Америка

Сирија у Алепу ухапсила генерала турске војске!!!


 Сирија у Алепу ухапсила генерала турске војске

5. Август 2012. nsnbc
Техран (ФНА) – Сиријска армија је саопштила да је управо ухапшени турски генерал који је командовао терористима који покушавају да преузме контролу над градом Алепо.

Према информисаном извору из Сирије, турски генерал је ухапшен током сукоба сиријске армије са терористима у Алепу.

Новински извештаји говоре да је турски генерал је одведен у Дамаск ради даље истраге.

Раније, турски медији су известили да је Сирија привела 40 турских војних официра у различитим деловима те земље, и нагласил да су пропали напори за њихово ослобаљање.

Турска заједно са САД, Саудијском Арабијом и Катаром помаже терористе и побуњеничке групе у Сирији и практично довеле до неуспеха мировну иницијативу УН како би дошло до пада владе председника Асада

Сирија јсе од марта 2011 суочава са немирима – медији извештавају о организованим нападима добро наоружаних банди против сиријске полиције и граничара широм те земље.

Стотине људи је убијено, укључујући припаднике снага безбедности, када су се протестни митинзи претворили у оружане сукобе.

Влада окривљује одметнике, саботере и наоружане терористичке групе за смрт, наглашавајући да су немири оркестрирани из иностранства.

У октобру 2011, мир је коначно обновљен у овој арапској држави након што је председник Асад покренуо реформе у земљи, али Израел, САД и њени арапски савезници напорно покушавају да преко свих могућих средстава доведу земљу у хаос. Тел Авив, Вашингтон и неке арапске престонице разрађују различите сценарије у намери да изазову пораст немира у Сирији.

Новинска агенција Фарс

_____________
Превод на српски: редакција СРБског ФБРепортера

2 replies »