojvodina treba da se oslobađa, pobogu. A sigurno znam ne samo Vojvodina, već i Srbija pa i ostale zemlje regiona treba da se oslobode kretena i budala koji ih vode i kroje kapu kako bi narod već jednom mogao da živi normalno i posveti se radu i priča viceve a ne samo da razmišlja kako da preživi i melje praznu slamu o politici na koju ne može da utiče.

  Свиђа ми се

 4. genocidna tvorevina reci cede jovanovica sramotame ubi istoga smo prezimena liga socijaldemokrata canak cudo politicara demokratski je svako odcepljenje nevladine organizacije svi vatru pale danam himnui grb uniste bogu hvala dosoje domacin na celo drzave sada mirno dolazim u zemlju dijaspora je samostalna znacajna zbog svog kapitala sramota nasi profesori tako izjavljuju mismo beznacajna nacija bognam je svedok.

  Свиђа ми се

 5. Поштована Радо, Ваша неинформисаност се граничи са глупошћу, на то имате право које Вам нико не ускраћује, нити може ускратити. Али немате право да мени или било коме другом ко се потпише пуним именом и презименом са познатом адресом и јавном функцијом, приписујете злу намеру, изношење неистине и ОПАСНО поигравање безбедносном ситуацијом у Војводини на основу Ваше неинформисаности. То већ представља елементарну некултуру, да не кажем безобразлук. С поштовањем, Никола Алексић,

  Свиђа ми се

  • 1.Ja svoj identitet ne krijem.
   2.Imam pravo da dam komentar i donesem zaključak.
   3.Priznajem samo argumente-iznesite ih.
   4.Iza svog komentara slovim imenom i prezimenom i ostalim zahtevanim podacima.
   5.Rodjen sam u Srbiji, živim u Srbiji i ostajem u Srbiji!
   S poštovanjem-Rada Vuksanov!

   Свиђа ми се

   • NEINFORMISAN -NA SI ! NE PLJUJ PO GOSPODINU ALEKSICU ,ON GOVORI ISTINU I BORI SE PROTIV SVAKOG ZLA KOJE NAS SNASLO.kADA TI OVI VOJV.SEPARATISTI DODJU NA PRAG DA TE TERAJU IZ TVOJE KUCE SAMO JER SI SRBIN ,ONDA CE TI KASNO DOCI IZ D….. U GLAVU !

    Свиђа ми се

 6. Хвала Никола!

  Слутимо ми то одавно. Рација се не заборавља. РСК, БиХ и Косово се не заборављају. Не заборавља се ни „Милосрдни анђео“.
  Давно виђен сценарио комадања Србије, српских етничких простора, крвопролића, геноцида и егзодуса по налогу Амрике, Енглеске, Немачке и Ватикана.
  Из редова психопата и социопата се лако регрутује критична маса провокатора.
  Онда дође Си-Ен-Ен да свету пошаље инцениране лажи, па интернационализација и на крају директна интервенција НАТО-а.
  А ова политичка квази елита и јесте изабрана или самоизабрана, свеједно, а затим од поменутих налогодаваца верификована управо да се прави слепа и глува док се сваки чин сценарија одиграва без икаквог ометања.
  Типично намештена утакмица јер се одбрана једног тима склања да и инвалид може постићи гол, а ако не успе, онда ће давати аутоголове…

  Свиђа ми се

 7. Za ove dogadjaje prvi put čujem. Živim u nepostednoj blizini Temerina i verujte da čak ni u kontekstu priče nisam čuo za takozvano nabijanje na kolac a kamoli za formiranje oslobodilačke vojske Vojvodine. Smatram da autor teksta daje netačne informacije i da se OPASNO poigrava sa bezbednosnom situacijom u Vojvodini. U Temerinu se upravo održava tradicionalna pasuljijada koja okuplja veliki broj ljudi različitih nacionalnosti i veroispovesti i nije zabeležen ni jedan incident koji bi dao signal netrpeljivosti i mržnje. To Vam je originalan pokazatelj političkog i medju nacionalnog stanja u Temerinu i demantuje tvrdnje pomenutog autora – čak šta više sumnjam u dobronamernost autora!!!

  Свиђа ми се

   • Žao mi je što na takav način shvatate i prezentujete stanje u neotudjivom delu Srbije! Ako niste znali Rada je staro muško ime i karakteristično je za ovo područje. Naravno koristi se i u imenicama ženskog roda isto kao i Sava-predpostavljam da ste to znali! Voleo bih da g.Aleksić detaljnije napiše o takozvanom nabijanju na kolac u Temerinu (KADA SE DESILO I KO JE ŽRTVA-IME I PREZIME)…

    Свиђа ми се

 8. О овом ја стално говорим али ме сви због тога нападају
  1. Издајници и унуци мађарских и усташких фашиста ме прозивају да сам фашиста
  2. Срби ме пљују јер се по њима одричем „српског војводства“ ако само споменем укидање АП ! А она је одавно укинута !

  Свиђа ми се