Анализа

Иван Ивановић, НАШИ – Ко нас је продао на Видовдан 2012?


Ко нас је продао на Видовдан 2012?

30.06.2012.
Извор: ФБ Иван Ивановић, СНП НАШИ

Насиље које се догодило на Видовдан од стране шиптарске полиције према Србима који су дошли на српски Космет је по свој прилици одрађено уз прећутни благослов српских политичара, а чини ми се и појединаца из СПЦ.

Изнећу пар чињеница које у најмању руку упадају у очи, а то је да по самом уласку наших аутобуса у Косовску Митровицу, и док смо се спремали да кренемо у покрет почели су да нам деле летке Рашко Призренске Епархије како се треба понашати на Газиместану, између осталог је писало да се не смеју уносити заставе покрета, странака, да се не сме скандирати, седети, и „ваљати„ по трави, и још пар небулозних упустава.

По доласку у Грачаницу већ су почели шиптарски полицајци да нас пресрећу да скидамо мајце, међутим пошто то нису били припадници специјалних јединица, нису смели да крену у обрачун или скидање мајица, али се видело да ће доћи до инцидента.

По доласку на Газиместан, све је кренуло по сценарију који је писао на летку који смо добили, почела је забрана уношења националних облежја, и из оправданих разлога доводим у сумњу да је неко из Епархије Рашко Призренске знао шта ће се догодити, и да су добили упозорење од шиптара, или је неко и сам био умешан.

Друго, власти у Београду, односно службе безбедности су се данима распитивал ко све иде, и инциденти на Космету си били одличан начин да нас се свих реше тако што ће нас шиптари побити, одосно циљ читаве акције је био да нас излажу константним понижењима, како би ми реаговали, а они на нас отворили оружану паљбу, што се и десило.

Треће, зашто СПЦ није из свих епархија организовала аутобусе верника на Космет, којих је било заинтересовано на хиљаде, и да ли Космет бране само у својим проповедима и посланицама, зашто Патријарх и Владике нису стали на чело својих верника који су пребијани на Газиместану због ношења српских обележја, и наглас се питам да ли је то православно и хришћански.

Сви мо који смо били тај дан на Газиместану осетили смо бес и горчину, не због терора који се врши над нама, него због немогућности да се реагује, осетили смо да смо постали улог у политичким играријама политичара из Београда и Приштине.

Доста нам је политиканата у Србији који се бусају у прса за Космет, а када је густо се не појаве, а Патријарх и Владике треба да се потсете су део народа, и морају да буду са својим народом и када нас бију, скидају, муче, а не да нас стишавају када скандирамо српским херојима, и да се брину да ли ће ко и како седети на Газиместану.

Све ово пишем као верник СПЦ, јер ми је дозлогрдило да слушам празне проповеди, и читам посланице, зато идућег Видовдана нека све владике организују аутобусе из својих епархија, нека сви политичари активирају своје страначке машине и дођу на Газиместан, нека се потврде конкретним делима љубави према сопственом народу, а не празним причама фарисејским.

Догодине на Газиместану!

Иван Ивановић

СНП НАШИ

5 replies »

 1. КОСОВО И МЕТОХИЈА ЈЕ СВЕТА ЛАЗАРЕВА СРПСКА ЗЕМЉА, СВИЂАЛО СЕ ТО ИЗДАЈНИЦИМА СРПСКОГ НАРОДА ИЛИ НЕ!
  ФУКАРЕ УСТАШКЕ, НЕЋЕ НИ ВАША ДО ВИЈЕКА!

  Свиђа ми се

 2. Брате Иване,браћо из СНП Наши,

  Годинама пратим ваше активности и за многе имате моје симпатије,али ми се многе ствари код Вас не свиђају. За много шта сте у праву,али за много више нисте у праву.

  Ја задњих пар година сваке године идем на Видовдан и дајем себи за право да изнесем своја запажања.
  Летак који је дељен по мени је сасвим ок,јер понашање појединаца на Газиместану је за мене огавно. Понашају се као на првомајском излету онако на трави,пију пиво у неограниченим количинама,бацају смеће и од светог места праве ђубриште,па пијани скандирају глупости.
  Против сам и страначких застава,јер Газиместан није место за маркетинг и позирање па да се већ данас расправља кога је из које организације било више,већ сви треба да се окупимо само око једне заставе,наше мајке Србије. по мени треба да носимо само наше српске заставе и мајце,а не навијачке и страначке.
  Значи на газиместану треба да се скупимо да одамо почаст нашим славним прецима а не да пијемо пиво и правимо ђубриште. Коме је до пива и излета зашто уопште долази на то свето место?

  Прекјуче је било срамотно мало Срба,и овде си потпуно у праву,СПЦ и држава МОРАЈУ да организују бесплатан превоз из сваке општине ко жели да иде. Искрено било ме је срамота када сам видео колико нас је мало,по мојој процени 3-4 пута мање него прошле године. Значи заказали су они који редовно долазе,који је разлог могу само да нагађам.

  Потпуно си у праву,гаде ми се више сви они који се бусају у Српство и Косово,а нема их у Грачаници и Газиместану,него прослављају у Крушевцу или ко зна где другде. Родољуби само када треба да се огребу за који глас и привилегије које из тога произлазе. Државна прослава мора да је на КиМ а не у Крушевцу,то је моје мишљење.

  Оно што се све издешавало прекјуче треба да нам буде велика опомена и из тога треба да изађемо пре свега паметнији,како би добили овај рат и изпунили завет кнеза Лазара.

  СРБИЈА ЈЕ ВЕЧНА ДОК СУ ЈОЈ ДЕЦА ВЕРНА! ДОГОДИНЕ НА ГАЗИМЕСТАНУ!

  Свиђа ми се