АУТОРИ

БУЂЕЊЕ СРПСКОГ НАРОДА- Случај ”Кадија”: Цвијет црногорског шовинизма у бестидној и бесудној земљи…


Случај ”Кадија”: Цвијет црногорског шовинизма у бестидној и бесудној земљи

ПОНЕДЕЉАК, 30 ЈУЛ 2012 13:23 СЛАВИША ЧУРОВИЋ
ИН4С

Има једна земља, Црна Гора, то је држава која је носила барјак слободе кроз вјекове. Има један народ, једноплемени, који је живио у њој некад, сваком пружао руке, бранио се и одбранио за слободу и част, за вјек и вјеков био овјенчан слободарским духом и поштовањем.

Био је једном народ у овим брдима, који је са својим митрополитима и поповима, са исуканим сабљама чувао достојанство и право да живи у слободи. Био је то народ који се није хтио у ланце везати, који није никада одбио да буде први у ватри и први у воид зарад части, чојства, јунаштва и поштења.Дошао је, међутим 21. вијек. У тој држави данас не дају дјеци да једу и плате ако су Срби! Докле смо дотјерали, Бого мој! У Његушима Владике Рада, Срби не могу да једу! Срби не могу ни да гледају преносе својих, ТВЦГ неда! Срби немају заставу, немају химну, Срби не могу да се запосле, Срби су грађани другог реда! У Црној Гори ! У лучи слободе народне и СРПСКЕ.

Да ли да се колективно иселимо и олакшамо пројекат македонизације Црногораца и наше земље? Хоћемо ли да их пустимо да уживају у свом малом обору, у својим измишљеним величинама, у својим лажима од историје, у својим фашистичким, насилничким покушајима да нас измијене, а ако не нас макар нашу дјецу да промијене и доврше уништавање једног поносног народа једном за свагда?

Или преузмемо ствари у своје руке, боримо се и не одустајемо никад. Јер…

Ово је наша земља, резервну немамо, ово су наше куће, друге немамо, ово су наша презимена, других немамо, ово су наша дјеца, другу немамо…ово је наш проблем, других имамо, али је овај најважнији.

Јер није тај Кадија, који по презимену зна шта је, судија, већ су други дозволили да он има помисао, а камо ли право да то уради и да тако суди дјеци и мајци и једној монахињи… То су медији, власт, судство, то је пропаганда лудила довела до овога.

Перфидно, лажно, болесно, обијесно, надмено, малограђански, ситносопственички, мудро, бестидно, ласцивно, лудачки, диктаторски су сви они који се питају довели до овога. Брата да мрзиш, туђину да се клањаш, удворички да се осмјехујеш, да се свима улизујеш, без стида и срама.

Те ово није бесудна земља. Ово је сада без стида земља. Па нека им је срећна. Свима који је подржавају такву. Али док има ЈЕДНОГ Србина из Црне Горе, неће имати мирног сна. Неће, јер знају да макар неко зна за њихову лаж, за њихов пројекат лажи, а то је већ прва мала побједа.

До једне, опет коначне, јер точак историје се окреће, па ко би горе сад је доље, а они то знају. Нема више узбрдица после овог Кадијиног случаја. Остала је странпутица, прво морална, а онда сваковрсна, иако ће и ово да покушају да ставе у обланде, као појединачан примјер неке будале, али та странпутица је почела дефинитивно.

Колико ће трајати силазак зависи само од нас. Али и од Бога. Нешто и од њих. И Запада. Али и Истока, све више! Од истог оног према коме смо вјековима окренути и одакле је дошла ова наша вјера, коју хоће да баце под ноге.

4 replies »

  1. Невероватно како људи лако падају на ову јефтину провокацију милогорског режима и одма све најгоре о црногорцима. Нажалост превише је лакомислености.

    Свиђа ми се

  2. Веома велики број људи у власти мисли на Црну гору је свесан да у неком новом предгласавању можем поново бити заједно, што њима не одговара и једини начин да до тога не дође је стварање сто висе прорачунате мржње,што висе сукоба а и нажалост сто висе крви.

    Свиђа ми се