АУТОРИ

Американци критикују „људску трговину“ у БиХ- у којој су и сами до недавно учествовали- ФБР износи доказе!!!


ФБР КОМЕНТАР:

СРБски ФБРепортер, 20 јун 2012, М. Новаковић

Наша редакције је у поседу документа који показује сву „хипокризију“ и дволичност америчке администрације, нарочито по питању Балкана. У наставку овог чланка ћете имати прилоге да прочитате оригинални чланак агенције Танјуг, у коме се „аналитички образлаже“ наводно  америчко „душебрижниство“ над судбином хиљада, ако не и десетине хиљада младих жена, и деце, које је снашла зла судбина рукама, углавном бошњачких и шиптарских мафијаша „трговаца белим робљем“,  на територији БиХ и Косова…

Но, пре него прочитате тај прилично стерилни чланак који садржи најновије саопштење америчког Стејт Департмента, ми ћемо вам овде предочити документ Америчког конгреса и Министарства одбране, који недвосмислено доказује да је трговина људским робљем у БиХ и на Балкану, не само била добро позната америчким окупационим трупама у последњих десетак година, већ да су и сами у њој учествовали директно, или индиректно…

Следи извод из тог документа који се односи на горњу тему, оригинални документ је „пдф“ формату, величине 25 страница, и налази се у нашој архиви:

——————————-

September 21, 2004

 Statement of Joseph E. Schmitz Inspector General of the Department of Defense

Before the House Committee on Armed Services and the Commission on Security and Cooperation in Europe on Implementing the Department of Defense “Zero Tolerance” Policy With Regard to Trafficking in Humans

Изјава Џозефа Е. Шмица, Главног инспектора америчког Министарства одбране…

Пред „Горњим комитетом“ америчког конгреса задуженог за војна питања, и испред Комисије за безбедност и кооперацију у Европи, везано за имплементацију политике „нула толеранције“ Министарства одбране, у вези „трговине људима“ 

“In Bosnia-Herzegovina and Kosovo, we found negligible evidence that members of the U.S. Armed Forces were patronizing prostitutes or were engaging in any other activities that support human trafficking…”

„У Босни и Херцеговини и на Косову, ми смо нашли неоспорне доказе да су припадници Америчких оружаних снага користили услуге „проститутки“, или учествовали у другим активностима које су биле у функцији трговине људима…“ (21 септембар, 2004, Вашингтон)

ФБР превод

—————————————

НАПОМЕНА РЕДАКЦИЈЕ- ОВО ЈЕ ВЕОМА ОЗБИЉНА ИМПЛИКАЦИЈА АМЕРИЧКИХ ОРУЖАНИХ СНАГА У КРИМИНИАЛНИМ АКТИВНОСТИМА У ОКУПИРАНИМ ОБЛАСТИМА ПОД ЊИХОВОМ КОНТРОЛОМ И НАВОДНОМ „ЗАШТИТОМ“-  КОЈА НЕДВОСМИСЛЕНО УКАЗУЈЕ ДА СУ АМЕРИЧКИ ОКУПАТОРИ ДИРЕКТНО ПОДРЖАВАЛИ „ТРГОВИНУ ЉУДИМА“ У БиХ И НА КОСОВУ. ТИМ ПРЕ ШТО ОВА ТВРДЊА ДОЛАЗИ ИЗ УСТА ГЕНЕРАЛА ШМИЦА, ГЛАВНОГ ИНСПЕКТОРА АМЕРИЧКИХ ОРУЖАНИХ СНАГА, И СА ИСТОМ СУ СВОЈЕВРЕМНО БИЛИ  УПОЗНАТИ НАЈВИШИ АМЕРИЧКИ ПОЛИТИЧКИ И ДРЖАВНИ ОГРАНИ…

——————————————–

20.06.2012 11:27 танјуг

БиХ – извор и дестинација сексуалног траФикинга

БАНЈАЛУКА – Босна и Херцеговине (БиХ) је извор, дестинација и транзитна земља за мушкарце, жене и децу изложене сексуалном траФикингу и присилном раду, а њене власти нису исказале конкретна побољшања у борби против траФикинга, наводи се у извештају америчког Стејт департмента.

Жртве из БиХ изложене су сексуалном траФикингу и присилном раду у Азербејџану, Словенији, Хрватској, Шпанији и другим европским земљама, док су унутар БиХ томе изложене жене и девојке са ових простора, али и из Украјине, Албаније, Србије, Косова и Немачке.

Девојке из БиХ, посебно Ромкиње, као и оне из других земаља региона изложене су траФикингу због присилног или рада у домаћинствима, преносе бањалучки медији.

Организоване криминалне групе, наводе стручњаци, приморавају да просе значајан број ромских дечака и девојчица, од којих неки имају четири године. Невладина организација пријавила је да кријумчари децу, од којих нека имају 12 година, излажу сексуалном траФикингу путем уцене, групног силовања и присилном конзумације дроге.

БиХ се, наводи Стејт департмент, налази у такозваном „другом низу“ и чини приметне напоре да би спријечила кршења закона против траФикинга али не испуњава потпуно минималне стандарде неопходне за његову елиминацију.“Власти БиХ током 2011. године нису успеле да искажу задовољавајући напредак у напорима за кривично гоњење и заштите, делом због недостатка политичке подршке за антитраФикинг активности и НВО, а у том периоду није било ни буџета на нивоу заједничких институција“, истакнуто је у извештају, преноси Срна.

У Стејт департменту наглашавају да власти БиХ нису покренуле кривични процес против ниједног званичника због саучесништва у траФикингу што, према оцени локалних стручњака и извештају невладиних организација, значајно отежава свеукупне владине напоре против траФикинга.

Tоком 2011. године откривено је да је више од 42.000 одраслих и деце у свету било приморано на проституцију, рад, ропство или оружани сукоб.Стејт департмент подсећа да је током 2010. године широм света идентиФиковано више од 9.000 жртава.

4 replies »

 1. Hvala za vas artikal o trgovini ljudskoga mesa pod BLAGOSLOVOM americke administracije i njihovoi saucesnika ( Evropske Unije i „evropskoga“ parlamenta ! ).
  OD VREMENA „KAMENOGA DOBA“ DO DANAS nije bilo tako vrhunskoga kriminalnoga ujedinjenja kao Administracije Ujedinjenih drzava amerike, njihove armije „NATO“ -a sa njihyovim saucesnicima !: UZAS APSOLUTNI !
  Jos jedanput veliko HVALA,
  Vas redovni citalac,
  Thomas D.

  Свиђа ми се