БАРИКАДЕ

Истинита прича са КиМ – Кад Милогорци наиђу на Србенде…


Пошла Милогорска одбојкашка репрезентација на Косово и Метохију. Али не да игра са Србима, нити да помогне српској деци нити да обиђе српске манастире. Милогорци пошли да играју одбојку са шиптарима у Приштини…

Како су морали проћи кроз херојски Ибарски Колашин, наиђу баш на барикаду у Зупчу, кад тамо (у духу слободе и толеранције) браћа Србенде „преговарају“ с Италијанским кфором. Све варничи од „задовољства“ и велике напетости! Још су им само Милови пулени фалили!

Изађоше двојица кршних Подгоричана да преговарају о евентуалном пуштању преко барикаде – јер они ЗАБОГА „журе у Приштину на утакмицу“…

Пришли они тако, поносно и јуначки Србендама и гле чуда кажу  – „помаже Бог“!

„Коме ти – помаже Бог?“- повичу већ изнервирани Срби.
„Где сте пошли то?“ – па ти им се залете, умало им аутобус не спалише кад су чули где су кренули.
Погнутих глава, издајници се вратише у Црну Гору, ништа мање окупирану од самог Космета, јер ни тамо не смеш бити Србин, ко ни овде… а шиптари осташе да тугују над неодиграном утакмицом.

Нису они први. Мило слао боксере, каратисте и друге спортисте да играју са шиптарима. Ни једном нису стали у КМ да нас поздраве. Не! Ми смо за њих непријатељи њихове браће шиптара.

Срби у Црној Гори такође трпе годинама терор од ових издајица… Срби из Црне Горе долазе на барикаде, помажу и стиде се ових изрода. Велики поздрав за све Србе у Црној Гори. Нису они криви што су усташе окупирале српску спарту! А1

+++

Саша Касаловић:  Ово је истина жива… био сам ту када су наишли… Људи моји… какви су то кретени, како се одвратно понашају – ход им је провоцирајући, као нешто са висине те гледају… Кад ходају вучу се ко пребијени а забацују руке као да пливају а не да ходају… и онда оно – ПОМАЖЕ БОГ! Па да пукнеш од муке!

Једино је погрешна информација да нису прошли блокаду и да нису отишли на ту утакмицу… – прошли су јер је Италијански КФОР већ био заузео барикаду и без обзира што им ми нисмо дали да прођу, КФОР је направио кордон и пустио их а они су нам се кезили из аутобуса… Без обзира на све нисмо ми имали толико зла у себи да их урнишемо, а могли смо…

Рачунамо опет – наша су крв, а Бог све гледа … па нека им он суди а не ми!!!!

Истина – испљували смо их и да су били којим случајем шиптари – па ко зна шта би било са њима!
Овако …пропустили смо их невољно да отпуују у историју… срамну да срамнија бити неможе!

ЗНАМО МИ да наша браћа СРБИ из Црне Горе нису криви за ово и знамо ми да су они код нас на барикадама били и да ни они нису у ништа бољем положају у Миловој Гори него што смо ми под овом окупацијом. ПОЗДРАВ српској браћи у брђанској Србији и чекамо заједно дан ослобођења и уједињења! С`НАМИ БОГ !

2 replies »

 1. Свиђа ми се назив нове државе :МИЛОВА ГОРА. Од поносите некадашње , дакле, Србске Спарте, спало је на Милово 1/1 грунтовно власништво.

  Свиђа ми се

 2. Нема брата док не роди мајка-
  певали су Срби без престанка,
  ал`кад дође четрдесет прва
  и брат брата закла као црва,
  преста песма оног тужног данка:
  нема брата док не роди мајка.

  Толико о Милогорцима и уопште о браћи.

  Свиђа ми се