ДЕШАВА СЕ...

Претње „Правди“ због текстова о ХААРП антенама


БЕОГРАД – После серије текстова о ХААРП антенском систему код Барајева који су усталасали српску јавност, „Правда“ се суочила са претњама да се са оваквим текстовима убудуће престане!

07.08.2012. С. Миловановић, Правда

Наиме, новинар „Правде“ и потписник овог текста као и осталих написа о ХААРП антенама и њиховој примени и дејству у Србији али и остатку света, примио је у понедељак око 22 часа позив са сакривеног броја телефона, где му је „пријатељски саветовано“ да престане да прати даље тему ХААРП антена.

– Добри су ти текстови о ХААРП-у, нема шта, али те пријатељски саветујем да баталиш све то и пишеш нешто лакше и мање опасно. Ударили сте у „Правди“ о осиње гнездо овим текстовима о ХААРП-у, а ништа не можете да промените, па зато се боље окани тога док је време – садржај је поруке, која се слободно може окарактерисати и као претња, коју је новинар „Правде“ примио свега неколико сати након текста о дејству ХААРП антена на климу у Србији и утицај на екстремно високе температуре које ових дана владају у нашој земљи.

Ово нису прве претње ни „Правди“ као слободном и независном медију, ни њеним новинарима, који се труде да објективно, истинито и у складу са начелима професије информишу читаоце о свим темама интересантним за јавност, и свакако да нас неће уплашити а још мање натерати да престанемо да пратимо и истражујемо све суштински битно око ХААРП антенског система, а што грађани Србије свакако имају право али и обавезу да знају.

У складу с тим постављамо јавно бившем министру одбране и бившем премијеру владе Републике Србије који су на својим функцијама били у периоду од 2008. до јула 2012. године, питања на које очекујемо одговоре како би све контроверзе, или барем највећи део њих, око ХААРП-а биле отклоњене:

– Господу Драгана Шутановца и Мирка Цветковића питамо:

1. Ко је и по чијем налогу инсталирао ХААРП антенски систем у месту Бељина код Барајева?

2. Ко је издао налог да тај систем ступи у рад 3. маја ове године?

3. Какве користи држава Србија и њени грађани имају од ХААРП антенског система да би тај комплекс био постављен на само 50 километара од српске престонице?

4. Ко је протеклих година био задужен за одржавање и чување овог система?

5. Колико је коштало постављање овог комплекса и ко је сносио трошкове?

Надамо се да ћемо у догледном року добити барем неке, ако не и све одговоре на питања која интересују српску јавност, а уколико бивши министар одбране и премијер Србије немају те информације или никакве везе са ХААРП системом, очекујемо да и то потврде, а ми ћемо све интегрално пренети у складу са Законом о јавном информисању и одговоре тражити на другим местима.

„Правда“ ће наставити и у наредном периоду да истражује све везано за ХААРП антенски систем у Србији али и у свету, са тежњом да своје читаоце али и целокупну јавност упознамо са овим системом о коме се мало, односно готово ништа не зна, у нади да ћемо коначно неке одговоре на бројна питања добити.

8 replies »

  • једном сам у разговору упитао човека „да ли знаш шта све ови раде“ а он ми је одговорио :“има неко ко на то мисли“. када сам га упитао „ко“, он ми је одговорио „па, ти“. ако сваки становник ове земље треба да мисли о свему онда чему плаћамо толику администрацију која нам јаше на леђима која сваке године иде на летовање док поштен радник иде на летовање у просеку једном у десет година.

   Свиђа ми се

 1. Nikola, prouci ove projekte koji su ranije radili u Institutu za Medicinu Rada.Meni su bili sumnjivi i tada, i jedne prilike sam napomenuo jednom od tadasnjih vrhunskih politicara u Ivangradu (posto nije ziv, necu mu ime pominjati) receno mi je da se to ne sme pricati i tu sam morao stati…Donekle pratim tvoje aktivnosti na GMhrani i semenu i pozdravljam tvoje napore. Pozdrav iz Kanade, Dusan Rmus

  Свиђа ми се

 2. sta da kazem na ovo. prvo bih pomislio kolega, da te je to zvao neki od kolega, posto ti je znao broj telefona, da se malo nasali. drugo posto je vest vec objavljena vi ste svoj posao obavili casno i posteno i ne razumem pretnje tipa „okani se corava posla“. u ovoj zemlji moze da se radi sve ali ne sme da se prica nista. sami smo krivi sto smo dozvolili mediokritetima da nam vredjaju inteligenciju. onaj ko ima znanje ne treba nicega da se plasi. to je moja poruka svim mediokritetima.

