ЕКОНОМИЈА

Конузин: За развој Србије кредит од 800 милиона долара!


Конузин: За развој Србије кредит од 800 милиона долара!

28. август 2012. | 12:25
Извор: Ало

БЕОГРАД – Русија је спремна да реализује кредит од 800 милиона долара намењен развојним пројектима у Србији, изјавио је Александар Конузин, амбасадор Русије у Србији, током састанка са Томиславом Николићем, председником Србије.

Конузин је изразио уверење да је Русија спремна да пружи помоћ Србији у њеном развоју како би се уједно развијали и добри односи између две земаље. Током сусрета, Николић и Конузин разговарали су о сегментима предстојећег састанка председника Србије и Владимира Путина, председника Руске Федерације, који ће бити одржан 11. Септембра у Сочију.

Николић се захвалио Русији на ангажовању у борби против пожара који ових дана бесне у Србији и на брзој реакцији руских власти поводом молбе Србије за ангажовање још једног авиона за гашење пожара.

Иначе, Владимир Путин, председник Русије, угостиће 11. Септембра Томислава Николића у својој омиљеној летњој резиденцији Бочаров ручеј, у Сочију.

У вили једног од најлепших летовалишта на обали Црног мора, Путин ће се први пут званично састати са Николићем од његовог ступања на дужност. Путин и Николић последњи пут су се срели 26. Маја ове године у Москви, када је српски председник присуствовао конгресу владајуће Јединствене Русије, али у својству лидера Српске напредне странке.

1 reply »