ДЕШАВА СЕ...

„Blitz Krieg“ против Грађана Србије


Отворено писмо дневним новинама „Блиц“ и власнику овог листа швајцарској компанији Рингиер

09.06.2012. извор: narod.rs

Ма колико ми правила културног понашања налажу, не могу и нећу вас ословити са „Поштована господо!“.

Предалеко сте ви од тога, а највероватније, а поготово ако наставите утабаном стазом презира, и бахатог понашања према нама Србима, односно Грађанима Србије, нећете никада ни досећи тај ниво.

У данашњем броју (од 8. јуна 2012. године) ваше новине су направиле још један атак на здраву памет и Грађане Србије, носиоце највише политичке функције у земљи која је по Уставу демократска.

На насловној страни сте објавили текст у којем  крупним словима пише:

ПРОЋЕРДАЛИ СМО ПЕТ МИЛИЈАРДИ ЕВРА ОД ПРИВАТИЗАЦИЈЕ

КОЈИ ТО „МИ“?!

МИ ГРАЂАНИ СРБИЈЕ?!

ИЛИ ВИ ИЗ „БЛИЦА“  И РИНГИЕРА?

Учинили сте дрску клевету и обману јавности, стављајући у исти кош са вуцибатинама које по Србији глуме државнике већ више од две деценије и које су заправо проћердале те милијарде и нас Грађане Србије, чију су имовину ти политички гангстери распродали и потрпали у своје џепове и џепове својих пајтоса из разноразниох „фирми“ и „пројеката“.

Консултујући се са адвокатом, сазнао сам да би тужба против вас, а за очигледну клевету и обману највероватније била одбачена у нашим засадашњим псеудосудовима, на чији рад имају примедбе не само Грађани, него и ЕУ.

То је само још један разлог више због којег ћемо 6. октобра ставити тачку на владавину издајника демократије, Србије и самог имена људског.

Што се вас , који сте одговорни за ову клевету и обману тиче, ја као Грађанин Србије, а сигуран сам и милиони оних који мисле као и ја, очекујем да дневне новине  „Блиц“ најкасније за 15 дана од дана објављивања овог писма, које је достављено и „Блицу“, објаве , и то на насловној страни, ИЗВИЊЕЊЕ ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ.

У том тексту ће навести како ствари заиста стоје и нас Грађане Србије ИЗУЗЕТИ из састава оних који су „проћердали пет милијарди евра од приватизације“.

Ако  то не ураде, како дневним новинама „Блиц“, тако и Рингиеру гарантујем да ћемо после 6. октобра, уз помоћ нове, Грађанима Србије окренуте државе, учинити све да овај атак на Грађане Србије не остане некажњен.

Одговорно руководство  дневних новина „Блиц“ ће  бити изведено пред Суд части, нови заиста народни и коректни судови ће уважити све основане тужбе грађана против описане клевете и обмане, а слободно нека очекују да ће их бити неколико милиона, и донети пресуду која ће Рингиер коштати толико да ће му најбоље бити да се чисти из Србије, али ни то га неће спасити од исплате материјалних износа који ће премашити вредност фирме.

Зато би најразумније било објавити ИЗВИЊЕЊЕ.

Необјављивање ће бити доказ више да је реч о нападу на Грађане Србије.
Последице иду ономе ко је показао додатну дрскост чином изостанка извињења.
А ако одговорни мисле да је спас у неверици, подсетио бих их на једну изреку која каже. „Неверица је најбоља опрема плена“.

Толико.

Драган Атанацковић Теодор,
социолог и антропопсихолог, Србин и носилац највише политичке функције, функције Грађанина Србије

2 replies »