  Свиђа ми се

 3. Подршка Алексићу. У неком од ранијих чланака о овој теми ја сам препоручио исто: тражити од бивших а и садашњих власти објашњење за инсталрање ХАРП-а. Не вјерујем да је то одбрамбени систем државе па да је то нека тајна. И да јесте за државну безбједност онда би у том случају систем чувала Војска Србије а не полиција. Све је сумњиво.

  Свиђа ми се

 4. Sestedestih godina je je amerika finansirala istrazivanje pod nazivom „UTICAJ INDUSTRIJE NA OKOLNO STANOVNISTVO I ZAPOSLENE U INDUSTRIJIJI“ jedan od takvih projekata je radjen u Ivangradu, a vodio ga Institut za Medicinu rada iz Beograda. Direktor instituta je bio Dr. Mita Savicevic, koji je posle zavrsenog projekta stradao u akcidentu. Saradjivao sam institutom kao upravnik Centralne laboratorije Fabrike Celuloze i Papira koja uposljavala okom 2000 radnika i sluzbenika. Isto sam bio uzorak izmedju 5000 uzoraka za obradjivanje, gde su nam radjenje sve kompletne analize: krv, psihotestovi, lekarski pregledi, i sve sto dolazi u projektu.. Projekat je trajao 5 godina i sve obradjeni podaci su dostavljani americkim institucijama, ciji su strucnjaci dolazili u redovnu posetu i kontrolisali rad projekta. Prica je duga, samo bih uputio zainteresovane na Institut za medicinu rada i mislim da ima jos zivih koji bi mogli otvoriti tu dokumentaciju. Za psihologiju je bila zaduzena, mislim da se zvala Dr. Bisa Matic….toliko za sada, a odgovorni treba da daju odgovor, pogotovu Sutanovac kojemu leze na dusu i 268 milona eura, bar koliko sam ja upozbat…

  Свиђа ми се

 5. САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ О ПРОДАЈИ НЕБА НАД СРБИЈОМ
  Поводом полемике у Народној скупштини о томе коме су ишли приходи од продаје права прелета преко територије Србије, напоменуо бих да би право питање било, које би се морало поставити, јесте, ко је продао грађане Србије да се над њима врше експерименти уживо запрашивањем опасним хемијским једињењима и металним оксидима? То је недвосмислено признао саветник за науку председника САД Џон Холрен када је 15. новембра 2011. године на конференцији за новинаре изјавио да САД то раде човечанству већ 16 година и то данас није више никаква тајна. Да ли је неколико стотина милиона евра довољна надокнада Србији за сушу која је нанела штету пољопривреди од најмање две милијарде долара, што је директна последица запрашивања металним оксидима и другим хемијским једињењима које се врши из авиона највеће терористичке организације на свету? Да ли су животи и здравље грађана Србије урачунати у цену од неколико стотина милиона евра, колико наводно добија Агенција за контролу летења? Да ли су несносне врућине којима су изложени грађани Србије услед загрејавања из авиона избачених металних оксида електромагнетним таласима ХААРП система, урачунате у цену од неколико стотина милиона евра? Да ли је за наведену цену урачуната и незаконита дозвола тим злочинцима, од стране бившег режима, да могу да поставе ХААРП систем у Бељини код Барајева, педесетак километара од Београда да угрозе животе два милиона београђана? Да ли се из тих средстава, добијених за дозволу вршења експеримената уживо над становницима Србије, плаћају и српски жандари који спречавају прилаз ХААРП станици у Бељини, или се они плаћају из буџета Србије?
  Наведена питања грађани морају поставити, да се не би десило да се само промени кључар трезора, а да се наплата издаје народа и државе, уз продају грађана као лабораторијских кунића, настави и даље, само некој новој интересној групи.
  На овај текст ће се опет јавити неки плаћени и дежурни скривачи, по живот и опстанак, битних информација, све док опет неки саветник америчког председника једном не изјави како у Србији ни последњи преживели србин није веровао шта су им јавно радили.

  Никола Алексић, с. р.

  Свиђа ми се