ДЕШАВА СЕ...

Брука: Старцу плене имовину због 129 динара!


Судски извршитељи упали су ми у стан на Цераку и рекли да ће однети све што имам због дуга за одржавање станова

13.06.2012. Курир, аутор: Дијана Тадић

Душан: Не дам паре и готово!

БЕОГРАД – Не дам и тачка!
Душан Таталовић (83), кога је пре 16 година тужила Војна установа за одржавање зграда и станова због спорног дуга од 128,99 динара, каже да неће да им плати из принципа. Чак и кад су му судски извршитељи закуцали на врата, Душан је остао одлучан у намери да из џепа не извади своту за коју и сам каже да је „сића“.

– Упали су пре два месеца с полицијом. Пописали су све ствари и рекли да ће ми доћи и однети све што имам. И све то због 128,99 динара?! Срам, срам, ма три пута их срам било! Од 1996. године гањам се с Војном установом и још неће да ме оставе на миру. Тврде да им нисам платио накнаду на име одржавања зграде и станова, што није тачно. Замислите у овим годинама да ми све одузму – љутито нам прича Душан.

Због једног евра прете му одузимањем имовине

Он је био је председник скупштине станара у Земуну кад је с Војном установом потписао уговор о одржавању стамбене зграде у којој је тада живео.

– Ова установа никада није обавештавала скупштину стамбене зграде о средствима која су станари уплаћивали за одржавање. Ја сам новац редовно уплаћивао у динар, а кад су се у згради дешавали највећи кварови, то су станари плаћали из свог џепа. Иако је у уговору писало да су надлежни из Војне установе дужни да то регулишу, они никада, али никада нису реаговали. Ништа их није занимало, а сад хоће све да ми узму. Све је то чиста корупција, а ја не дам паре и готово – категоричан је Таталовић.
Због једног евра прете му одузимањем имовине Због једног евра прете му одузимањем имовине

Министарство: Дужан је!

Из Министарства одбране рекли су нам да је Војна установа поднела две кривичне пријаве против Душана због неплаћања редовног одржавања стамбене зграде у Земуну.
– Први износ је 128,99 динара, а други 3.226,38 динара. Таталовић није измиривао обавезе према Војној установи у периодима од новембра 2002. до августа 2005. и од јануара 2011. све до данас – рекли су из Министарства.

Туже Душана, а пуштају лопове

Душану плене имовину због дуга од 128,99 динара, а по Кривичном закону за крађе испод 15.000 динара се не одговара, о чему је Курир већ писао. Наиме, таква недела сматрају се „ситним делом крађе, утаје и преваре“. Онај ко их почини не гони се по службеној дужности, него по приватној тужби.
– Да бисмо поднели пријаву против оваквих лопова, неопходно је да жртва буде преварена за више од 15.000 динара – кажу у полицији и додају да су они дужни да оштећеном дају податке о ситном лопову како би знао кога да тужи.

2 replies »