ДРУШТВО

Драган Атанацковић Теодор – Како од бескорисних направити корисне?


Како од бескорисних направити корисне?

јун 19, 2012
Драган Атанацковић Теодор

 Да су политичари Србије бескорисна, па и штетна појава, требало би доказивати само недоказанима. А за тако нешто немам ни воље ни времена.

Откако је  народна иницијатива, односно подухват под именом Народни Одговор презентован јавности, све је више оних који се јављају на сајт Народни Одговор, као и нову друштвену мрежу Сабор Срба и пријатеља Срба, поздрављајући предлог да се 6. Октобра одржи Општенародна Скупштина, на којој ћемо коначно Србију померити са дна на које су је „винули“ ни српски ни политичари у последњих двадесетак година.

Уз подршку и потврде да ће присуствовати том догађају, многи износе и предлоге шта урадити са онима који су глуматали државнике, са политичарима које ћемо листом лустрирати, а нарочито с а челницима тих криминогених организација под лажним именом „политичке странке“.

Из разумљивих разлога, већина, огорчена на њихове „учинке“ би ту скупину најрадије видела у затвору, а неки би да се ствари не заврше само на затвору и одузимању опљачкане имовине, него да један број баш агилних упропаститеља Срба и Србије заврши и на вешалима.

Моје и мишљење једног броја Грађана Србије који су се придружили подухвату Народни Одговор је да би те штеточине и бескориснике требало  послати на друштвено корисне радове, како бисмо надокнадили и то добар део средстава којa су појели ти скакавци.

На следећој слици је приказан један могућ пример доброупотребе  оних који ће после 6. Октобра напустити све званичне функције на којима су се незаслужено налазили. То је, наравно, само једна од могућности да се окористимо од бескорисних, има их још.

____________

Рођен 2. марта 1954. године, завршио социологију на Филозофском факултету у Београду, 2000-те основао антропопсихологију, прву егзактну хуманистичкуи науку, бави се личним и пословним конаслтингом, укључујући и политички консалтинг, не припада, нити је припадао иједној политичкој партији која је владала у Србији после пада комунизма, аутор Опције Опстанка, која представља складну комбинацију непосредне демократије и меритократије, односно владавине стручњака, иницијатор Народног Одговора, асоцијације свих који се залажу за нови систем, односно Србију без политичара. Србин и носилац највише политичке функције у Србији, функције Грађанина Србије